Jump to content

ivananosic

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, bavila bih se geliranjem noktiju ruku i nogu, ugradnjom ekstenzija trepavica, laminiranje obrva. U Uredu za obrt SDŽ su mi rekli da oni od ministarstva gospodarstva dobijaju naputke, te bez majstorskog ispita obrt ne mogu otvoriti. Pa sam nazvala i Ministarstvo gospodarstva, Odjel za strukovno obrazovanje i nadzor, gdje mi nisu znali dati odgovor, već su me upućivali na obrtničku komoru u županiji. U svakom slučaju bez dopisa ministarstva prema županiji ne mogu dobiti odobrenje. Na kraju me uputio u otvaranje j.d.o.o. jer mi za bavljenje svime ovim ne treba majstorski ispit.
  2. U Uredu za gospodarstvo u SDŽ su mi odgovorili dane može otvoritisalon za uljepšavanje, može samo otvoriti obrt za usluge: manikura,ugradnja ujetnih noktiju i šminkanje. Ekstenzije trepavica i laminiranje obrva ne daju jer da to spada u djelatnosti kozmetičkog salona- povezani obrt. Na internetu često vidim otvorene Salone za uljepšavanje kao obrt, a nigdje na zidu obrtnice ni master ispita?Molim pomoć.
  3. Poštovani, kćer bi otvorila Salon za uljepšavanje kao paušalni obrt i pri tome bi koristila poticaj HZZ-a. Djelatnosti bi bile sukladne klasifikaciji: gel nokti, oblikovanje obrva, ekstenzije trepavica. Ima SSS prehrambeni tehničar, te položene certifikate - tečajeve za radnu knižicu. Da li je ovo moguće bez majstorskih ispita. Navodno ukoliko se želi baviti samo gel noktima treba joj certifikat, a ako želi više od navedenog mora imati majstorski ispit? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija