Jump to content

Lupe

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Plaća bi trebala biti svagdje ugovorena u bruto iznosu. A vi niste nigdje prijavljeni ni na neto ni na bruto iznos osim valjda u glavi svog poslodavaca kojem ste postali jeftiniji jer ste dijete stavili na poreznu karticu. Moj savjet vam je da odjavite dijete s porezne kartice i olakšicu za nju iskoristite podnošenjem godišnje prijave poreza na dohodak.
  2. Tvrtka odgovara za svoj dug prema vjerovnicima, pa ako niste nikog prevarili, ili doveli u zabludu ili nešto slično vaše odgovornosti nema.
  3. Evo na obadva pitanja je odgovor ne. Ne treba ovjera potpisa kod javnog bilježnika niti ugovor treba nositi u poreznu upravu.
  4. 4.257 je zakonski maksimum za sva bolovanja koja idu na teret HZZO-a.
  5. Ako imaš d.. onda ne odgovoraš za dug firme prema drugima (uključjujući i državu) svojom imovinom (ili ženinom u ovom slučaju) već imovinom firme. Znači firma ti ide najprije u blokadu, a kad ide ovrha imovine od firme to oni znaju. Tvoja firma i ti (kao odgovorna osoba u d.. tj. direktor) ćete pored tog nečeg što su vam našli da morate platiti dobiti i kaznu. E sad tu kaznu koja ide vas mogu naplatiti iz vaše imovine, ali ako je kuća na ženi - onda ste mirni.
  6. Po kolektivnom ugovoru za trgovinu radnik ima pravo na naknadu troškova prijevoza na posao u visini pojedinačne ili mjesečne karte. Budući da se radi o naknadi troška prijevoza onda poslodavac nema šta nadoknaditi dok je radnik na bolovanju, jer te dane radnik ne dolazi na posao i nema trošak dolaska na posao.
  7. ''za svaku godinu radnog staža 0,5%'' Ovo su ti morali obračunavati. Znači plaća ti je morala rasti svake godine za 0,5%. Za sve ostalo trebaš pogledati kolektivni ugovor i pravilnik o radu.
  8. Porez na dohodak od imovine se plaća ako se u roku od pet godina otuđe tri istovrsne nekretnine.
  9. (7) Zemljom podrijetla iz stavka 2. podstavka 4. i 5. ovoga članka smatra se zemlja u kojoj je proizvod proizveden, odnosno zemlja u kojoj je proizvod podvrgnut procesu koji je posljednji bitno promijenio njegova svojstva. Ne bih baš rekla da tisak na šalici bitno mijenja svojstva šalice.
  10. Postoji odgovornost radnika za štetu prouzrokovanu poslodavcu na radu i u svezi s radom. Poslodavac ne može obustaviti radniku iznos njegove plaće bez radnikovog pristanka. Ukoliko šteta nije uzrokovana vašom nepažnjom ne može vam ništa.
  11. Plaćanje minulog rada regulirano je kolektivnim ugovorima, i/ili pravilnikom o radu poslodavca. Primjenjuje se ono što je povoljnije za radnika. Odnosi se na sav prethodni staž radnika (ne samo staž ostvaren kod jednog poslodavca). Plaća se u postotoku, određeni postotak za svaku godinu radnog staža. Rupe u zakonu nema.
  12. Mislim da u takvim slučajevima ljudi prepisuju imovinu na djecu, a u rijetki slučajevima i na ženu. Ako ste bili odgovorna osoba po zakonu bi trebali odgovarati za taj porezni dug, e sad koliko se to u praksi i kako provodi to ne znam.
  13. Ako nije kasno, vi trebate zatražiti kredit (ako nemate potrebne uvjete majka neka vam bude sudužnik - to banke dopuštaju) Tako biste vi bili korisnik stambenog kredita i kupac nekretnine. I izbjegli biste plaćanje poreza na nekretnine u okviru zakona.
  14. A budući da misliš likvidirati poduzeće: 1.2.5. Likvidacija Članak 15. (1) Isporuke u postupku likvidacije su oporezive. (2) Isporuke dobara članovima ili vlasnicima društva po završetku likvidacije podliježu oporezivanju. Ja mislim da ti se to ne isplati.
  15. Dok se ne javi netko ko zna više: Iz pravilnika o pdv-u: Članak 12. (2) Promet udjela oslobođen je poreza. Pod udjelima se smatraju i dionice. 1.2.4. Otuđenje poduzeća Članak 14. (1) Isporukom dobara razumijeva se i otuđenje poduzeća ili dijela poduzeća koji čini gospodarsku cjelinu. (2) Ako u slučaju iz stavka 1. ovog članka stjecatelj može u cijelosti odbiti obračunani porez na dodanu vrijednost kao pretporez, otuđenje poduzeća ili dijela poduzeća koji čini gospodarsku cjelinu ne oporezuje se.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija