Jump to content

pakulica90

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Uzas. Pa ti troškovi tuženik su veliki baš zato jer je ovaj koristio lažne svjedoke pa je njihovih došlo još više i ljudi su govorili istinu. Šta je najgore u dopisima u kojima on traži svjedoke piše da smo ih obojica tražili, on na sudu daje izjave u množini, odnosno u moje ime govori. A kada sam počeo saznavati odbijao mi je pokazati ikakve dopise. Koristio je priliku jer ja nemam vremena za nista od toga. A meni to ništa niti ne znači u životu pogotovo mi se naježila koža što sa lažnim svjedocima tvrdi neistinu. Osjećam se užasno. Ispričao sam se svim tuženima i samo želim da se maknem od svega.
  2. Hvala, želim povući sve u cijelosti. Što će onda biti dalje sa tužbom te koje ću ja imati posljedice zbog povlačenja, recimo u novčanom smislu ili nekom drugom. Tuzba je bila jer se on nije slagao sa ostavinskom i sud je uputio obojicu u podizanje tužbe. On sam kaže da je sam dignuo te kasnije mene tražio punomoc. I cijelo ovo vrijeme sam radi što njemu odgovara, bez obavijesti i pitanja mene. A kad sam sve vidio ne slažem se s ničim iz njegovih dopisa u kojima govori i u moje ime.
  3. Zanima me slijedeće, u jednoj tuzbi sam dao punomoc brai nikakve obavijesti nisam više imao o ničemu. Utvrdio sam nedavno da je stvar krenula u potpuno suprotnom smjeru te da isti koristi stvari s kojima se ne slažem. Tipa daje izjave lažnih svjedoka a ja o ničemu nisam upoznat. Po dopisima ispada da mi skupa to sve radimo, tipa on se pojavi na ročištu i govori i u moje ime. Dugo mi je odbijao reci ista o svemu pa sam tražio na drugi način. E sada ja ne zelim uopće biti dio te njegove tužbe niti da tu postoji neka moja punomoc i šta trebam napraviti jer smo mi oba nasljednika od oca ali ja se ne slažem sa njegovim izjavama i ne sviđa mi se kad sam vidio da se koristi izjavama lažnih svjedoka i u moje ime (i svoje)na sudu traži stvari koje ja niti ne zelim. Što moram napraviti i koje su mi posljedice ovoga šta je dosad radio bez mog znanja. Njega je odvjetnik obavještavao i o ročištima, i on tamo ide kod odvjetnika a ja o ničemu nisam imao saznanja. Molim hitnu pomoc
  4. Prije mjesec dana sam se pravomoćno razvio te sam vidio da mi je na racunu sjela bivsa supruga sa izravnom naplatom alimentacije. Sada me zanima posto mi je jasno da je ne mogu više sam uplaćivati nego da će se skidati na taj način, kako to izgleda ako ja imam manju plaću nego prosječnu u Hr (i to dosta manju) a imam zaštićen račun i administrativnu zabranu na plaći za kredit. I dospjece alimentacije je 10 dana prije nego primam plaću pa onda ispada da će me stalno blokirati iznova. Moja placa je 5500 kn a alimentacija iznosi 3500 kn.
  5. Ako im ja odma darujem tu cesticu tako kako je trenutno upisana, dali onda kako se to bude rješavalo oni isto budu vlasnici kuce ili moram novi darovinski?
  6. Dakle, biti će vlasnici zemljišta ali ne i kuce? Što moram napraviti da to riješim?
  7. Tražim odvjetnika za zastupanje, obiteljsko pravo u Splitu.
  8. Radio bi darovinski ugovor djeci pa me zanima ako u zemljišne knjiznom izvatku ne piše površina, da li ja isto ne moram pisati površinu u darovinskom? I još, kuća se nalazi na zemljištu koje je u zk utišano kao zemljište a ne kao kuća, što onda? To isto zemljište sam u suvlasništvu na istoj cestici sa drugim čovjekom jer je u prošlosti moj djed kupio pola zemljišta od njegovog djeda. Kako da najsigurnije djeci prepišem kucu?
  9. Hvala. U tom slucaju necu uloziti zalbu jer nema smisla. Mozda najbolje da prodam bubreg
  10. Da, sve sam navodio, odnosno pokusavao jer me cijelo vrijeme sutkinja prekidala uz objasnjenje da me ne razumije sto pricam jer da pricam otocki. Djeca su stara 16, 14 i 11 godina. Te dvoje sa novom suprugom, 18 mjeseci i 2 mjeseca. Kad se sad za mjesec dana vratim na posao ja kad platim 3300 kn alimentacije, nemam dovoljno da platim i ratu kredita. Ili obrnuto. A kamoli da imam za podstanarstvo te za dvije bebe. Po planu o zajednickoj skrbi iznos je bio 2400 kn ali je plan napravljen prije nego sam imao jos dvoje djece i u Centru nisu znali da sam joj dao kredit. Ona je podnijela tuzbu kada sam dobio cetvrto dijete da trazi iznos od 5000 kn za svu trojicu, kasnije je precizirala tuzbu da trazi 4500 kn za svu trojicu.
  11. Prosli tjedan dobio sam presudu u brakorazvodnoj parnici sa iznosom alimentacije 3300 kn (troje djece po 1100 kn. Imam vanbracnu (trenutno) suprugu te jos dvije bebe s njom. Trenutnom sam na rodiljnom dopustu na kojem primam 2300 kn. Placa mi nije fiksna te ovisi gdje me posalje raditi svaki mjesec i uvijek je drukcija. Osnovna placa mi je 4200 kn. Ostalo sto dobijem kad radim odnosi se na hranarinu i spavarinu i ovisi gdje me posalje raditi. A za to ne dobijem u najboljem slucaju vise od 2000 kn. Hranarinu npr odmah dajemo kuharu s kojom on kupuje hranu za svih. Zna se dogoditi i da me ne posalje nigdje po par mjeseci pa nemam ni to. Placam kredit u iznosu od 1200 kn, taj kredit sam dao bivsoj supruzi kada sam otisao da ima za djecu. Nisam onda mislio da ce ona odluciti unistiti me pa sam bio naivan. Ja i vanbracna supruga smo podstanari sa dvoje dijece. Svjestan sam da uopce nisam u mogucnosti placati 3300 kn i uopce ne znam sto da napravim. Jos uvijek imam vremena za zalbu ali ne znam kako jer se u pravo ne razumijem samo vidim da cu vrlo brzo biti ovrsen, u zatvoru i ne znam sto da napravim. Molim savijet
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija