Jump to content

wilco

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Može, ako si vježbenik u pravosudnom tijelu koji je pravosudni položio s više od 70 bodova, a postoji slobodno savjetničko mjesto u tijelu u kojem je zaposlen te postoji suglasnost Min. pravosuđa da se zaposli savjetnik. Piše u Zakonu o vježbenicima
  2. čl.29. Zakona o pravosudnoj akademiji: Lista prvenstva sastavlja se na temelju zbroja bodova koje su kandidati ostvarili na pravosudnom ispitu, ili pisanom ispitu iz članka 26. stavka 3. ovoga Zakona, te na usmenom ispitu pred Državnim sudbenim vijećem, odnosno Državnoodvjetničkim vijećem. Broj bodova ostvarenih na pravosudnom ispitu ili pisanom ispitu iz članka 26. stavka 3. ovoga Zakona, može iznositi najviše do 70% u ukupnom zbroju bodova za listu prvenstva, a broj bodova ostvaren na usmenom ispitu pred Državnim sudbenim vijećem, odnosno Državnoodvjetničkim vijećem može iznositi najviše do 30% ukupnoga zbroja bodova za listu. Odnosno, ako imaš 100 bodova na pravosudnom, ne zbrajaju se tim bodovima bodovi s usmenog, nego tih 100 bodova čini 70% ukupnog broja bodova, dakle 70 bodova kojima se onda zbrajaju bodovi s usmenog- maksimalno 30 bodova.
  3. Iz kaznenog prava do sada je uvijek bilo kd iz prvostupanjske nadležnosti županijskih sudova: droga dva puta, primanje ili davanje mita, silovanje, zadnja dva roka je bilo razbojništvo. Iz radnog- najčešće nezakoniti otkaz Prolistaj po temama pa ćeš naići na detalje
  4. Štete mi tako što skupe više bodova na pismenom, pa konkuriraju za upis u Školu za dužnosnike gdje o jednom bodu ovisi upis. Da se razumijemo, baš me briga tko je prepisao tko nije, ali da je pošteno- nije! ako upis ovisi o broju bodova (a ne o broju prijavljenih kandidata koji ispunjavaju uvjete) onda opet ne vidim kako ti štete, budući da nitko tebi ne oduzima tvoje bodove zato što je netko drugi prepisao presudu Ovisi i o broju prijavljenih jer pozivaju samo određeni broj kandidata na razgovor, čini mi se onoliko kandidata koliko ima mjesta u Školi uvećan za 20%. Dakle, ne oduzimaju moje bodove, ali ako imaju više bodova od mene umanjuju mi šansu za upis.
  5. Štete mi tako što skupe više bodova na pismenom, pa konkuriraju za upis u Školu za dužnosnike gdje o jednom bodu ovisi upis. Da se razumijemo, baš me briga tko je prepisao tko nije, ali da je pošteno- nije!
  6. Pravilo je da ako šalješ poštom preporučeno da se dan predaje u pošti smatra danom predaje u ministarstvo (ili bilo koje drugo tijelo), a ako šalješ običnom poštom, onda se gleda dan kada je prijava uistinu i stigla u ministarstvo. Očito su one prijave koje si poslao običnom poštom stigle nakon zadnjeg dana prijave,pa zato nisu razmatrali. Tako da se na to ne možeš žaliti.
  7. Pa, piše u ZR- poslodavac ima pravo na povrat sredstava za uplaćene doprinose za produženo mirovinsko osiguranje. No, ovo nije tema o odgovorima koji pišu u zakonima, nego dojmovi o usmenom, stoga apeliram na slušače da stave nova pitanja.
  8. O sudskim savjetnicima u zpp-u piše ono što je najvažnije i to se ponavlja u Zakonu o sudovima, uz još neke detalje. Nadzor nad javnim bilježništvom nije isto što i odgovornost- nisam ni ja znala, nego sam pogledala kada je kolegica par postova iznad napisala da je to izvukla. A pitanje iz radnog je staro pitanje-odnosno, pitanje se pojavilo nakon zadnjih izmjena iz ZR i stavljeno na legalis.
  9. Svako je novo pitanje, ali piše i u "starom" zakonu. Čestitam, kolega!
  10. Nije uopće stvar u tome što su odbijeni automatski prebačeni za siječanj. Što je s ljudima koji se misle prijaviti za siječanj? Za njih neće biti mjesta? Uostalom kako sada najedanput nemaju dovoljno mjesta? Za svaki rok se prijavi otprilike isti broj kandidata. Ako se ne varam na prošlom roku se prijavilo oko 230 kandidata, od kojih je oko 190 izašlo. Sami su odredili ovakav način polaganja pravosudnog ispita, pa neka se i organiziraju sukladno tome.
  11. Okrivljenik je pojam kaznenog prava, a tuženik/tužitelj građanskog prava
  12. http://www.pravosudje.hr/default.asp?ru=234&gl=201007050000001&sid=&jezik=1 obavijest o testiranju
  13. Tako je! Postignuća su stipendije, nagrade, aktivno i pasivno sudjelovanje na seminarima, radionicama...
  14. Kada sam se javljala na natječaje za vježbenike uvijek sam slala neovjerene kopije (jer nije pisalo da trebaju biti ovjerene) i zvali su me na razgovor. To su moja iskustva. Razumijem što želite biti oprezni.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija