Jump to content

Valde

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ukratko ponavljam i pitam kako riješiti problem. Građevinsko zemljište je 70 m udaljeno od javne prometnice. To je za traženje građevinske dozvole (prema Gradskoj odluci) za 20 m predaleko. Zemljište i prometnicu spaja u stvarnosti put (i korištenjem, i izgledom) širine 8 m (u ZK i prostornom planu: oranica u građevinskom području) koji je u suvlasništvu svih vlasnika zemljišta koja su uz taj "put". U stvarnosti svi imamo zemljišta tim "putem" spojena na javnu prometnicu. Prema lokacijskoj informaciji: - unutar građevinskog područja naselja – neizgrađeni – uređeni dio - izvan granica zaštićenog obalnog područja mora - unutar obuhvata Generalnog urbanističkog plana Grada - unutar zone stambene namjene Zona A/C – područja mješovite gradnje slobodnostojećih i poluugrađenih ili ugrađenih građevina malih gabarita. Kako postići da možemo zatražiti građevinsku dozvolu?
  2. Trenutno ništa od gradnje jer je 70 metara više od 50 metara, a toliko (50 m) je dozvoljeno da buduća građevna čestica bude udaljena od asfaltirane javne ulice.
  3. Naše parcele (i vlastita za gradnju kuće, i ona u suvlasništvu - izparcelirana da svima bude pristupni put, za sada oranica u katastru) su u građevinskom području (neizgrađeno uređeno područje) stambene namjene. Dvije parcele od naše je novoizgrađena kuća sa svom infrastrukturom (uz asfalt, struja, voda, kanalizacija).
  4. Hvala na odgovoru. Naše zemljište je od javne prometnice udaljeno 70 metara (između nje i našeg zemljišta je "put oranica" širine 7 m koje smo suvlasnici. Izgleda da će naš put nastati ugovaranjem (grada i suvlasnika) uređenja građevinskog zemljišta gradnjom ili financiranjem troškova gradnje komunalne infrastrukture (pa tako i prometnice do razine makadama sa osnovnom rasvjetom).
  5. Hvala na odgovoru. No najjednostavnije rješenje, ovdje ipak nije rješenje. Ovdje će se to postići ugovaranjem (grada i suvlasnika) uređenja građevinskog zemljišta gradnjom ili financiranjem troškova gradnje komunalne infrastrukture (pa tako i prometnice do razine makadama sa osnovnom rasvjetom).
  6. Poštovani, možete li mi opisati vaše parcele i vaše iskustvo. Mi imamo građevinsko zemljište i suvlasnici smo parcele širine 7m koja spaja našu (i susjedne parcele) i asfaltiranu prometnicu. U gradskom uredu se stvara pitanje i nama problem jer namamo put. Ne prihvaćaju ideju da mjernik elaboratom oranicu prenamijeni u put. Iako se njome svi i služimo kao putem. Hvala.
  7. Zahvaljujem na odgovorima! Moje područje je Pula.
  8. Tako je. Vlasnici smo građevinskog zemljišta i suvlasnici parcele koja je upravo i isparcelirana da bi spajala parcele sa asfaltiranom cestom. Sve je u građevinskoj zoni stambene namjene. Dvije parcele od nas (nekih 30 m dijagonalno) je nedavno završena kuća sa svim komunalijama i dozvolama.
  9. Trenutno je odgovor iz nadležnog ureda grada da bismo svi suvlasnici trebali sa gradom potpisati ugovor kojim financiramo cijeli postupak i izgradnju prometnice ...
  10. Zahvaljujem na odgovoru. Kat. čestica (u katastru i u ZK oranica), koja je isparcelirana da bude pristupni put svim suvlasnicima, nalazi se u građevinskom neizgrađenom uređenom području. Mijenja li to nešto u postupku?
  11. Hvala na javljanju. Da, vaš put je i u katastru put. Naš "put" izgleda i koristi se kao put i formirana je k. čestica koja se još uvijek u katastru vodi kao oranica. Ne znam, da li angažirati geodetu za izmjenu namjene čestice, ili? Hvala na mišljenju!
  12. I dalje cijenim svako iskustvo ili rješenje.
  13. Ako ima iskustva, molim rješenje! Parcelacijom je formirana čestica u suvlasništvu 8 vlasnika okolnih parcela koji smo dali svoje kvadrate parcela u tu novu česticu. Sve se nalaze u neizgrađenom uređenom građevinskom području. Ta novoformirana čestica (oranica, širine 7 m, sa nasutim šljunkom i već godinama korištenom kao prilazni put) se spaja na javni put (ulicu) i asfaltiranu cestu. Kojim postupkom možemo tu česticu u katastru iz oranice promijeniti u put? Hvala!
  14. Poštovani, u skoro istoj smo situaciji (neizgrađeni uređeni dio građ. područja, desetak suvlasnika u oranici prilaznom putu koji se u katastru ne vodi kao put, a spaja nas sa javnom prometnicom te infrastruktura na 30ak metara od naše parcele). Kako se razvija dobivanje građevinske dozvole? Zahvaljujem na vašem odgovoru.
  15. Vlasnik sam građevinskog zemljišta u neizgrađenom uređenom dijelu građevinskg područja stambene namjene. Parcela je do puta upisanog u katastar udaljena oko 50 metara, a tu se nalazi i najbliža nova kuća sa svim komunalijama. Do asfaltne prometnice je oko 100 m od parcele. Moju parcelu i put spaja za tu svrhu parcelirana oranica koja je u mojem suvlasništvu i svih ostalih vlasnika parcela. Sve je upisano u katastar. Lijepo molim mišljenje: 1. Postupak za pripremu zahtjeva za građevinsku dozvolu 2. U očekivanju građevinske dozvole, što smijem postaviti na zemljište (vrlo je plodno tlo pa bismo posadili voćke i uredili vrt) - a imalo bi svrhu vrtne kućice za držanje vrtlarskog alata? 3. Kakvu ogradu smijem postaviti? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija