Jump to content

Danate

Korisnik
  • Broj objava

    79
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Danate objavio

  1. I on ti budete dobili kaznu za remećenjem javnog reda i mira. Nije velika, ali to je protokol.
  2. Prijavio sam, dobio sam odgovor da nije da se postupa po službenoj dužnosti. No dokaz postoji, i našli su i tog policajca. Znači imam ime i prezime. Dakle mogu ja sam podnjeti kaznenu prijavu?
  3. Policajac je pričao detalje iz mojeg dosjea trećoj osobi koja je to napisala, priznala. MUP ne želi ništa po službenoj dužnosti, što mogu napraviti?
  4. Ako imate neki dokument koji to dokazuje građevinsku, rješenje o izvedenom stanju, plus slike. to sve sastavite i otiđite u JLS (općina/grad), možda Vam uvaže primjedbu i smanje za te kvadrate.
  5. Da, pravomoćna sudska odluka je tek po završetku tužbe, dok sud donese presudu i dok isteke rok žalbe
  6. Ja sam bio žrtva teškog kaznenog djela, Državni odvjetnik me baš ništa nije pitao, DORH ništa nije mene kao žrtvu ni pitao niti ih je bilo briga, dapače još žrtvi odbruse da se nema što njima žaliti.
  7. DORH ništa ne pita žrtvu, odakle ti to? Ako je postupanje po službenoj dužnosti pokrenuli budu postupak, žrtva njih ne zanima niti ih je briga za nju, a ako je po privatnoj osnovi samo ništa ne budu napravili, dapače naglasak je da ne daju pravne savjete žrtvi.
  8. nije to baš tako. Barem ne sud vž. Osobno osjetio nepravdu. i ništa ne mogu, žalbe, ništa ne pomaže. ne žele ni obavjestiti počinitelja, a kamoli provesti presudu.
  9. pa logiraj se na e-gradjanin, tamo imaš opciju podizanja potvrde o nekažnjavanju. ako je za posao, potvrda je besplatna. dobiješ ju relativno brzo na email. bez odlaska do suda.
  10. ne ide ti to tako, sud neće nešto posebno napraviti. Osim ako ti nekoga tužiš, ovaj ne podiže poštu, jedino što bude da ćeš morati osobno snositi troškove sudskog dostavljača. Sud često ni ne postupi po presudi, znam slučaj, osoba ne podiže poštu, izbjegla je kaznu. Zavisno od postupka, sud pošalje sudski poziv, osoba ga ne primi, navede se da nije zaprimljena, ide se ponovno slati. tako u nekim slučajevima 3x. ne raspisuju potragu samo tako. a pritvor zbog toga nikada. briga ti je sud za to, bitno je njima da su poslali poziv.
  11. Ako je na čestici legalna kuća onda je to građevinsko zemljište, ne poljoprivredno. Ako prema prostornom planu za to područje ne ulaziš izvan dubine izgradnje možeš napraviti pomoćni objekt. Koliko je velik objekt? Ako je manji od 50 kvadrata i nema etažu onda može samo na temelju projekta bez građevinske dozvole. Ako je objekt spojen sa kućom onda trebaš projekt i građevinsku dozvolu.
  12. Ako ga ne zanima dal je nešto renovirano ili ne, ima li onda veze kuhinja i kupatilo ili samo zasebno da je i sa vlastitim ulazom? On može reći da je to spremište?
  13. Sud neće jednom dati useljiv stan a drugom neuređeno potkrovlje. Sud će unajmiti sudskog vještaka koji će probati probati podijeliti kuću na dva jednakovrijedna dijela. On će taj prijedlog dati objem stranama i ako se obje strane slože tad se može etažirati. ako ne kuća se prodaje, ili jedna strana isplaćuje drugu (ovo samo prema dogovoru)
  14. Anažirajte novog odvjetnika, ovom po službenoj dužnosti nemojte ni obavijestiti. ne škodi dok stignu 2 žalbe.
  15. Danate

    Ograda

    sa regulacione linije (cesta) smije 1.5 m a prema vama 2 metra visine. Kakva je to zaštita od pogleda? Što je napravio?
  16. ide pod jednostavne građevine, trebaš projekt ali ne trebaš i građevinsku dozvolu. Susjed nema ništa sa tim, dakle ne moraš ga niti pitati. Udaljenosti prema prostornom planu,mora biti 3 m vatrogasni prolaz na parceli. rang cijene, projekt + geodeta cca 1200 euro.
  17. Danate

    Vlasništvo

    Gdje je ta garaža navedena? Gdje piše da ona postoji i čija je? Tužba za smetanje posjeda, tužba za naknadu štete i riješeno bude
  18. Ograda i međa nisu jedno te isto. ograda se može postaviti i uvučeno. I neće svaki susjed plati po pola nego onaj koji nije zadovoljan ogradom i pokreće spor.
  19. Ima osnove ako je privatna firma, i svako obraćanje te osobe poslodavcu nije dozvoljeno te se isto mora navesti u prijavi.
  20. ukratko ništa ne priznaju i cilj je samo navlačenje. naravno mora se probati.
  21. postoji vremenski rok sigurno. nije odmah. Ali procedura je takva. Relano ne nadaj se ničemu. Njima je cilj da ti nedaju ništa, tj posao.
  22. Nisam mislio na to. Dakle odšteta za tih 60 dana, to moraš dobiti. Nije pitanje. Drugo je i druga posebna tužba ako je netko izvan sustava kriv da si bio tamo. npr netko te lažno optužio. Gospoda namjerno odugovlače, tj sve budu napravili da ne dobiješ. Rok ti nije prošao, ne odustaj.
  23. Za što si bio optužen? Možda postoji opcija za tužbu za odštetu?
  24. Ako je javan onda nije vaš. Od općine možete tražiti da održava put.
  25. Isto tako prostorni planovi nalaze se na stranicama JLS za određeno područje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija