Jump to content

jelena388

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, Koliko treba okvirno Visokom trgovačkom sudu da riješi predmet i je li istina da u 99% slučajeva potvrdi presudu nižeg suda? Naime predmet je 2 mj na Visokom trgovačkom sudu, a pri pregledu na e predmeti piše da još nema sudskih radnji. Hvala.
  2. Puno hvala, jer investitor se ne pojavljuje na ročištima pa stalno se nova zakazuju. Može li ga sudac prisliti napokon na pojavljivanje na sudu ili donijeti odluku da se sudskom odlukom moram upisat kao vlasnik?
  3. Poštovani, na sudu se vodi slučaj gdje vlasnik zgrade nije izvršio sve potrebne radnje da bi zgrada dobila uporabnu i bila etažirana te se ne pojavljuje na ročištima. Međutim, na zemljišniku je vidljivo da je zgradu ipak u međuvremenu uredno etažirao i dobio uporabnu. Što meni kao kupcu sada slijedi, kako da se ja napokon upišem kao vlasnik stana kojeg sam uredno platio u cijelosti i prije završetka gradnje? Hvala.
  4. Hvala na odgovoru. Koji je neki najkraći rok u kojem je moguće ovo riješiti?
  5. Pozdrav, kupujem 500 kvadrata zemlje koja ima svoj broj cestice (jer je ona bila dio zemlje od 4000 kvadrata pa su je podijelili na više čestica), ali kad je upišem u zemljišnik ne mogu dobiti nju odvojeno nego izađe cijela površina od 4000 kvadrata i 16 vlasnika. Ne mogu vidjeti samo tu zemlju odvojeno i da je vlasnik osoba koja je meni prodaje 1/1, nego je on samo naveden dolje kao jedan od vlasnika tih čestica (jedino gdje mu to piše je u nedavnom rješenju o nasljeđivanju). Hoću li se ja prilikom kupnje/uknjižbe moći odvojiti od ostalih sa svojom česticom na kojoj sam 1/1 ili ću samo biti upisana umjesto dosadašnjeg vlasnika? Je li rizična ova kupnja?
  6. Bok, kad upišem adresu u katastar i zumira se ta zgrada, ne mogu ući vidjeti podatke o stanu koji me zanima, dok npr. je vidljiv stan poviše i njegovi vlasnici, kvadratura itd. Je li uopće moguće da je stan na 2. katu zgrade etažiran, a stan ispod na 1. katu nije ili koji može biti razlog što uopće ne postoji (nažalost ne znam česticu pod kojom se konkretni stan vodi)?
  7. Pozdrav, nedavno sam se zaposlila (prvi posao ikad, na neodređeno), a muž i ja planiramo dijete. Poslodavac je super i imamo dobar odnos, vidim se ovdje dugoročno, pa me zanima koliko dugo bi bilo pristojno raditi prije trudnoće (porodiljnog), a i s pravne strane?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija