Jump to content

kokakolaobitelj

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Radim u trgovini. Moj radni tj.je 40 sati rapoređen na 6 dana. 5 dana radim po 7 sati, a 1 dan radim 5 sati. Imao sam godisnji od ponedjeljka do petka. U subotu sam se morao javiti na posao i odraditi 7 sati. Znam da se dani na GO računaju kao puno radno vrijeme, da li to onda znači da sam ja taj tjedan dok sam bio na GO radio 2 sata vise nego obično? Na žalost moram se raspitati i provjeriti jer sam vec imao neke situacije na svoju stetu zbog toga jer se poslodavac pravi da ne zna.
  2. Ali ova mjera traje do 02.07.2023. Dakle prelazi datum 30.06. krajnji rok. To je zaostali godišnji iz 2022.god. Mislite li da postoje prenijeti i preko tog datuma, zbog posebnih okolnosti? Jeste li sigurni u to? Znači vratila sam se na pola punog radnog vremena nakon duže bolesti. Ne poslije porodiljnog. Pod mjerama HZZO-a sam do 02.07.2023. A sporan godišnji mi je ostao iz 2022 godine. Kako da to onda riješim? Mislite da se pozivanje na ove članke odnosi i moj slučaj?
  3. Baz obzira sto sam pod mjerom HZZo na pola punog radnog vremena?
  4. Sad sam kontaktirala sindilaknu povjerenicu i ona mi kaze da to nije moguće sprovesti jer sam se vratila na posao pod mjerom prilagodbe HZZO-a. Što znači da mi pola radnog vremena plaća firma, a pola HZZO. Ta mjera mi traje do kraja 6.mjeseca, taman koliko se stari godišnji može iskoristit. Mene sad zanima da li mi je firma s obzirom da sam se kako tako vratila na posao mora isplatit godišnji, jer mi nije u mogućnosti dati ga? Pretpostavljam iz razloga jer bi s obzirom da sam kod njih na pola tih mojih 15 dana se razvuklo na cijeli mjesec. Da li onda mogu trazit isplatu starog GO?
  5. Jeste li sigurni u to? Znači vratila sam se na pola radnog vremena nakon duže bolesti. Ne poslije porodiljnog. Kako da to onda riješim?
  6. Poštovani, 02.06.2023 se vraćam na posao poslije dugog bolovanja (bolest) na pola punog radnog vremena, tj.na 4 sata, dok ostala 4 sata mi pokriva bolovanje. Na mjesec dana. Ostalo mi je jos 15 dana starog godisnjeg. Znam da je zakonski rok za iskoristit ga do 30.06. Na poslu mi kazu da mi ga ne mogu dati dok sam na pola punog radnog vremena. Imam li pravo da mi se prenese u iduci mj.ili da bude isplacen, s obzirom da sam ja ipak pocela radit prije tog 30.06.?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija