Jump to content

king7

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je king7 objavio

  1. Sta se moze uraditi u vezi toga? Ako ne dolazi na vrijeme i ne vodi dijete kad treba .Kako postupiti u tim slucajevima?
  2. Pistovani, Ja sam staratelj djeteta. Bivsa supruga po presudi treba da vidja dijete svaku subotu i nedjelju i takodje svaku srijedu od 2 do 6. i to uz nadzor njenih roditelja jer ima psihickih problema. Medjutim oni ne zele srijedom uopste dolaziti po dijete a plus veoma cesto i subotu i nedjelju ne dodje kaze ima obaveza a i onda kada dodje ne dolazi u vrijeme koje je odredjeno presudom. Ili kaze ne moze doci u subotu hoce u nedjelju da vodi dijete itd. Sta se moze tu uraditi? Je li ona ima pravo to tako raditi?
  3. To i jest problem nemam nikoga ko bi mi mogao pomoci oko prijema poste.
  4. Nekoliko mjeseci. Mozda 4 ili 5
  5. Hvala na odgovoru. Samo ako sam dobro razumio cim je pokrenuta tuzba ja to mogu provjeriti na sudu. Ako je recimo prije par dana podnesena tuzba oni to mogu meni reci u sudu? Ovo sve pitam jer odredjeni period necu biti na adresi prebivalista pa se bojim da mi ne dodje obavijest o tuzbi a ja onda ne stignem na vrijeme to preuzeti i odgovoriti na to.
  6. Moze li mi neko reci ako je recimo danas podnesena tuzba protiv mene kada cu ja otprilike dobiti nesto na adresu kao obavijest da sam tuzen pa da mogu odgovoriti. A da li ja mogu prije toga nekako provjeriti ima li neka tuzba protiv mene.
  7. Hvala na odgovorima. Suradjujem ja i oni su upoznati sa svim okolnostima. Nisu oni jos donijeli nikakvu odluku. Medjutim rekli su mi da bi mogli donijeti. Ja se pitam sta uciniti ako oni donesu takvu neku odluku da ona moze nositi dijete jer ja znam sa sigurnoscu da je to katastrofalno za bebu. Naravno da bih se zalio ali na kraju ako i to ne bi uspjelo kakve posljedice su za mene ako ne bih mogao ispostovati njihovu privremenu odluku. Sa suprugom je nemoguc bilo kakav dogovor jer ona ima neke svoje vizije i nikako ne razmislja u pravcu dobrobiti za bebu itd.
  8. Dok smo bili zajedno skroz se neadekvatno ponasala sa bebom konstantno je neko morao biti da nadzire. Imala je ozbiljne epizode totalnog bunila i na momente agresivnog ponasanja. Vec se godinu lijeci u centru za mentalno zdravlje kod psihijatra ide.
  9. Pozdrav Supruga je podnijela za razvod. Imamo dijete od 18 mjeseci. Dijete je kod mene. Supruga ima psihickih problema i ne smijem joj dati dijete da ga nosi. Iz centra kazu da oni mogu donijeti privremenu odluku da ona nosi dijete. Ja samo pitam sta ako ja ne postujem tu odluku jer zaista joj ne smijem dati dijete jer postoji velika sansa da ce mu nauditi.
  10. Pa u ovom slucaju nije nevazeci jer je bilo moguce izabrati onoliko kandidata koliko hocete u okviru jedne politicke stranke.Oni su dakle tim radnjama vrsili samo favoriziranje odredjenih kandidata unutar te stranke.Dakle uticali su na rezultat samo u okviru te stranke. Ali sve u svemu opet se to moze okarakterisati kao izborna prevara.Toje nepostivanje odluke biraca i odakle njima pravo da nesto zaokruzuju umjesto nekoga.To sve jasno pise u zakonu. Ne znam zaista sam u dilemi da li da ista prijavljujem.Da li bih ja mogao imati nekakvih problema jer to sto su oni radili su definitivno krivicna djela.Da li je mozda jednostavnije da to samo pustim i da se nemam posla s tim kriminalcima i blago receno primitivcima.Korupcija vlada na svim nivoima i u gotovo svim institucijama bojim se da bih mprijavljivanjem mogaoimati samo jos dodatnih problema. Hvala puno!
  11. Prvo da kazem da sam iz Bosne i Hercegovine.Juce su se kod nas odrzali izbori. Ja sam bio clan birackog odbora. Prve nepravilnosti su bile jer je predsjednik birackog odbora dozvolio da posmatraci ucestvuju u brojanju glasova. Onda pri brojanju glasova za skupstinu kantona (zupanija) vidio sam da neki posmatraci koji su brojali glasove zapkruzuju na glasackim listicima jos neke kandidate u okviru jedne politicke stranke.Dakle naprimjer ako je na glsackom listicu glasac glasao za stranku A i za kandidate 1 i 2 iz te stranke oni su jos naprimjer zaokruzivali kandidate 5,6 7 iz te iste politicke stranke. Kada sam to uocio odmah sam se usprotivio tome.Onda mi je jedan od posmatraca uputio ozbiljne prijetnje.Na to sve predsjednik birackog odbora,ostali clanovi i posmatraci nisu uopste reagovali i nastavili su sa istim postupcima.Ja sam onda napustio biracko mjesto i rekao da ne zelim ucestvovati u tome. Nisam se nikom vise obratio tako da vas molim da mi pomognete i kazete sta da radim.Ja sam poprilicno mlad i nisam nikad prije bio na izborima tako da ne znam sta da radim u ovoj situaciji i kome da se obratim. Izvinite ako sam temu postavio na pogresno mjesto. unapred hvala!
  12. Neku noc smo ja i jos dva prijatelja stali na jedan parking izasli iz auta da popijemo po jedno pivo.Ubrzo se pojavio policijski auto trazili su nam osobne i upisali nas u neke blokice.Onda su nas pretresli i naravno nisu nista nasli ali na kraju su rekli da cemo dobit neke prekrsajne naloge za to sto smo tu pili alkohol. Sta vi mislite o ovome i kolika bi to kazna mogla biti.I imali to veze sa dobivanjem onog uvjerenja o nekaznjavanju.Cuo sam od nekog da moze pisati na tom uvjerenju s druge strane papira da sam imao neke kazne.Je li to istina?I je li ovo ista gore od naprimjer nekog prekrsaja u saobracaju? Izvinite ako su malo glupa pitanja ali stvarno ne znam monogo o tome. Hvala
  13. Neki dan policija je zaustavila mog prijatelja i imao je 1.65 promila alkohola.Kakvu bi kaznu mogao dobiti i njega najvise brine hoce li moci dobiti ono uvjerenje o nekaznjavanju posto mu treba za posao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija