Jump to content

ofelia

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poslala sam doznaku, ali ne žele me odjaviti, koliko vidim. Koje su posljedice onda po mene? Koliko dugo to može tako trajati? Ne želim ići na sud, ali ako i dođe do toga s njihove strane, da li će se uvažiti to da su mi time što mi je dvaput pozlilo zbog nemanja klime ni zraka, narušili zdravlje? Jer sam počela imati jake napade panike nakon toga. Sad mi je žao što taj dan kad sam uletjela u ljekarnu da mi je jako loše, nisam dala da zovu Hitnu, da imam dokaz što su mi uradili.
  2. Još uvijek me nisu odjavili i sad se počinjem bojati da ću završiti na sudu. Navodno ne vide u sustavu datum zatvorenog bolovanja, a doktor mi tvrdi da moraju vidjeti, a ja ne mogu do doznake jer mi je doktor u drugom gradu i nema mi tko to donijeti. Ne znam što da radim. Ako pošaljem doznaku samo mailom, da li ću dobiti plaću za taj dio do kraja bolovanja, neka dva tjedna? Ili bez papirnate ništa?
  3. Znam da mogu, ali ako se već skida s plaće, nejasno mi je zbog čega povlače ovrhe da bi ih opet aktivirali, kakve su to igre? Zar nije lakše skidati s nečijeg računa svaki mjesec ako već vide da opet imam primanja... Ne razumijem najiskrenije. Taj dug svakako ne mogu odjednom podmiriti.
  4. I što će onda biti s tom ovrhom, ona se može u bilo kojem trenu opet aktivirati? Znači, nemam mir niti mogu zatvoriti zaštićeni jer mi samo mogu pojesti plaću jedan dan tako?
  5. Starija je od tri godine, ali ne znam temeljem čega, to sam vidjela na e-građani kao i taj poziv i to kasno da se očitujem jer sam na drugoj adrei od prebivališta pa mi nije stiglo. Dakle, ako radim, manje su šanse da mi otpišu dug?
  6. Također, vidim da je jedna ovrha taman postala neaktivna prije stečaja i nije obuhvaćena, tako da ako me i oslobode, znači da opet nisam mirna nego mi se mogu naplatiti bilo kad?
  7. S obzirom da sam kratko radila, dobit ću jednu ili čak dvije plaće i to nešto sitno će biti uplaćeno na račun, a u travnju je pokrenut Jednostavni stečaj potrošača. Da li se onda to prekida i neće mi biti otpisani dugovi? I koliko traje postupak?
  8. To šaljem poštom ili mailom? Dosad sam otkaz samo jednom dala i to je bilo usmenim putem.
  9. Ništa takvo ne piše u ugovoru, vrlo je općenito, a nigdje se ne spominju naknade osim u slučaju edukacije od strane poslodavca što ovdje naravno nije slučaj. Ako ja ne odem na posao tri dana, mislite da će me tužiti?
  10. Ne piše ništa posebno jer je ugovor sklepan zbrda zdola i ne odnosi se čak posebno na to radno mjesto nego više neka opća mjesta osim naravno plaće i tih pojedinosti. Piše ukoliko je otkaz skrivljen ponašanjem zaposlenika, utvrđuje se otkazni rok u dužini polovice otkaznih rokova utvrđenih u prethodnom stavku ovog članka ugovora i onda kad pogledam prethodni stavak nema ničega. Radi se o call centru, znate kakva je fluktuacija u call centrima, nekako sumnjam da imaju što od toga da tuže osobu koja je tamo par tjedana, ali nisam sigurna. Plus, ja sam u blokadi računa, i oni to znaju, da mi dosude neku kaznu opet nemam otkud platiti sad. U jednom call centru su me baš striktno tražili da oradim otkazni, ali sam imala godišnji pa sam inzistirala tad na tome iako im nije bilo pravo i jedva je prošlo to, tako da, bojim se da bi mogli mi se svetiti ako samo odlučim ne doći na posao više.
  11. Četiri tjedna radim na novom poslu s tim da sam otvorila bolovanje prije tjedan dana jer mi je jako pozlilo zbog radnih uvjeta, prostorija bez prozora gdje šefovi ne daju da se koristi klima i gase je, nije bilo zraka, vrtjelo mi se već n a poslu i duplale slike, i onda mi je jako pozlilo u tramvaju. Nisam išla na hitnu pa nemam dokaz. S obzirom da inače bolujem od anksioznosti koja je prije ovog bila pod kontrolom odnosno nije je bilo, pogoršalo mi se stanje i sad imam napade panike. Ne želim se ni pod razno vraćati ni dan tamo niti sam to trenutno u stanju, imam napad panike kad uđem u javni prijevoz. Koja su moja prava? Otkazni rok ne mogu odraditi. Da li će me oni tužiti? Hoće li mi isplatiti plaću za prethodni mjesec za par dana ako u ponedjeljak kažem da dajem otkaz? Ako završim na sudu, mogu li se ne pojaviti na sudu? S obzirom da ne želim u ovom stanju prolaziti taj stres. Da li mogu u zatvor? Na probnom sam roku, ali ja taj tjedan dana nisam u stanju odraditi.
  12. Živim s majkom cijeli život osim par godina kad sam bila u drugom gradu i trenutno sam u drugom gradu, ali vraćam se u stan čiji je ona suvlasnik polovine. Drugi suvlasnik je ujak. On je zaprijetio ako se ja vratim da će on useliti u stan jer me ne želi tamo, ne podnosi me, narušeni su odnosi oduvijek, bez moje krivnje, tako je bilo otkad sam bila dijete što naravno nije bitno za ovu pravnu priču. Ukratko, pošto ja nisam ni vlasnik ni suvlasnik nego samo živim s majkom od djetinjstva tamo, imam li ja ikakva prava da se zakonski suprotstavim njegovom ulasku u stan? Bojim se da će stvari eskalirati i ne mogu živjeti u zajednici s nekim tko me mrzi. Da li ja mogu pozvati policiju zbog ometanja mirnog posjeda? Ili ići na sud? Ili to mora moja majka? Sumnjam da će ona to htjeti jer je stara i bolesna. Mogu li išta učiniti? On također prijeti da će me izbaciti zakonski iz tog stana. Da napomenem, on ima svoj stan i još ima i kuću gdje boravi malo vamo, malo tamo, dakle iz čiste pakosti bi se uselio. Da li bi sud razmotrio to da je meni i majci to jedina nekretnina i nemamo gdje i ne želimo živjeti s njim? Jer on ima gdje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija