Jump to content

HanSolo

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ok, ako sam dobro shvatila, dodajem djelatnost na postojeci obrt, a prema Ministarstvu šaljem polugodišnje izvještaje?
  2. Pozdrav, Trenutno imam otvoren obrt sa registriranim djelatnostima: 70.22 Savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem 74.90 Ostale tehničke djelatnosti 74.30 Prevoditeljske usluge 85.59 Ostalo obrazovanje i podučavanje Trebala bih sklopiti ugovor za posredovanje pri zapošljavanju kao vanjski suradnik, odnosno recruiter s jednim klijentom pa me zanima mogu li samo dodati djelatnost u postojeći obrt i pod kojim uvjetima, imam li neka zakonska ograničenja i na što bi trebala eventualno paziti. Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
  3. Hvala na odgovoru. Prilikom prijave štete im je dostavljena Odluka. Nisu tražili uvid u novi ugovor samo odluku i prethodni ugovor te potvrdu da sam u evidenciji nezaposlenih. Ovo stoji u rješenju: Uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno da je prestanak radnog odnosa bio radi neprihvaćanja novog ponuđenog ugovora o radu. Sukladno čl. ugovorenih Uvjeta navodi se: „Osiguranim slučajem smatra se Osiguranikova nemogućnost otplate kredita uslijed Osiguranikove nezaposlenosti uz uvjet da je do nezaposlenosti došlo uslijed poslodavčevog jednostranog otkaza ugovora o radu na neodređeno vrijeme, bez krivnje Osiguranika i neovisno o njegovoj volji.“. Slijedom gore navedenoga Vaš zahtjev smatramo neosnovanim jer je do prestanka radnog odnosa došlo i Vašom voljom, niste prihvatili nastavak radnog odnosa na drugome radnome mjestu.
  4. Pozdrav, Trebala bih pomoć. Ugovor o radu mi je otkazan po osnovi odbijanja izmijenjenih uvjeta. Odluka je donesena jednostrano od strane poslodavca, ukinuto mi je radno mjesto iz organizacijskih i gospodarskih razloga te mi je ponuđeno novo radno mjesto sa smanjenom plaćom što nisam prihvatila. Trenutno se vodim na HZZ-u kao nezaposlena osoba po osnovi poslovno uvjetovanog otkaza (oni tako tumače moj otkaz). Međutim problem nastupa s Generali osiguranjem, odbili su mi zahtjev za naknadom kredita (imam potpisan ugovor s njima) navodeći razlog da je ugovor o radu otkazan mojom krivicom. Moje pitanje je imam li temelja za žalbu? S obzirom da se radi o jednostranoj odluci poslodavca i značajnom umanjenu prihoda. Hvala unaprijed
  5. Pozdrav, Trebala bih pomoć. Ugovor o radu mi je otkazan po osnovi odbijanja izmijenjenih uvjeta. Odluka je donesena jednostrano od strane poslodavca, ukinuto mi je radno mjesto iz organizacijskih i gospodarskih razloga te mi je ponuđeno novo radno mjesto sa smanjenom plaćom što nisam prihvatila. Trenutno se vodim na HZZ-u kao nezaposlena osoba po osnovi poslovno uvjetovanog otkaza (oni tako tumače moj otkaz). Međutim problem nastupa s Generali osiguranjem, odbili su mi zahtjev za naknadom kredita (imam potpisan ugovor s njima) navodeći razlog da je ugovor o radu otkazan mojom krivicom. Moje pitanje je imam li temelja za žalbu? S obzirom da se radi o jednostranoj odluci poslodavca i značajnom umanjenu prihoda. Napomena da se ne radi o nezadov odoljenju probnog roka i slično. Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija