Jump to content

marko155

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Prodavaoc čak pristao platiti postotak od "prodaje" agenciji (račun), samo da ne dolazi, tj. želi se dalje "igrati". Ja sam provjerio neke članke zakona, može se reći da je postignut barem predugovor na daljinu posredstvom agencije i niti jedna strana ne osporava pristanak https://www.iusinfo.hr/aktualno/u-sredistu/44629 Zar ni po tome ne postoji nikakva pravna osnova, ne da se prisili na prodaju, nego za nekakvu odštetu zbog izgubljenog vremena ako sve ide unedogled?
  2. Dogovarano sve posredno preko agencije, doslovce sve se sad u ovom momentu svodi na milost ili nemilost prodavatelja tj njegove igre, nakon tolikog čekanja završetka cijelog procesa i naknadnih izgovora - Da bi mi sad moramo čekati dokle on želi ili ako ne želimo, svojevoljno jednostrano odustat nakon toliko čekanja. A prodavaoc ne želi čak kazati: "Ne želim vam prodati" a predugovor i spreman glavni ugovor ima kod sebe mjesecima već (kaže da će potpisat kada dođe. (tj. ako dođe) ne prije. nekretnina se prodaje preko agencije angažirane od prodavaoca.
  3. Ima li kakvih pravnih opcija u slučaju: prodavaoc nekretnine, koji je posredstvom agencije usmeno pristao na dogovorenu cijenu, u tom roku od 2mj. samo su kazali da se malo pričeka da mogu doći iz drugog dijela HR, u međuvremenu nakon tih 2mj vlasnik je preminuo, jedini nasljednik je pristao na prodaju ali povisio cijenu, na to se pristalo i čekalo završetak procesa o nasljedstvu (trajalo 6mj) , kad je bio gotov, novi vlasnik i dalje pristaje na prodaju ali jednostavno samo najavljuje dolazak i odbija da se dođe na njegovu lokaciju, 4mj nakon završetka tog procesa i čekanja ukupno 1 godinu, A sad kaže da možemo čekat i dalje ili tražiti drugu nekretninu ako ne želimo čekat (dokle to upitno, po njegovoj osobnoj želji), on ne želi ni da osobno kaže da ne želi prodati, nego želi da mi sami odustanemo. Ima li kakve pravne osnove za barem tužbu/odštetu zbog beskorisnog čekanja, doslovce obmanjivanja koje je trajalo tako dugo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija