Jump to content

pedra

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, poslala sam naknadni upit mailom pozivajući se na čl.84 Zakona o radu pa sam dobila odgovor da će provjeriti s pravnikom i da me neće uskratiti za moja prava. A htjela sam i sama provjeriti sa stručnim osobama koje znaju više od mene. Hvala puno još jednom!
  2. S poslodavcem sam imala razgovor uživo i na taj ga način obavijestila. Imam pripremljen zahtjev za sporazumnim prekidom radnog odnosa u kojem bih tražila korištenje starog godišnjeg ukoliko imam pravo na to (prema članku 84. ZOR), te razmjerni dio godišnjeg za 2023. U HR službi sam dobila informaciju da samo imam pravo na razmjerni dio i da to može pisati u zahtjevu.
  3. Ne, bio bi sporazumni prekid radnog odnosa (još nismo ništa potpisali). Šef mi je rekao da s obzirom da me nije ni bilo niti sam na ikakvom radnom nalogu, dogovorim s HR službom koliko bi trajao otkazni rok s obzirom na godišnji.
  4. Da, priznaju samo razmjerni, otkazni rok po njima bi bio od 1.-15.6.
  5. Molim Vas odgovor imam li pravo na korištenje godišnjeg odmora iz 2022. kojeg nisam iskoristila radi korištenja porodiljnog dopusta, ako prekidam radni odnos sa 1.6. ove godine (porodiljni bi bio do 31.5). Na poslu su mi rekli da imam pravo samo na razmjerni dio godišnjeg za 2023. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija