Jump to content

Vinko12345

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav i postovanje. Naslijedio sam poljoprivredno zemljiste uz more bez prilaznoga puta. Htio bih ocistiti teren i posaditi masline ali problem je u prilazu. Oko mene svi vlasnici zive izvan Hr I tesko je doci do njih. ( ono sto vidim po vlasnickom listu) Namjera mi je napraviti put preko tudega zemljista te cekati da se pojavi vlasnik i eventualno se dogovoriti oko otkupa toga dijela ili njegove cijele parcele. Zanima me ako se ne uspijemo dogovoriti I on me odluci tuziti sta ce biti dalje? Da li ima pravo podignuti tuzbu? Shvacam da sam kriv jer sam u njegovom posjedu da li ce mi sud zabraniti koristenje toga puta? Dobijem neku kaznu? Koji je moguci ishod? Nadalje jedna je opcija da se suhozid malo prosiri I napravi put po njemu. Posto je suhozid zasticen od EU neznam koliko je to pametno. Ako ima neka treca pravna opcija ili neki pravni nacin da nekako uspijem ishoditi put Molim Vas slobodno me savjetujete. Hvala vam svima na vasim odgovorima i savjetima.
  2. Nema nista nadzida jer rubni kajevi krovista (lijevi i desni) su na visini kao sto je u projektu. Prema ovome izlazi da je mastor koji je izvodio radove na krovistu zeznuo nagib krovista pa je sljema izaslo vise. Da U pravu ste sto se tice tih mjerenja... moram to malo jos detaljnije sve izmjerit jer mislim da cu navozit 30/40 cm zemlje te kad naraste trava ponovno zatraziti uporabnu. Odgovor sluzbenika je bio onaj njima najednostavniji...cekati dok ce opet biti legalizacija pa legalizirati... a s time se ne slazem jer po tome bi znacilo da prihvacam da cijela kuca nije legalna. Znaci opet placati razne dazbine iako su moji to sve platili davnih osamdesetih... LP
  3. Postovanje, Nasljedio sam kucu koja je gradena 1980 godine. Od papira imam gradevinsku dozvolu i projekat te je kuca ucrtana a ne posjeduje uporabnu dozvolu. Nakon izlaska referenta na teren on pronalazi da je sljeme krovista kuce vise 50 cm nego li je u projektu i on odbija dati uporabnu dozvolu.(samo sljeme ne i rubni djelovi krovista) Mene zanima koliki je prag odstupanja i tolerancije na takve izgradene objekte? Jer u mome slucaju visina sljemena je 8 metara i to odstupanje u visinu je mannje od 10% Koje su moje mogucnosti za ishodjenje uporabne dozvole? Zahvaljujem na Vasim odgovorima I Vasaoj pomoci.
  4. Ili ako se upis vlastnistva izvrsi prije datuma vjencanja. Jel tako?
  5. Znaci samo u slucaju potpisivanja predbracnog ugovora osoba B nece imati prava na stan?? Zahvaljujem na Vasim odgovorima.
  6. Ne, dvije godine su zajednicki podstanari.
  7. Rasprava bila u drustvu, sa razlicitim misljenjima, pa Vas molim za pomoc da se razrijesi misterija Ovako: Osoba A je u vezi sa osobom B zive zajdno ko podstanari. U trenutku kada osoba A kupuje stan svojom ustedevinom i kreditom samostalno (data kapara za novogradnju, upis vlasnistva kroz pola godine) osoba B ostaje trudna te slijedi vjencanje. Ako je upis vlasnistva nakon vjencanja da li osoba B ima prava na stan nakon rastave? Hvala na Vasim odg.
  8. Postovani gospodine,

    prosao sam malo forum teme pa vidim da imate puno iskustva pa sam uvjeren da cete me dobro savjetovati i odgovoriti na moja pitanja. Pokusao sam Vam poslati poslati privatnu poruku ali iz nekog razloga ne mogu unjeti tekst. Da li mi mozete poslati svoj e-mail da vas mogu kontaktirati ili mi posljite poruku pa cu mozda ja Vama moci odgovoriti.

    Hvala

    Vinko

     

     

  9. Postovanje, Prije svega ispricavam se administratorima ako moj problem ne spada pod ovu temu. Molio bih vas za savjet. Radi se o tome da sam sa jednim stolarskom obrtnikom dogovorio izradu dvojih ulaznih vrata za kucu. Dao mu moju drvenu gradu te 25% avansa od ugovorene cijene. Rok izrade i montaze smo dogovorili kroz mjesec dana. Nakon prodenih 3 mjeseca od dogovorenog roka montaze te mnogih nazivanja i moljenja da se to odradi kao sto je i bilo dogovoreno ulaznih vrata nema. Nakon 4 mjeseca natezanja i cekanja odlucio sam da mi vrati moju gradu te avans sto on odbija. Ne zeli vratiti nista. I nakon toga dogovorio sam sa drugim obrtnikom i on je to izradio kroz dva tjedna. Mene sada zanima kojim pravnim putem bi ja mogao doci natrag do svog avansa i drvene grade?? te da li se isplati pokretati tuzbu posto vrijednost avansa i grade iznosi nekih 6000 kn? Koji bi bio eventualni ishod tuzbe? Pismeni trag nemam nikakav radilo se na usmenom dogovoru. Postoje dva prijatelja (2 eventualna svjedoka) koji su bili prisutni prilikom dogovaranja posla te davanja materijala i avansa. Nadalje prilikom tih natezanja i mojega bolje informiranja saznao sam da on sada radi na crno. Prije bio obrtnik ali je obrt pred nekoliko god.zatvorio te sada radi na crno. Pa me zanima na koji nacin rade nase isntitucije protiv rada na crno? Da li ako ucinim prijavu ce to dati neki rezultat (znam da time necu dobiti materijal i avans natrag). Unaprijed zahvaljujem na vasim odgovorima, savjetima te eventualnoj pomoci.
  10. Dakle.... žvim sa tetom u njezinoj kući 14 godina od toga sam bio 2 godine maloljetna osoba (izgubio roditelje)i ona je uzimala mirovinu koju sam ja dobivao do mog 18 rođendana, nakon toga sam ja nastavio studirati i mirovinu je dala meni za moje potrebe studiranja.....tokom moga studiranja nisam puno vremena provodio u njezinoj kući pa nisam ni davao nikakve novce za režije i sl. ali sam uredno obavljao poslove oko kuce te i njoj jer se bavi uzgojom cvijeca....(Pomagao joj)nakon mog zaposlenja sam renovirao jedan dio u kojem ja boravim i davao pola iznosa za režije....... Sada imamo neka neslaganja i ona traži da se ja odselim iz njene kuće, prijeti s policijom i sl. Prijavljen sam na njenu adresu. Zanima me što može meni učiniti policija ako ju ona pozove....??? Da li ja mogu provaliti pošto mislim da ce ona uskoro promjeniti brave na ulaznim vratima...?? Naravno ja sam odlučio napustiti ju i otiči na stan ali nemogu to učiniti odmah....treba mi barem mjesec dana vremena... Puno, puno unaprijed zahvaljujem na Vašim odgovorima.... Hvala
  11. Što se tiče same kuće nakon smrt je majčina polovica dodjeljena meni i bratu znači ja posjedujem četvrtinu. Da, radi se o tome što ja ne radim (na birou sam)diplomirao sam ali zbog trenutnog stanja u državi nema posla. Znači odem u Ured državne uprave i oni mi dodjelje odvjetnika ili??...ako me možete još savjetovati i uputiti u dobre ruke bio bih vam jako zahvalan!
  12. Poštovanje! Prije 12 godina otac mi ubijo majku. Dobio je 10 godina zatvora te mu je sud odredio da mora meni mjesečno davati 800 kn sve dok ja ne postanem punoljetan ili ako nastavim daljne šolovanje sve dok ne izgubim pravo redovnog studenta. Ja sam nastavio daljne školovanje te sam diplomirao u roku. Pošto sam tada kao malodoban dobio staratelja svoga starijega brata(službeno;a o meni se brinula tetka i ja sam živio kod nje) po meni nije se dobro pobrinuo za mene i moje interese što mi je danas i jasno zašto, no to je druga priča. Jer ja nisam dobio ni kune a ni moja tetka. Danas, otac izašao iz zatvora te se složio s bratom i oni zajedno žive. Moje pitanje glasi: Da li ja danas imam pravo podizanja neke tužbe u kojoj bi ja potraživao svoja dobivanja koja nisam nikad dobio a sudtski su dodjeljena prije 12 godina??? Unaprijad zahvaljujem
  13. Ok Zahvaljujem na odgovoru pa da još i pitam koliko po Vašem iskustvu treba vremena proći do trenutka kada sud salje dovedbeni nalog?? (od prilike)
  14. A dovedbeni nalog je kod policajca u trenutku dolaska po mene?? Oprosti što ne kužim, nisam baš na ti sa svime time!
  15. Lijepo pozdrav! Napravio sam prekršaj, dobio kaznu, priložio sam prigovor u kojemu sam priznao da sam kriv ali sam molio da mi odobre da kaznu platim na rate (pošto sam nezaposlen i nemam primanja) ili rad za opće dobro.... uglavnom sudac je odbio moj prigovor. Ako ne platim kaznu idem u zatvor--to mi je jasno !! Ali me zanima da li u trenutku dolaska policije da me odvedu u zatvor mogu platiti onda tu kaznu i da me ne vode u zatvor ili je se više ne može platiti nakon dobivene obavijesti da se kazna zamjenjuje zatvorom??? Unaprijd zahvaljujem na Vašoj pomoći i Vašim odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija