Jump to content

rainy day

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Je njihov je problem, ali je i moj sto sam se ni kriva ni duzna nasla u labirintu. Opet ja sada pitam sto uciniti da li ici pismenim putem prema banci pa probati traziti skidanje suduznistva. Ne moze to tako vjecno stajati?
  2. Ali banka nije u skladu zakona postupala sa mnom kao sa suduznikom. Niti jednu obavijest od njih nisam nikada zaprimila. na temelju cega ce se banka naplatiti kada nema nista od dokumentacije?
  3. Platiti pa potrazivati sredstva od njega je dugotrajan proces za koji nazalost ne znamo ishod. placanjem tudjeg duga nemam uvjete za podizanje stambenog kredita za dijete i sebe. kredit je dospio, banka nema nikakve instrumente, niti je zeljela pregovarati o promjeni suduznika, svaki moj posjet banci je bio dodjite za tjedan dana ili nazvat cemo vas kad provjerimo sto se dogodilo s partijom. Dospjela obvezu je tesko reprogramirati kad nosioc kredita to ne zeli. Obzirom da je dospjelo te da banka ne posjeduje instrumente osiguranja niti ugovor o kreditu moze li se ici na otpis u cjelosti ili barem velike vecine duga? moze li se traziti otpis dijela suduznistva?
  4. Pozdrav, zamolila bih bilo kakav savjet da znam kojim putem krenuti iz zacaranoga kruga. Bivsem partneru sam 2014. Godine bila suduznik na nenamjenskom kreditu u banci. Navedena banka je preuzeta od strane druge banke i kreditna partija se vodi trenutno u toj drugoj banci. Tada pocinje zavrzlama jer bivsi partner je uplatio samo par rata po otplatnom planu, a ja sam kao suduznik obavijestena o istome kada je vec proslo 4 godine neotplate kredita. Dakle kredit je podignut 2014 s dospijecem 03/2022. u tom periodu nitko od strane Banke me nije obavijestio o nepodmirivanju glavnice niti su ovrhom sjeli na moju placu. Kredit je dospio u 03 mj 2022 te nije prodan kucama za naplatu potrazivanja jer navodno banka prilikom spajanja je izgubila dokum ugovor o kreditu i zaduznice. sada ja ne mogu dignuti stambeni kredit za sebe i dijete od 5 godina, (zivimo kao podstanari ) radi suduznistva po kreditu koji je dospio. Na koji nacin ishoditi brisanje suduznistva ili bilo kakvo skidanje tog tereta sa sebe? Dijete i ja smo sada rob neplacenog kredita te kojim putem krenuti? hvala na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija