Jump to content

zrmanjavikend

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zna potrajati čekanje na odgovor i 30 dana a i znaju ne odgovoriti, puno upita, malo ljudi.
  2. Jedino i i isključivo se pozovite na apsolutnu zastaru potraživanja. Datum dospjeća plaćanja ne može biti "još otvoren" za servisnu uslugu od prije 4 godine. Da li su nekada slali račun ili ne nije bitno, zastara je nastupila nakon godine dana od dana izvršene usluge nebitno da li je izvršena.
  3. Mimo vašeg radnog statusa i HZZ morli bi ste se zaposliti kod bilo kod privatnog poslodavca na 30-40 dana. Nakon isteka ugovora u roku od 30 dana od dana prestanka r.odnosa prijavite se na HZZO. Troškove prema poslodavcu izmirite, radi se o fiktivnom angažmanu /u slučaju da kod istog ne možete i raditi/. To je "praksa" 30 godina i jednostavno je tako. Troškovi su vam oko 1000 kn. Nakon završetka r.odnosa i prijave na HZZO prijavite se i na HZZ te budite aktivni tražitelj posla. Sve dok se negdje ne zaposlite možete koristiti i zdr.osiguranje uz uvjet prijave i redovnog javljanja /jednom u 8 tjedana/ HZZ-u.
  4. Pozdrav. Nadovezao sam se ovdje /smatram da nije problem/ jer sam u problemu s prometom. Naime, vozio sam brže od dozvoljenog /ogr. 50, brzina 82- fiksna kamera/. Prigovorio sam u roku. Sud mi poslao poziv za saslušanje koji nisam zaprimio te je nakon 8 dana sud donio osuđujuću presudu, jučer. Dostavu poziva na portalu e-građani ne vidim, ali zapisnik o saslušanju je vidljiv i piše "pozvan je na vrijeme ali se nije odazvao", te je jučer uslijedila osuđujuća presuda. Poziv nisam primio niti im je mogla biti vraćen dokaz o dostavi što niti sudac ne navodi. Presudu još nije moguće otvoriti putem e-građani. Da li je moguće po prijemu osuđujuće presude iako je ona konačna uložiti žalbu budući da je presuda donesena bez saslušanja okrivljenika , vidim da su to povrede zakona. Jednostavno, iznio bi svoju obranu i usmeno sucu, ali, poziv nije stigao. Hvala na odgovoru.
  5. Poštovani, Obratite se Veleposlanstvu RH u Argentini; Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Argentinskoj Republici (Pokriva Paragvaj i Urugvaj) Grad: Buenos Aires Duška Paravić, izvanredna i opunomoćena veleposlanica Telefon: 0054 11 4777 6409 (Veleposlanstvo), 0054 11 4777 7284 (Konzularni odjel) Fax: 0054 11 4777 9159 Adresa: Gorostiaga 2104 1426 Buenos Aires ARGENTINA Email: croemb.ar@mvep.hr Web stranica: https://mvep.gov.hr/ar Dodatni tekst: consulado.ar@mvep.hr Uredovno vrijeme Veleposlanstva: od 09:00 do 17:00 Uredovno vrijeme Konzularnog odjela (za stranke😞 Stranke će se primati isključivo uz prethodnu najavu i dobiveni termin. Za termin molimo obratiti se mailom na: consulado.ar@mvep.hr ili nazvati na telefon 0054 11 4777 7284 isključivo popodne od 14 do 16 sati. Molimo sve stranke da ponesu svoju kemijsku olovku. Ulaz u Veleposlanstvo bit će dopušten samo s maskom. Sve informacije o konzularnim radnjama i potrebnim dokumentima možete naći na našoj web stranici: ar.mvep.hr pod sekcijom konzularne informacije. Svi koji su izgubili termin te nisu mogli predati zahtjev uslijed pandemije bit će obaviješteni o novom terminu. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +54 9 11 3097 7479
  6. Interesi u RH ukoliko bilo koje državno tijelo svojim aktom zamoli MUP za prijem jer postoji interesi /liječnici, sportisti, znanstvenici u deficitu u RH i dr/. Drugi oblici interesa skoro da i ne postoje.
  7. Hvala svakako, ali ne vjerujem da je smućkao, više puta je prep pismo ubacio bez potpisa ali nije bilo povratnice. Da li je sudu dokaz uručenja praćenje pošiljaka na HP ili sama dostavnica? Kod mene je, prazna, ne popunjena, uz pismo u plavoj koverti... Žaliti ću se na vrijeme ali ako je dostavnica mjerodavna a ne praćenje pošiljaka onda bi možda mogao čekati drugo uručenje, dobijem na vremenu itd...ne znam..
  8. Pozdrav. Oglašen sam krivim presudom za prekoračenje brzine. Primio sam presudu u pošt sandučić ali zajedno sa dostavnicom, poštar nije ni zvonio. Rok za žalbu je 8 dana sudu u Zagrebu. Kada počinje isti rok jer mog potpisa nigdje nema? Na praćenju pošiljaka pošte stoji da je pismo uručeno jučer ali dokaz sud o tome nema. Molim pomoć tko zna, hvala...
  9. Možda nije za ovaj forum ali bi toplo molio eventualne poznavatelje zakona da ponudi odgovor kolike su kazne za prijevoz migranata po Grčkoj koji nemaju pravo boravka u EU. Ukoliko netko ima odgovor, da li se vozač istih kažnjava identično kao i suvozač u drugom vozilu koje je bilo pomagač u ovom "poslu" u kom nije bilo ilegalnih putnika i sa kolikim kaznama? Inače, radi se o tri učesnika, naša državljanina, trenutno u pritvoru u Grčkoj. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija