Jump to content

rale

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. spis o postupku je zagubljen.Zatrazit cu povijesni izvadak iz zk,a potom sto da radim??Moze li se sve to osporiti?
  2. Da,izgubljen je kompletan sudski dosije!Nekretnina je verovatno stecena temeljem presude o dosjeloscu.Sto preporucate da se cini u vezi ovog slucaja,jer sve ukazuje na protuzakonite radnje, da li je moguce osporiti postupak i povratiti zemljisnu cesticu,jer je majka naslijedila tu cesticu od svog oca rijesenjem o naslijedju??
  3. Mojoj majci nikada nije urucena presuda o vlasnistvu nekretnine koja je navodno doneta u korist drugog lica i temeljem koje se to lice upisalo gruntovno tu nekretninu.(radi se o zemljisnoj cestici).Na majcino insistiranje kod doticnog suda da se vidi kako je ta cestica dosudjena tom licu,receno je da su KOMPLETNI SUDSKI SPISI IZGUBLJENI preseljenjem iz jedne prostorije u drugu.Moze li se ovaj pravni postupak osporiti i na koji nacin?
  4. susjed je uvjek u pravu,imajte to na umu
  5. Moze li se brat od rodjenog strica pozivati na dosjelost,gledano sa pravne strane ima li temelja za to?.Radi se o vise zemljisnih parcela koje on koristi 30 ak godina.Ja sam upisan gruntovno,a on je samo u katastar.On je pokrenuo tuzbu protiv mene i vadi se na dosjelost,a moje su gruntovno upisane u cijelini
  6. Radi se o periodu od tridesetak godina.Koristi moje zemljisne cestice.Ja sam gruntovno upisan,a podnijeo sam zahtjev za izmjenu katastarski podataka jer je brat upisan u katastar,a ne ja.Moze li se sa pravne strane pozivati na dosijelost,ima li on osnova za to?
  7. Moze li brat od rodjenog strica,sa pravne strane gledano,da se poziva na dosijelost,obzirom da je znao kome parcele pripadaju?ima li osnova da se poziva na dosijelost?
  8. Tuzilja zasniva svoje pravo na nekretnini temeljem kupoprodajnog ugovora,navodno potpisan od strane prodavca,jer ugovor nije ovjeren i koji u momentu potpisivanja nije imao pravo raspolaganja nad tom nekretninom(jos nije donijeto pravosnazno rijesenje o nasljedju). Da li se temeljem takvog ugovora moze steci nekretnina i da li je takav ugovor validan? Unaprijed hvala
  9. rale

    pomoc

    Moj pokojni otac,od kojeg sam nasledila nekretnine,nikada nije bio upisan u katastar iza smrti njegovog oca, tj. mog djeda,po ostavinskom rjesenju.To se odnosi na duzi niz godina,a u katastru su upisane sasvim druge osobe.Sto da radim da bi se upisala u katastar,koja je procedura? PS.U gruntovnici sam upisana uredno.
  10. Gruntovno sam upisana,to je u redu!
  11. Moj pokojni otac,od kojeg sam nasledila nekretnine,nikada nije bio upisan u katastar iza smrti njegovog oca, tj. mog djeda,po ostavinskom rjesenju.To se odnosi na duzi niz godina,a u katastru su upisane sasvim druge osobe.Sto da radim da bi se upisala u katastar,koja je procedura?
  12. Jos samo jedno,po meni najbitnije pitanje,sto da radim ako se trenutni korisnici mojih nekretnina koji su upisani u katastar pozovu na dosjelost?Kako to rjesavati?? Hvala Vam,mnogo ste mi pomogli!!!
  13. Postovana, da li to znaci da mogu sklapati kupoprodajni ugovor i raspolagati cesticama,ako sam upisana gruntovno,a ne u katastar????
  14. POSTOVANI, NASLJEDILA SAM OD POKOJNOG OCA NEKRETNINE,STO U CIJELOSTI,STO U DIJELOVIMA KOJE SU UPISANE U GRUNTOVNE KNJIGE OPCINSKOG SUDA.MEDJUTIM,U KATASTRU SU UPISANI SASVIM DRUGI KORISNICI.MOLIM VAS DA MI ODGOVORITE NA KOJI NACIN SE MOZE IZVRSITI UKNJIZBA U KATASTAR NEKRETNINA KOJE SAM NASLIJEDILA.DA LI SE PRETHODNO MORA UTVRDITI TEMELJEM CEGA SU ONI UPISANI U KATASTAR?U KOM PERIODU SE MORA PO ZAKONU DONETI RIJESENJE O UKNJIZBI U KATASTAR NAKON PODNOSENJA ZAHTJEVA I POTREBNIH DOKUMENATA I STA CINITI AKO NE USLIJEDI NIKAKAV ODGOVOR IZ KATASTRA? HVALA UNAPRIJED!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija