Jump to content

robimarko

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, Naime, razmatram kupovinu jednog apartmana u izgradnji na moru. Investitor je fizička osoba te nudi 2 modela kupovine: 1. Klasično, kapara pa ostatak kada je gotovo i tu mi je jasna obveza 3% PPN-a 2. Kao suinvestitor, pola cijene odmah i upisuju me na zemljište te tvrde da tako ne moram platiti 3% PPN-a. E sada, nisam siguran da je opcija broj 2 takva kakvu je investitor predstavlja te da mi neki porez slijedi svakako. Bio bi zahvalan za svako pojašnjenje, Hvala
  2. Također me isto zanima jer razmatram kupovinu apartmana na moru koji je u izgradnji i u projektu je naveden kao apartman a ne stan. U objektu će biti 5 apartmana, 3 se vode kao stanovi a 2 kao apartmani pa me zanima isto koje će biti praktične razlike jer ne mislim iznajmljivati ili tako nešto, isključivo za odmor obitelji.
  3. Naime, tražim apartman i našao sam novogradnju, no dio zgrade se prodaje kao stanovi a dio kao apartmani. Sad me zanima postoji li nekakva razlika u režijama jer porezna vidi to kao istu kategoriju i kaže na: https://www.porezna-uprava.hr/HR_obrasci/Stranice/Link12.aspx 6.12. stan/apartman - samostalna uporabna cjelina zgrade namijenjena stanovanju koja se sastoji od jedne ili više soba s pomoćnim prostorijama ili bez pomoćnih prostorija te može imati jedan ili više posebnih ulaza sa stubišta ili izravno s ulice ili dvorišta. Razlika između stana i apartmana proizlazi iz namjene prostora, stan je primarno namijenjen za stalno stanovanje dok se apartman koristi povremeno Ne mislim ga iznajmljivati, nego samo za odmor obitelji.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija