Jump to content

senderos10

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na pretho Hvala vam Onda ispada da moze primati samo jedno ili drugo? Nije mi previse logicno, jer to su dva razlicita invaliditeta, po dvije razlicite osnove. Jos jedna molba, znaci potpuno slijepa odrasla osoba, bez osjeta na podrazaj (tako pise u nalazu), da li automatski ulazi u najvisi iznos naknade? Pokretan je unutar kuce, vani ne moze bez pratnje, ovistan o ostalim clanovima kucanstva.
  2. Postovani, molim savjet. Dakle branitelj, ima invaliditet po osnovi ptsp-a. Takodjer ima i dijabetes koji nije posljedica sudjelovanja u ratu. Ima li kakvo pravo na inkluzivni dodatak po osnovi dijabetesa?
  3. Bioloski otac se ne javlja, nisu u kontaktu prakticno od rodjenja. Svjestan sam da je to problem da ja njega zadrzim cak i ako izrazi zelju. Mislim da su financije i krov nad glavom bitne za dijete. U kuci je dobra majka, no nikakve vanjske aktivnosti ne preuzima, tipa odvesti dijete u setnju. Kad radi ja preuzimam na sebe vecinu svega. Njeni bi vjerovatno posvjedocili da sam pogodnija osoba za roditelja,smatraju je neodgovornom. Mada ja unatoc svemu ne zelim da dodje do razvoda. Ovo pitam u slucaju da ona ode. I pitam radi sebe, ali i radi dobrobiti djece.
  4. Pozdrav. Imamo dvoje djece,starijeg od 14 koji je njeno dijete iz prvog braka i mladje od 4, nase dijete. Nisam formalno posvojio starijeg iako me gleda kao oca, i ja njega kao sina. Otkrio sam zeninu nevjeru, takodjer smatram da planira otici s ljubavnikom kad joj se stvari poslože. Ako podnesem zahtjev za razvod kolike su sanse da dobijem djecu? Stan je moj, placam jedan manji kredit. Imam bolji i sigurniji posao od nje,bolja primanja, ona radi sezonski.Imam faks ona nema. Prema vani sam uvijek vise bio s djecom, uvijek ih ja svugdje vodim, idem na primanja itd. Mada ona u kuci nije losa majka. Njeni roditelji bi vjerovatno svjedocili za mene. Kolike su sanse?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija