Jump to content

fella

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na utrošenom vremenu i odgovoru. Konzultirao sam se i jednim odvjetnikom koji je detaljnije proučio taj dio ugovora i rekao je da tipa podaci koji su u javnom domeni (npr. izvođač projekta i radova je stavio projekt na svoju web stranicu kao i društvene mreže) se mogu podijeliti, ali me je savjetovao da radi očuvanja privatnih i poslovnih odnosa nikada ne škodi preporučiti neku drugu tvrtku koja nije povezana s prvotnom (tipa za MTU i dr.), što mi se čini kao koristan savjet. Slažete li se s ovim? Još jednom hvala puno!
  2. Pozdrav, imam upit vezan za dijeljenje povjerljivih informacija. Naime, nedvno sam radio u ugostiteljstvu u jednoj fransizi u kojoj sam dao otkaz, no nedavno sam bio regrutiran od strane jedne fransize koja bi se htjela probiti u Hrvatsku. Jasno mi da ne smijem dijeliti informacije o poslovanju, prometu, profitu i te brojke, no nova fransiza me takoder upitala ako bi mogao podijeliti s njima neke kontakte s kojima sam suradivao za vrijeme mog rada u prvotnoj fransizi, npr. kontakti tvrtke koja je radila preuredenje prostora, obavljala inspekcije za MTU, zaštitu na radu i sl. Neke od tih informacija su javno dostupne, neke kontakte sam ja stekao dok sam radio i ostao sam u dobrom kontaktu s tim tvrtkama. Pitanje je li bi se davanje tih kontakata smatralo dijeljenjem povjerljivih informacija i bi li mogao ja nekako odgovarati? Napominjem da se radi i o istom tipu fransize (fast food) pa bi se i vrlo brzo moglo otkriti tko je "podijelio" informacije. U ugovoru se navodi za povjerljive informacije "sve informacije, u bilo kojem obliku, koje dolaze od Poslodavca ili njegovih povezanih osoba, a koje nisu u javnoj domeni, uključivo bilo koju zbirku inače javnih informacija u obliku koji nije poznat javnosti; to također uključuje i informacije dobivene u povjerenju od trećih strana." (primjeri informacija navedeni kasnije u ugovoru su uvjeti poslovanja, ugovori koje sklapa Poslodavac ili njegove povezane osobe, te troškovi, pitanja osoblja i detlaji budućih planova Poslodavca ili njegovih povezanih osoba.) Hvala na odgovoru.
  3. Evo mali update, cuo sam se s odvjetnicima. Za sad su rekli da nije potrebno ici na policiju, nego su me prvenstveno savjetovali da poslodavcu posaljem zahtjev za zastitom prava i dostojanstva radnika, gdje bi se pozivajuci na cl. 133 i 134. ZOR-a ukratko objasnio cijeli incident. Kazu da bi na taj nacin barem se nekako osigurao, ali da ce se vrlo vjerojatno pozvati na cinjenicu da sam na otkaznom roku i samo mi uruciti otkaz jer nemaju dokaza da sam ista ucinio. Imam zakazane konzultacije s odvjetnicima da detaljnije prodemo kroz sve u cetvrtak, tako da cemo onda vidjeti sto ce biti jos. Ima tko iskustva s pisanjem tog zahtjeva, kako bi to tocno trebali izgledati? Nasao sam par primjera na netu, ali ako netko ima primjer moze poslati na pp, bio bi jako zahvalan. Hvala.
  4. Kao prvo, hvala puno na pomoci. Budem sutra ujutro se javio policiji i odvjetniku. Otkaz mi nisu urucili jer poziv je doslovno bio samo par sekundi, "Mozes doci u petak na satanak? Kada? U 16. Moze" i to je to. Osim toga nikakvog drugog kontakta nije bilo. Pretpostavljam da ne radim do petka jer su me maknuli s rasporeda, niti se ja planiram pojaviti dok se ta cijela situacija ne rijesi. Je li znate koji odvjetnik ili koja grana zakona bi se najbolje odnosila na ovo? Imate koju preporuku za odvjetnika?
  5. Evo, upravo sam se cuo sa zamjenicom upravitelja. Pozvan sam na sastanak u petak. Usput, maknuli su me s rasporeda tako da pretpostavljam da dobivam otkaz. Je li mi pametno u meduvremenu se konzultirati s odvjetnikom ili potencijalno doci na taj sastanak s odvjetnikom ili mozda snimiti taj razgovor, naravno uz njihov pristanak, tek toliko da sam osiguran ukoliko bude nekih problema?
  6. Je li ima uopce smisla sad, dan kasnije, zvati policiju? Kako bi oni uopce mogli rijesiti slucaj? Mislio sam vise u smislu da ukoliko dode do otkaza da se umetne klauzula da ukoliko se nastavi sirenje laznih optuzbi, da cu tuziti tvrtku i pojedine zaposlenike za klevetu jer su mi prijatelji poslali screenshotove od zaposlenika gdje pisu da sam ja kao optuzen za snimanje. Je li moguce uopce tako nesto umetnuti u ugovor o otkazu? Iskreno mislim da se ne bi htio vratiti na radno mjesto nakon svega ovoga jer bi i dalje svi mislili da sam to ucinio, niti mi se cini da bi mogao pogledati kolege i kolegice ponovno u oci jer su sad ocito svi culi za to jer se o tome pisalo i u Whatsapp grupi od posla. Samo se bojim da ne bi te lazne glasine dosle eventualno do novog posla i tamo mi prouzrocile nove probleme, zato i pitam za ovu klauzulu.
  7. Mobitel mi je pregledao voditelj smjene kojega je bila obavijestila kolegica koja je nasla mobitel. Kasnije je mobitel pregledala i zamjenica upravitelja koja je naknadno dosla jer je bila slobodna taj dan. Sveukupno mi je mobitel bio pregledan 4 puta ako se ne varam, pregledani su svi dokumenti, sve slike, videi, da li je nesto obrisano i sl., ali nista nije nadeno. Ja sam dobrovoljno dao da mi se pregleda mobitel jer nisam imao nista za skrivati. Policija nije pozvana, barem ne dok sam ja tamo bio. Nije mi toliko do samog posla, vise me smeta cinjenica da se mene optuzilo za to bez ikakvih dokaza i da se to sad prosirilo do drugih ljudi. Vrlo vjerojatno ce doci do otkaza, barem tako mislim, ali je li moguce staviti klauzulu da ukoliko dode do otkaza da je njima zabranjeno sirenje tih laznih optuzbi?
  8. Pozdrav, nalazim se u jako cudnoj situaciji. Naime, navodno je netko od kolega snimao snimao svlacionicu na poslu tako sto je stavio svoj mobitel i uperio kameru prema ormaricima, a sam mobitel je sakrio izmedu moje torbe, neke kutije i romobila koji su bili na drugom kraju svlacionice. Mene se je odmah optuzilo da sam ja to snimao jer se radi o mojoj torbi iako se moj mobitel nalazio cijelo vrijeme kod mene, pregledali su mi cijeli mobitel, sve slike, videe i sl. i nisu nista nasli. Dapace, nasli su puno privatnih slika i videa koje radije nisam htio da se vide. Na kraju toga svega, poslali su me doma ranije i sad ocekujem poziv od njih svaki tren. Ako je bitno, tek sam krenuo s tim poslom prije 5 dana i jos se nalazim na probnom roku. Koje su mi opcije tu? Na temelju cega ih ja mogu tuziti ili oni mene iako nisu nasli nista? Nije mi strasno da dobijem otkaz, posao kao posao, ali to se vec prosirilo da mi se i prijatelji javljaju da su culi kako snimam slacionice i sve. Je li tu ima osnove za klevetu? Molim pomoc, hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija