Jump to content

Boris N

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Više sam nego siguran, nikakav natječaj nigdje nije bio objavljen! Ta ustanova osim u novinama redovno objavljuje natječaje i rezultate izbora kandidata i na svojim web stranicama. Ali ovaj put upražnjeno mjesto očito se čuvalo, za "poznatog pretedenta"..
  2. Neki gradovi ne dozvoljavaju formiranje građevinske čestice korištenjem služnosti puta, pa se svakako raspitajte u nadležnom Odjelu za graditeljstvo, kako bi bili sigurni u status čestice koju želite kupiti. Za gradnju buduće kuće bitna je i dostupnost komunalne infrastrukture, kako bi prilikom gradnje bili u mogućnosti kuću priključiti na struju, vodu, odvodnju ili plin. https://stanarica.hr/3-stvari-na-koje-morate-paziti-kod-kupnje-zemljista-za-gradnju-kuce/
  3. Hvala Vam na odgovoru! Ne radi se o meni, ženska osoba je u pitanju. Natječaja nije bilo, ali radno mjesto je ostalo upražnjeno, i cijelo vrijeme se šuškalo kako bi ta druga osoba uskoro mogla biti "promaknuta" na to mjesto. Na kraju se baš to i dogodilo. U toj ustanovi već je uhodana praksa, obiteljske i slične veze bez problema instaliraju svoje odabranike na bolja radna mjesta.
  4. Lijepi pozdrav svima! Već dugo čitam ovaj predragocjeni forum, a sada i ja nažalost trebam pomoć.. Osoba sa završenom srednjom stručnom školom javila se na natječaj u javnoj službi, za radno mjesto gdje se traži samo završena osnovna škola (NKV). Javljala se i prije u tu ustanovu, ali nije bila primljena uz objašnjenje da nema potrebne stručne kvalifikacije. Primljena je na to NKV radno mjesto, u nadi da će nakon nekog vremena napredovati na bolje mjesto. Međutim, nju su ubrzo prebacili na još teže poslove, od kojih svi drugi bježe i dobivaju premještaje na bolja mjesta, zahvaljujući vezama koje imaju unutar ustanove. Ovih dana na jedno upražnjeno mjesto za koje ta osoba ima idealnu kvalifikciju i radno iskustvo, primljena je druga osoba koja jedva da ima nekakvi tečaj za to zvanje. Znači, veze unutar javne ustanove opet su odradile svoje, a ona je ostala izigrana. Što bi ona mogla poduzeti po tom pitanju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija