Jump to content

Kolewtt

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jasno mi je da imam temelja tražiti naknadu štete protiv pravomoćno osuđenog počinitelja. Međutim, smatram kako bih naknadu štete također mogao tražiti od Hrvatskog Telekoma, jer je šteta i nastala zbog njihovog propusta. Stoga je možda pitanje od koga tražiti naknadu štete? Počinitelj koji je sklopio te ugovore možda ne živi više u Hrvatskoj, a čak i ako živi, postoji mogućnost da se od njega teško mogu naplatiti. S druge strane, Hrvatski Telekom svakako nema tih problema. Nadalje, počinitelj od mene nije tražio nikakav novac. Hrvatski Telekom jest. Ja od Hrvatskog Telekoma nisam ništa uzeo niti ikakvu uslugu koristio. Počinitelj jest. Stoga mi je logičnije tražiti povrat od Hrvatskog Telekoma, pa neka oni vide što će dalje, kada vrate meni moje. Ugovore su sklopile dvije djelatnice u dvije poslovnice. Kada sam s njima pričao, jedna je rekla da se ne može sjetiti, a druga mi je rekla da zna što se dogodilo i da se ispričava. Kako je onda moguće da su oni zatvorili oči na tu činjenicu i da barem nisu stornirali ugovore koji su sklopljeni u toj poslovnici. Za to je znala i voditeljica poslovnice. Iz gornjih razloga, ne želim tražiti naknadu štete od počinitelja, nego od HT-a. Moja laička formulacija tužbe bi bila u osnovi sljedeća. Ovom tužbom od nadležnog suda tužim Hrvatski Telekom da je putem svojih djelatnica (ime i prezime) i (ime i prezime) i treće osobe (ime i prezime) u moje ime, a bez moje prisutnosti ili suglasnosti, sklopio ugovore (ugovor 1), (ugovor 2), (ugovor 3), na temelju kojih je od mene tražio novac. Zbog straha od ovrhe i blokade računa, sve tražbine na temelju tih ugovora sam podmirio, odnosno uplatio novac na račun Hrvatskog Telekoma. Budući su za štetu odgovorne dvije djelatnice, predstavnice Hrvatskog Telekoma, a Hrvatski Telekom ignorirao i nije uvažavao moje prigovore, (tog i tog datuma) podnio sam i kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, kako bi se otkrili svi sudionici koji su odgovorni za nastalu štetu. Budući je u dokaznom postupku predmeta koji se vodio pred Općinskim sudom utvrđeno, te pravomoćnom presudom potvrđeno, da ja nisam sklopio navedene ugovore s Hrvatskim Telekomom, tražim od suda da donese presudu kojom se nalaže Hrvatskom Telekomu da vrati novac, koji je uplaćen na osnovu predmetnih ugovora. Povrh toga, mogla bi se još tražiti naknada štete, za neprihvaćanje prigovora i nečinjenje, iako je jedna od djelatnica znala da ja nisam sklopio te ugovore.
  2. Moj novac je kod HT-a zato što sam, kako bih izbjegao probleme ovrhe i blokade računa, sve tražbine na temelju tih ugovora unaprijed podmirio (nekoliko mjeseci nakon što su ugovori nastali). Dakle, budući sam platio, nije došlo do ovrhe. Što se tiče presude koja je osudila počinitelja na temelju moje kaznene prijave o nepoznatom počinitelju. Sa sadržajem nisam upoznat, niti sam kontaktirao nadležni sud. Jedino Vam mogu prenijeti što su mi u vezi toga napisali iz Općinskog državnog odvjetništva, a to je sljedeće: "Poštovani, vezano za Vašu kaznenu prijavu koju ste podnijeli I Policijskoj postaji Split dana 02. veljače 2017., izvješćujemo Vas da je u međuvremenu Općinski sud u Splitu protiv (ime okrivljenika) donio presudu broj: (broj presude) od 29. ožujka 2019. kojom presudom je osudio okrivljenika (ime okrivljenika) zbog kaznenog djela prijevare iz čl. 236. St. 1. i dr. Kaznenog zakona. Navedena presuda je postala pravomoćna 13. lipnja 2019., a vezano za sva eventualna daljnja traženja, obratite se Općinskom sudu u Splitu pozivom na njihov poslovni broj: (poslovni broj)." Hvala na odgovorima.
  3. Počinitelj, koji je u moje ime sklopio ugovore s Hrvatskim Telekomom, je za to djelo pravomoćno osuđen. Mogu li preko suda tražit povrat novca od Hrvatskog Telekoma? U prosincu 2016 godine netko je u moje ime, koristeći se s mojom osobnom iskaznicom, sklopio nekoliko ugovora, sveukupne vrijednosti oko 2000 eura. Ugovori su sklopljeni u dvije poslovnice u Splitu. Prije nego što sam otišao na policiju da podnesem kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, otišao sam do te dvije poslovnice. U jednoj od njih, djelatnica koja je sklopila jedan od ugovora, kazala mi je da zna što se dogodilo i da se ispričava. Čak mi je navodila neke detalje o osobi koja je umjesto mene sklopila te ugovore. Laknulo mi je kada sam čuo da zna što se dogodilo, te sam rekao da samo jave svojim nadređenima što se dogodilo i da se ti ugovori ponište. Voditeljica poslovnice je rekla da to nije tako jednostavno, da oni imaju nadređene i njihovi nadređeni nadređene te me uputila da pišem prigovor. To sam učinio, ali uzalud. U međuvremenu, počinitelj je uhvaćen i pravomoćno osuđen. Svejedno Hrvatski Telekom i dalje ne želi vratiti novac, te me uputio da tužim počinitelja. Budući da je moj novac u Hrvatskom Telekomu, da je situacija nastala zbog njihovog propusta, te da usprkos tome što su znali što se dogodilo, nisu učinili ništa kako bi ispravili svoj propust, razmišljam o tužbi za naknadu štete. Savjet ili komentar bi mi dobro došao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija