Jump to content

StanLu

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, hvala na odgovoru
  2. Poštovani, hvala na odgovoru. Molim Vas još samo odgovor na ovu situaciju. Najmoprimac parkira vozilo bez obzira na oznaku privatan posjed i višeputna upozorenja mailom da ne parkira vozilo. Zatim se iza njega parkira drugo vozilo i spriječi mogući izlazak njegovog vozila. Što on može napraviti ili može li vlasnik tog posjeda odgovarati za sprječavanje izlaska njegovog vozila? Nažalost razgovori s njim nisu ništa pomogli. LP
  3. Poštovani, s najmoprimcem imam ugovor o najmu stana. U stan se jedino može ući kroz ograđeno dvorište od tog stana. Međutim to ograđeno dvorište (teren) nije nikad riješeno u zemljišnoknjižnim odjelima te vlasnici terena dvorišta nisu nikako povezani s najmodavcem stana i vlasništvom stana (kuće) što je jedini dio ugovora o najmu. Može li najmodavac stana u dvorište staviti dobermana i tako onemogućiti najmodavcu ulaz u stan te zaključati ulaz u dvorište i staviti oznaku oštar pas na ulazu.
  4. Poštovani, ugovor je na određeno i na godinu dana. Ugovor je prešutno nastavljen uz iste uvjete za sljedećih godinu dana. Mogu li promijeniti cijenu najma u ugovoru na određeno koji sada traje 16-17 mjeseci ili moram čekati istek ovog ugovora?
  5. Poštovani, moj najmoprimac parkira na privatnom posjedu nasuprot iznajmljenog stana. Kako smo ušli u loše odnose vrijeme je da ga se riješim. Opcija 1: Prvo ću ograditi prostor za ulaz na parking i označiti ga da je to privatni posjed. Ako skloni lanac i ponovo parkira onda bih iza njega parkirao auto od prijatelja koji se ne bi micao do daljnjega. Opcija 2: Ne bih označio i ogradio ulaz na posjed ali bih parkirao auto od prijatelja nakon što on parkira vozilo i tako onemogućio izlazak njegovog vozila Što mi predlažete? Napomena - u ugovoru o najmu stana nema opcije o parkingu već smo usmeno rekli da može parkirati i što je najbolje taj posjed je u vlasništvu sestre a ne od moje žene koja je najmodavac stana. Mogu li imati bilo kakvih posljedica ako najmoprimac kontaktira policiju jer nije u mogućnosti izaći iz posjeda?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija