Jump to content

MirjanaMiljenko

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

34 pregleda profila
  1. Projektant me prije izrade projektne dokumentacije za nadogradnju kuce nije upozorio da ona nije moguća bez rušenja garaže koja posjeduje uporabnu dozvolu. Niti on nije dobro proucio uvjete, te mi nakon odbijanja dodjele građevinske dozvole od strane nadležnog tijela, predlaže rušenje garaže. Odbijam rušenje garaže, ali ono rezultira nedobijanjem građevinske dozvole za čiji projekt sam platio projektante. Kako da povratim uplatu od projektanta koji ne priznaje krivicu za napravljen projekt ne uzimajući u obzir previd da garažu treba rušiti?
  2. Nema ograničenja, bitno je da sa karticom otvoriš kontejner i možeš unutra ubaciti i tonu smeća. Takav odgovor dobio sam iz pulske tvrtke koja odvozi otpad.
  3. Šta kaže naš zakon, na koji se način naplaćuje odvoz otpada? U Puli su osmislili kontejnere na karticu , tako da se svako otvaranje kontejnera naplaćuje onom koji ga otvara. Tim sistemom, u kontejner se može baciti ljuska jaja, ili 1 tona nakon otvaranja kontejnera karticom. Dali je to u redu i u skladu sa EU direktivom ? Šta je sa onim da se otpad mora naplaćivati prema njegovoj količini?
  4. Probao sam i to, ali ništa od njih. Šaljem odgovor državnog inspektorata. Otišao sam korak dalje i prijavio državnom odvjetništvu. Od njih čekam odgovor
  5. Odgovor vodovoda nije mi logičan, jer derogira ocitanje vodomjera, ali kako to materijalizirati?
  6. Dobio sam odgovor od povjerenstva Vodovoda Pule. Naravno da nisam zadovoljan, si šta sada poduzeti?
  7. Prošao je rok od 60 dana u kojem mi je povjerenstvo vodovoda trebalo odgovoriti. Nisu mi ništa odgovorili? Šta mogu poduzeti dalje?
  8. Upravo zbog poštivanja vremena prigovora, pisao sam i povjerenstvu ali još uvijek od njih nisam dobio odgovor. Kad ga dobijem, objavite ču ga
  9. U zgradi postoji samo 1 vodomjer i vodu se plaća prema broju članova domaćinstva. Problem je kad se očitanje sa vodomjera ne može podijeliti u cijelom iznosu na broj stanara i u tom slučaju vodovod uvećava potrošnju sve dok se ne dobije cijeli broj. Na taj način svaki puta plaćamo vodu koju u stvari i nismo potrošili. Odgovor vodovoda je da je to iz razloga što im je program za izračun takav. Dali je to dozvoljeno i kod koga bi se mogli žaliti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija