Jump to content

ckobu

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U zakonu u članku 59. piše: Za vrijeme korištenja godišnjeg odmora radnik ima pravo na naknadu plaće u visini njegove prosječene mjesečne plaće u predhodna tri mjeseca (uračunavajući sva primanja u novcu i naravi koja predstavljaju naknadu za rad) Plaća za 2. 3. i 4 mjesec je iznosila cca 1000 € netto, a u 5. mjesecu sam potpisao novi ugovor na 1 500. U 5. mjesecu sam koristio 2 dana starog godišnjeg. Nisam znao da će mi to umanjiti isplatu za taj mjesec i plaća je umanjena za 100 €. U računovodstvu se pozivaju na članak 59. ali istovremeno saznajem da je drugi djelatnik pod istim uvjetima dobio cjelokupan iznos plaće. Potpisao je novi ugovor, koristio je godišnji. Zanima me smije li postojati različiti kriterij u istoj tvrtci i mogu li se žaliti na obračun? Ako sam u zadnja tri mjeseca dobivao nagradu (ukupno 700 €), ulazi li taj iznos u prosjek? Unaprijed hvala na odgovorima.
  2. Hvala na odgovoru. To mi je i logično bez obzira što se radi o pauzi. Koje su moguće sankcije ako se radi o povredi obveza iz radnog odnosa?
  3. Koje su moguće sankcije ako zaposlenik za vrijeme rada obavlja dodatan posao. Primjer; pod pauzom ode u obližnju pizzeriju i za nju napravi par dostava za koje dobije naknadu. Hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija