Jump to content

Ivora54

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je Ivora54 objavio

  1. Poštovani, u vrijeme umirovljenja NIJE postojala zakonska regulativa za hrvatske branitelje, te nije imao mogućnost biranja mirovine osim po tadašnjem Zakonu o mirovinskom osiguranju DVO i PS. Zar je za policijske službenike, hrvatske branitelje dragovoljce, umirovljene prije stupanja na snagu zakonske regulative za branitelje, onemogućeno korištenje mirovinskih prava po ZOHBDR-u ukoliko bi to za njih bilo povoljnije?
  2. Poštovani, znači da bi zapravo trebao tražiti novi izračun po Zakonu o mirovinskom osiguranju DVO i PS, članak 6., stavak 2, budući mu prilikom umirovljenja braniteljski staž nije bio uračunat u dvostrukom trajanju?
  3. Poštovani Profesore, Možda zato što bi mu mirovina, sukladno članku 27. ZOHBDR-a bila povoljnija od mirovine po propisima iz mirovinskog osiguranja važećima 1994.g. kada je umirovljen.
  4. Poštovani, Suprug je umirovljen 01.07.1994.g. u zvanju glavnog inspektora MUP-a, beneficirani radni staž u uvećanom trajanju 12 za 16 mjeseci, staž pri umirovljenju 40 godina, 1 mjesec, 15 dana. Mirovina se izračunavala po primanjima za 1993.g. (godina koja prethodi godini umirovljenja), PVB nije bio u primjeni. U to vrijeme nije bilo zakonske regulative za branitelje. Izračunata mirovina po tadašnjim propisima bila je viša od tada limitirane te mu se isplaćuje limitirana, umanjena naravno za 20% i 10% sukladno zakonskim propisima o mirovinama za policijske službenike. Ima status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata - dragovoljca, u razdoblju 30.05.1990. - 30.06.1994. , a za koje razdoblje mu se računa staž osiguranja u dvostrukom trajanju što nije bilo uračunato prilikom umirovljenja. Dani borbenog sektora 612, neborbenog 881. Zatražio bi novi izračun mirovine sukladno zakonskim propisima važećeg ZOHBDR-a, naravno, ukoliko bi to za njega bilo povoljnije. Može li itko pomoći i napraviti okvirni izračun mirovine po ZOHBDR-u za usporedbu po postojećoj? Zahvaljujem, pozdrav korisnicima izuzetno korisnog portala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija