Jump to content

freestyle

Korisnik
  • Broj objava

    35
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Zahvaljujem na odgovoru i uvelike ste mi olakšali muku u traženju propisa. Koliko je meni poznato stanari su podnijeli zahtjev za legalizaciju, međutim ukoliko nisu podnijeli zahtjev dali ću ja moći podnijeti takav zahtjev sada kada je prošao rok za predaju zahtjeva.
  2. Molim za malu pomoć oko kupnje stana. Želim kupiti stan nad kojim u zemljišnim knjigama stoji sljedeća zabilježba: Zaprimljeno 01.04.2004. broj Z-3230/2004 Na temelju prijavnog lista DGU - Područni ured za katastar Pazin, Ispostava Pula, broj: UP/I-932-07/0402/2 od 18. ožujka 2004. godine, nacrta i čl. 141. Zakona o gradnji (NN 175/03), zabilježuje se da za građevinu sagrađenu na kč.br. 660/169 nije priložena uporabna dozvola Mene sada zanima dali obzirom na promjene koje su bile u zakonu glede prometa nekretnina da li se kao kupac mogu uknjižiti kao vlasnik u ZK, odnosno dali će mi ZK odjel odbiti uknjižbu vlasništva temeljem kupoprodajnog ugovora iz razloga jer nije priložena uporabna dozvola. I drugo pitanja koje mogu biti negativne posljedice kupnje takvog stana, odnosno dali banka odobrava hipoteku za takav stan. Napominjem da su stanovi u zgradi etažirani. Hvala puno na pomoći.
  3. Pa to vam spada koliko ste bili uporni u izvršavanju svoje radnje, dali ste pokušali sprijećiti posljedicu nakon radnje, u kakvim životnim prilikama živite dali ste roditelj, dali ste prethodno kažnjavani , uglavnom puno toga se može uzeti kao olakotna okolnost što može ovlastiti sud da izrekne kaznu nižu od one koja je propisana zakonom.
  4. u pravu je djelomićno pavao, vi možete podnjeti tužbu za smetanje posjeda koji je brz i sumaran postupak sud če vama presuditi u korist jer se u postupku zbog smetanja posjeda ne raspravlja o pravnim pitanjima već samo o činjeničnim pošto posjed nije pravo nego činjenica , dok vaši roditelji nakon pokretanja vlasničke tužbe mogu zatražiti ovrhu da vas se izbaci iz kuće, za naknadu troškova može tražiti samo oni koji su bili nužni i to vam roditelji moraju nadoknaditi dok korisne troškove i trškove meliorizacije kuće vaši roditelji nisu dužni nadoknaditi.
  5. Pa radi se o kd prijevara u gospodarskom poslovanju iz vaše objave nije vidljivo dali je vama upućen poziv kao okrivljeniku ili vašem poslodavcu u svakom slučaju ponesite na ročište izjavu od javnog bilježnika.
  6. Izjava dana u policiji bez odvjetnika ne može se upotrijebiti na sudu, grafološko vještaćenje kao i svako drugo vještanje kao dokazno sredstvo ocjenjuje sud posebno i u vezi s ostalim dokazima te iz toga izvodi logićan zaključak o krivnji osobno smatram da je dokazna snaga takvog vještaćenja vrlo slaba te da vas sud samo na temelju takvog vještanje ne može proglasiti krivim.
  7. Nemožete biti optuženi zbog podnošenja kaznene prijave ili zbog snimanja razgovora, savjetujem vam da se javite uskoku pošto se radi o kd koji spada u njihov djelokrug.
  8. Žalba izjavljena u korist optuženika ne može se izmijeniti na njegovu štetu, čl 381 zabrana reformatio in peius.
  9. Šta mislite dali se ptretraga poduzeta iza 21.00 sati ima po ZKP-a smatrati nezakonitom pretragom.
  10. Ma ne sekiraj se cijela stvar je gotova i neće biti nikakvih sankcija, to o zabrani ulaska u EU te samo trgovac malo plašio, pošto nije bilo policije nema tko da ti odredi takvu zabranu inaće u većini zemalja EU pa tako i kod nas po važećem zakonu o strancima a još više po novom zakonu zabranu ulasku u zemlju određuju policija, za 50 E eura nitko neće voditi sudski postupak to se ne isplati.
  11. freestyle

    uhićenje

    Pozdrav šta mislite o sljedećem problemu, uhićenje bez naloga od strane redarstvene vlasti može se po ustavu čl 24 obaviti ukoliko postojo osnovana sumnja da je osoba počinila KD-a, međutim uhićenje po čl 95 ZKP-a bez naloga redarstvo može obaviti u slućaju postojanja osnove sumnje da je počinjeni KD. Sada ustav kao pretpostavku uhićenja traži postojanje osnovane odnosno viši stupanj sumnje dok ZKP traži osnovu sumnje kao dovoljan stupanj vjerojatnosti za uhićenje bez naloga. Nije li u tom slućaju ZKP u suprotnosti sa Ustavom pa na taj naćim sva uhićenja koja su poduzeta bez naloga uz postojanje osnove sumnje, zapravo nezakonita uhićenja. Pozdrav, napišite svoje mišljenje.
  12. Potvrda o nekažnjavanju ne znaći da se protiv vas trenutno ne vodi nikakav postupak, nego i da niste kažnjeni pravomoćnom presudom suda. Posladavac ne može tražiti takvu potvrdu, osim ukoliko se zapošljavate u državnoj upravi ili inozemstvu.
  13. Uračunava se ako je radnja prekršaja istovjetna sa radnjom kaznenog dijela, uračunavanje izvršava kazneni sud prilikom izricanja presude.
  14. Obratite se centru za socijalnu skrb, postoje šanse da dijete živi sa vama ali nije moguće ovako dati odgovor sud mora ispitati sve činjenice.
  15. Teretit će njezine nasljednike, imovina koju su stekli za vrijeme braka je zajednička imovina oni su u pogledu te imovine bili suvlasnici, stoga pola imovine steknuto u braku je njezina i ta imovina će se teretiti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija