Jump to content

Filip100

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zahvaljujem na savjetu.Ignorirat cemo uplatnicu.Zanima me jos da li nakon pozivanja na krivo ime i prezime inkasator odnosno HRT ispraviti podatkebi pozvati se na pocetni zapisnik ( koji nismo ni vidjeli)? Interesantno je da samo na temelju indicija neka institucija moze slati opomene i racune.Jer nije bilo ni legitimacije osnobom nekog dokumenta. I zanima me obzirom da je mobilni uredjaj vlasnistvo firme u kojoj radi supruga, moze li to biti osnova za placanje pretplate? Po toj logici bi firma trebala placati kao vlasnik mobitela? Moze li se pozvati na to?
  2. Poštovani, nalazim se u slijedećoj situaciji. Inkasator je zvonio na vrata dok je supruga bila doma i pitao za TV prijemnik.Naime, nedavno smo se uselili u stan. Obzirom da me nije bilo doma i imamo malo dijete, rekla je da ga ne moze pustiti u stan dok se ja ne vratim s posla ili neka dodje bilo koji drugi dan iza odredjenog termina. Znaci nije usao u stan, niti je utvrdio posjedovanje Tv prijemnika. Supruga me isla zvati dok je covjek jos bio na vratima da me obavijesti o situaciji i tada je rekao da posjeduje mobitel da je to uređaj preko kojeg se može gledati TV? Nakon par tjedana stigla je opomena na krivo ime i prezime,a tocnu adresu sa napomenom da ce pokrenuti ovrhu/ postupak ako se racun ne plati.Uz objasnjenje da je utvrdjeno posjedovanje AV prijemnika. Također, mobitel je vlasnistvo firme gdje supruga radi i ne koristi se za gledanje TV-a. Moje pitanje: 1. Mozemo li se zaliti u ime krivog imena i prezimena? 2.Obzirom da inkasator /kontrolor nije usao u stan niti utvrdio postojanje TV-a, a niti je suprugu legitimirao na osnovu sluzbenog dokumenta (valjda je zato i s nogu zapisao krivo ime i prezime), mogu li se zaliti na nacin da njihova opomena bude odbijena? 3.Da li postoji kakav rizik za mene u odnosu na ovo gore navedeno?
  3. Situcaija je da je predstavnik stanara taj koji je " prenamjenio" instalaciju sebi u korist. Znaci li da si mimo njega moze kontaktirati upravitelj zgrade kako bi se provjerila instalacija? I koji su sluzbebi koravi da se to ucini?( neki dopis ili se moze samo nazvati) Zahvaljujem na odgovoru
  4. Poštovani, nakon što je susjed je tijekom adaptacije stana spojio napu na zajednicku vertikalnu instalaciju ventilacije gdje su spoje kupaonice ( u stambenoj zgradi) u stanu mi se javljaju neugosni mirisi kuhanja i ostalih plinova iz kuhinje.Nalazim se kat iznad susjeda.Također, bojim se da mi u stan ne dođu neki opasni plinovi.Obzirom da je instalavija namjenjena iskljucivo ventilaciji kupaonica zanima me slijedece: 1.-je li legalno sto je susjed napravio?( obzirom da dotična instalavija inicijalno nije predvidjena za takvo što) 2.-postoji li neki pravni nacin da netko dođe provjeriti instalaciju ( građevinska inspekcija ili neka druga državna institucija)?da se na temelju toga instalacija vrati u prvobitno stanje.Što mi je činiti u navedenom slučaju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija