Jump to content

Ana369

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ti sam i pokušala napraviti. Sad sam jednostavno blokirala razgovor jer se iskreno bojim te osobe. Predstavlja se kao dobra osoba a zapravo je i bio u zatvoru zbog nekih pronevjera. Imam i dokaz o tome. Skinula sam cijeli whats app razgovor i sve poruke gdje on meni poklanja kip i još poruku uz to gdje mi govori da ga i ja dam dalje u dobre ruke.
  2. Razumijem, hvala Vam na odgovoru 🙏🏼 znaci ništa drugo nego čekati i dogovoriti sa osobom kojoj sam ja poklonila kip da ga eventualno vrati.
  3. Zahvaljujem na Vašem odgovoru 🙏🏼 Malo mi je jasnije sve, no Nisam dobila nikakvu službenu izjavu osim poruke na whats appu da je Buddha nesretan kod mene. Neznam ni sama šta da kažem na takvu poruku. Osoba tvrdi da je vrijednost kipa 30,000€ šta može i nemora biti istina jer je na eurosenderu pisalo vrijednost 5000. Imam sakupljene sve poruke kojih je vise od 10tak na whats appu gdje se spominje da se darovatelj riješava svih materijalnih stvari jer mu ne predstavljaju nikakvo zadovoljstvo te kako Buddha mora biti moj poklon. Poanta je da sam ja i taj kip poklonila dalje svom neformalnom partneru te ga zato nemogu vratiti. To sam i objasnila darovatelju. Neznam koji su mi koraci bitni ako se podnese tužba protiv mene jer dotična osoba prijeti da ima velika poznanstva u velikim krugovima te da će mi to “ pasti na glavu” (u prijevodu s engleskog) -“You will get it. What is going to fall on your head is so huge that you will get it.” Neznam niti da shvatim ovo kao prijetnju i dali da tu pokrenem neke korake. Uglavnom sad ne već i strah jer dotična osoba očito nije pri normalnom ponašanju. Zahvaljujem na vašem savjetu i vremenu!
  4. Poštovani, zanima me koje je moje pravo u vezi darivanja. Naime riječ je u vezi poklona koji sam dobila od prijatelja iz Francuske 2020. godine. Dotični prijatelj mi je poklonio kip Buddhe, a na svim našim razgovorima putem aplikacije WhatsApp jasno se izjasnio da se odriče kipa i želi da ga ja imam. Međutim, prije par dana sam primila poruku od tog istog prijatelja u kojoj navodi da želi da mu vratim kip. Budući da sam prethodno primila poklon od njega, a on se javno izjasnio da mi ga poklanja i odriče se potpuno vlasništva, želim znati kakva su moja prava u ovoj situaciji. Postoje li zakoni u Hrvatskoj koji se odnose na takve situacije? Postoji li obaveza da vratim poklon ili su moja prava kao primatelja zaštićena? Također, želim naglasiti da postoje pisani tragovi u obliku poruka na WhatsAppu i Instagramu koje potvrđuju namjeru prijatelja da mi pokloni kip i da se odriče vlasništva. Unaprijed vam zahvaljujem na vašem vremenu i stručnom savjetu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija