Jump to content

jagodica-bobica

Korisnik
  • Broj objava

    124
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Pozdrav U postupku sam kupnje kuće, bračni drug vlasnice je strani državljanin (Srbije) te nam je potrebna njegova suglasnost na prodaju i zasnivanje založnog prava na nekretnini koja se prodaje. S obzirom da je riječ o Srbiji, priznaje li se punomoć dana u Srbiji kod njihovog javnog bilježnika i u Hrvatskoj ili su potrebne dodatne radnje. Njegovo dolazak u Hrvatsku nije opcija, te on nema ni hrvatske papire, konkretno oib ni prebivalište u RH.
  2. Posjedujem kuću za odmor u zajedničkom vlasništvu s bratom. Kod javnog bilježnika smo ovjerili i dogovorom razdijelili kuću, bratova želja bila je gornji kat, a meni je pripalo prizemlje. Krov je počeo prokišnjavati i potrebna je sanacija. Brat traži da se troškovi podijele po pola. Sam je organizirao kupovinu materijala i odabir majstora bez mojeg znanja odnosno bez dogovora sa mnom. Moram li sudjelovati u podmirenju troškova?
  3. Pozdrav, Danas sam položila ispit. Nije zahtjevno, ali se mora znati. Ispituju tri ispitivača, jedan iz područja uredskog poslovanja, ostali iz područja arhiva. Preporučujem učenje iz Zakon o arhivskom gradivu i arhivima, Pravilnik o zaštiti i čuvanju arhivskog i registraturnog gradiva izvan arhiva, Pravilnik o vrednovanju te postupku odabiranja i izlučivanja arhivskog gradiva,Pravilnik o predaji arhivskog gradiva arhivima, Uredba o uredskom poslovanju, te knjizi http://www.alkascript.hr/index.php/katalog-proizvoda?format=raw&task=download&fid=337
  4. blago tebi imenjakinjo forumska, da sam se bar ja sjetila tražiti željeni termin, sad sam završila na komplikacijama u trudnoći i moram odgoditi ispit
  5. zavisi od toga na koliko dana plaćenog dopusta imaš pravo i koliko si iskoristila do sada, neovisno o tome polažeš li prvi ili peti puta.
  6. prijavila sam 4.4. dobila termin za 31.5.
  7. Ljudi ajd si malo dajte truda, pa imate super geomanovu skriptu ovdje na forumu.
  8. mislila sam koje područje polaže ni_kolina
  9. Blondi07 i Snje molim Vas napisite kada ste prijavili ispit? Vidim da već znate termine skoro mjesec dana ranije. Inače trebala bih imati isti taj posebni dio kao i vi, samo VSS. Koliko sam iščitavala forum i pitanja koja budu vidim da zapravo imamo sreće jer naš poseban dio je zapravo uredsko i zup/zus i nema tu nekih posebnih pitanja koja nisu u općem dijelu.
  10. Imam već završen faks, VSS, pravo. Nije u pitanju to nego baš radno mjesto. Konkretno me zanima ako sad položim DSI na ovom radnom mjestu i javim se na natječaj za drugo radno mjesto (znači isto pravne struke, ali druga vrsta posla) za koje je isto propisano polaganje DSI-a (ali bi u tom slučaju posebni dio bio drugačiji od onog što ja imam položeno) da li bi morala ići ponovo na DSI (cijeli ili posebni dio)? Nisam nikad čula da netko polaže dva DSI-a, a logično je za očekivati da ću tijekom radnog vijeka mijenjati radna mjesta.
  11. Zanima me koji su sve podatci navedeni na svjedodžbi o položenom DSI. Da li piše dio za koji je položen DSI ili radno mjesto za koje je položen DSI? Pitam iz razloga što mi nije jasno ako npr. ja položim DSI na ovom radnom mjestu, da li mi taj isti DSI vrijedi i na nekom drugom radnom mjestu, jer nisam nikad čula da netko više puta polaže DSI.
  12. Pošalji upit u Ministarstvo uprave, objasni kakav imaš ugovor i što radiš i oni će ti brzo odgovoriti.
  13. Molim vas napišite koliko otprilike prođe vremena od slanja prijave do roka? Hvala!
  14. Molila bih ako ima netko od tajnika škole da je polagao dsi da napiše koji im je bio posebni dio. Naime, meni su u upitu da li imam pravo polagati dsi, između ostalog odgovorili da bi posebni dio polagala iz uredskog poslovanja a ne školstva.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija