Jump to content

Kamile

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala za linkove. Nije mi stvarno padalo na pamet da sama pokrenem sudski postupak pogotovo sto trenutno ni nemam para da placam alimentaciju. Zivim od socijale u Njemackoj a mom bivsem muzu ne ide uopce lose sa dvije vile na moru i maslinicima tako da sam sasvim sigurna da nisu gladni i da ne cekaju na moju alimentaciju. A takodje zato sto nemam para trenutno nisam ni u mogucnosti da doputujem u Hrvatsku, ipak treba se platiti nekako taj put i smestaj i hrana. Cim se zaposlim planiram boriti se za kontakt sa djecom. Hvala Vam puno na odgovorima.
  2. Ne to je bila sam sudska odluka da ja dopustam da djeca ubuduce sa ocem u Hrvatskoj zive.
  3. Djeca su 11,9, 7 i 7 godina. Na zalost je situacija takva da ih je bivsi muz totalno protiv mene okrenuo tako da je kontakt sve losiji i slabiji. Bivsi muz se takodje ne drzi nekih stvari iz presude kao na primer da me informise o zdravstvenom ili skolskom stanju djece. Cesto me sa time ucenjuje i salje mi vulgarne poruke pa mu spremam tuzbu za uznemiravanje ali to je vec druga tema. Djeciji doplatak ako vec djeca na nekom osnovu ne primaju ( imam losu komunikaciju sa bivsim tako da to ne znam), primace na zahtev kada se ja zaposlim, ili ce meni na racun uplacivati a ja moram bivsem uplatiti ili direktno njemu. Znaci trenutno mi nije poznato da li djeca vec to primaju.
  4. Pozdrav, moja situacija je malo neobicna, pokusacu da budem sazeta pa mi mozda neko uspe i pomoc. Bivsi muz hrvatski drzavljanin i ja smo razvedeni. Imamo 4 djece. Posle razvoda sam zivela sa djecom u Njemackoj, on u drugom stanu takodje u Njemackoj. Pre dve godine deca i on odlaze/ vracaju se u Hrvatsku. Od tada ni rjeci o Alimentaciji. Prije dva mjeseca sam dobila pismo od njegovog odvjetnika u Njemackoj da pocnem da placam neki iznos koji nije minimalni po tablici tj. ne znam kako su iznos izracunali. Posto sam trenutno nezaposlena ne mogu da placam, za par meseci pocinjem da radim i hocu da ispunjavam moju duznost. Moje pitanje je kako se izracunava visina alimentacije kada sam ja u Njemackoj a djeca u Hrvatskoj, znam da vazi hrvatski zakon i tablica ali da li se u potpunosti tablica preuzima? s obzirom da zivotni standard nije isti u Hrvatskoj i Njemackoj, imacu placu nesto malo vise od 1000 e sto za Njemacku nije puno i primacu i dalje pomoc od drzave za placanje stana. Drugo pitanje odnosi se na djeciji doplatak iz Njemacke. Djeca bi mojim zaposlenjem imala pravo na djeciji doplatak u iznosu od 1000 e ukupno za svo 4. Da li to utjece na visinu alimentacije? Bivsi muz mi preti sa zaostacima tj. da mi se vec neki iznosi nagomilavaju, sto mi nije jasno s obzirom da nikada nikakvu odluku od suda u vezi izdrzavanja nisam dobila, niti pismo niti poziv. Da li je moguce da imam vec zaostatke tj. kada djeca sticu pravo na uzdrzavanje od dana od kada vise ne zive sa mnom ili tek od sudske odluke o uzrdzavanju? Hvala unapred.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija