Jump to content

mama24

Korisnik
  • Broj objava

    63
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pozdrav! nedoumica..bivši suprug i ja smo rastavljeni..raspitao se on i predao poreznu prijavu. na pola pola.da dijelimo porez? svaki odgovor dobrodošao
  2. hvala.. znači u tu njihovu bračnu stečevinu se ne može ubacit nikakva baka,stric, ujak i slična rodbina?jer se svi papiri vode na njega koji i otplačuje kredit.znači vraćanje joj ne bi uopće pomoglo..samo dodatni stres za dijete..
  3. pozdrav!!evo u vezi naše teme sve ok,dogovor je ključ.. imam pitanje .. mama djevojčice 9 godina napustila zajedničku kuću prije 3 mjeseca( napravljenu u braku koja glasi na muža) te sa djetetom otišla na stan.želi podnijeti tužbu za razvod braka,te joj odvjetnica savjetuje da se vrati u zajedničku kuću jer može ostati bez svoga dijela????te da ima neki zakonski rok u kojem može potraživati svoj dio..te da sud za podjelu imovine traje najmanje 5 godina..dijete ima redovan kontakt s ocem(koji inicira majka) a otac pokušava svesti na minimum jer je prezauzet drugom ženom koja je i razlog razlaza.otac ne sudjeluje u uzdržavanju dijeteta. zaista truba,nemam pojma o imovini..pomagajte..
  4. znači nema ništa što bi mogla napraviti? nisam baš upoznata sa slučajem ali znam da su djeca jako vezane uz mamu i ne mogu se pomiriti sa presudom.. ni djeca a ni mama. s tim da dotični ima rodbinske veze na czss koji nisu htjeli zamjeniti.
  5. situacija: djecu dodjelili ocu (12 i 7 god). žalba uložena i odbijena. majci određena alimentacija.mlađe dijete odbija ići ocu i protivi se tomu,(izjavilo na czss). otac ( voli čašicu, ima veze gdje treba, situiran).kiks je bio u tome što je majka tražila mlađe dijete a ne obadvoje jer je kao bio takav dogovor. eh da.. tražili i drugi czss ali ništa. ima li kakav način da se presuda pobije ili bar kakva rupica za pokušaj??
  6. neke stvari od navedenih uopće ne drže vodu u stvarnosti te su samo zaista predrasude. ima zaista mnogo očeva koji su dobili sud bez toga da je mami virila igla iz ruke. nisu ni sve situacije iste..i ja sam se zaista namučila i na sudu i na czss-u s tim da se puno stvari uzima u obzir i da sam se osjećala kao pod povećalom. znači nije pravilo da majke dobivaju djecu samo morate uzeti u obzir što dijete želi ako je već u godinama da može odlučivati te što je za dijete najbolje..i tek onda mjenjati nevaljale stvari.a za svaki pokušaj pakosti i vraćanja nekih dugova ispašta samo dijete da bi se vi možda osjećali bolje..jer dobiti sud nije pobjeda..izgradite svoj odnos s dijetetom te znajte da će jednom i ono odrasti te će samo prosuđivati...
  7. od svih mogućih pitanja, dogovora, problema najteže je sad zaključiti koji su blagdani...znate ono, svaki drugi blagdan...he he
  8. Eto dragi moji Forumaši.. danas mi je poštar donio naljepši poklon za rođendan.. Žalba druge strane se odbija te presuda postaje pravomoćna. dijete će živjeti samnom te održavati susrete i viđanja s tatom svaki drugi vikend, svaku srijedu od 5 do 8 , svaki drugi blagdan te 15 dana praznika. te plaća troškove parnice.. te sam svejedno dala do znanja da dijete može ići kod njega i mimo slova na papiru, naravno uz dogovor i u granicama normale.ipak je mali tako sretniji i znam da ne može i ne smije birati između mame i tate..hvala svima na podršci i savjetima i želim Vam svima od srca da riješite svoje probleme te da budete najbolji roditelji svojoj djeci.. ( moram iskoristit sve sretne smajliće.. hi hi)
  9. hvala Vam svima na bodrenju i lijepim riječima.. znam da ima puno roditelja sa još većim problemima te ih svi rješavamo u hodu, sa strpljenjem, puno živaca i dobre volje..ne mogu reći da sam svetica , i sama sam znala zapaprit suprotnoj strani ali me svejedno poslije peče savjest. ispravno ili ne? nadam se da će sve proći ok i da ću se za par godina naći u situaciji da se bar nasmijem na sve ovo..s tim da moje dijete ne osjeti gorčinu koju sada osjećam... idemo mame i tate!!!
  10. otišla na czss kako sam i pozvana.dali mi da pročitam 2 stranice laži koje nemaju veze s mozgom. glavna tema je bila što nisam odvela dijete doktoru? bio je bolestan i imali smo čitavo čudo uputnica . ok kaže teta idite skupa na kontrolu.koja je po mom trebala biti sutra.( jer je svaki drugi dan sam išao kod doktorice provjeravat situaciju). ok. naravno da se nije pojavio. da naznačim da kad smo nasamo čisto daje do znanja da sve radi iz inata te da na sudu ima neke nove materijale da se poništi presuda koja još ni nije pravomoćna.( žalio se)..
  11. bivši se žalio što je bilo i očekivano. sada na županijski sud itd... ali... dobila sam poziv od czss zbog prigovora oca na skrb o djetetu.. šta to znači?
  12. nije se još žalio ali vjerujem da hoće.. stanje pripravnosti! držim vam fige 4..
  13. inače sam suzdržana i ne pišem puno ali mi je ovo zaista zapelo za oko.. samo mogu reći da izgleda imate drugi razlog za razvod koji umatate u problem pušenja te želite pred svijetom okriviti drugu stranu umjesto da pomognete te djetetu pružite život uz oba roditelja. to definitivno nije razlog za razvod braka. ne želim pametovati ali mislim da pošto ste problem izložili na forumu morate biti spremni na svačija mišljenja te se nećete složiti sa svakim. vjerojatno ste očekivali potporu ali mislim da će u ovom slučaju izostati(bar od mene).. osvrnite se malo pa vidite što su pravi problemi..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija