Jump to content

nena2208

Korisnik
  • Broj objava

    32
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je nena2208 objavio

  1. Zanima me koliko se noću treba voziti ako je ograničena brzina 90, ili ako je ograničena brzina 70 ili 50 km/h? Brat mi je dobio kaznu 2.000 kn jer nije prilagodio brzinu noćnim uvjetima, sletao je s ceste zbog psa. Zanima me kako da se ubuduce ja ponasam u prometu a da ne dobijem kaznu za presporu voznju i da ne dobijem kaznu zbog neprilagodjene brzine. Malo malo neki biciklist je bez svjetala, koliko kontam ako ga udarim i ja cu bit kriva, odmah ce mi napisati neprilagodjena brzina.
  2. Hvala na linkovima, zalbu cemo sami pisati. Zanima me samo na koji clanak da se pozivam? M islim ono, nije kaznjavan, nije prekoracio ogranicenu brzinu, nije imao alkohola, sletio je na ravnoj cesti, znači sigurno mu je pas izletio, nije u krivini sletio. Da mu je ova pamet sada bi udario psa, htio je izbjeci stetu na autu jer je vec imao slicnih nezgoda. Koliko bi se po zakonu uopce i trebalo voziti nocu da bude prilagodjeno nocnim uvjetima?
  3. Ovako, brat mi se vozio na posao oko 22:00h, bio je mrak, kako je prebacio na dugacka svjetla, na cesti je uocio psa na cesti i pokusao ga zaobici jer nikoga nije bilo na cesti pa se prevrnio kanal jer se auto previse zaljuljao i nije uspio ostati na cesti. U prometnoj nikoga i niciju imovinu nije ostetio osim sam sebe, ruku je polomio, auto totalno skrsio, psa nije udario jer ga je obisao. Vozio je 70 na sat, koliko je i dopusteno u selu. Na sudu su ga osudili s kaznom od 1800 kn, plus da plati izradu skice i fotografije : 320kn. Nikada nije kaznjavan u prometu otkako ima vozacku (3 god ima vozacku), nije imao nista alkohola. Kada je brat pitao a odakle vam dokaz da sam brzo vozio ovaj mu je rekao pa to sto si sletao s ceste je dokaz, vozio si neprimjerenom brzinom u nocnim uvjetima. Molim vas pomozite kako da sastavi zalbu, na koje zakone da se poziva, moze li traziti uvjetnu umjesto novcane. Unaprijed hvala! Editirao moderator.
  4. eee jos jedno pitanjce, u toj koverti mi ne pise do kada je rok za zalbu, a primila sam je 12.07.2010. znaci prije 2 dana, pise samo da moram platiti u roku od 8 dana, a kazna je pocinjena negdje 9.06. i nije odmah placena pa je sada veca i tak.
  5. aha, znaci mogu ja uloziti zalbu i ak dokazem da nisam ja upravljala autom, nego on, onda on placa. Imam i te ugovore a i svjedoka koliko hoces koji ce potvrditi da otkako sam kupila novi auto stari nije kod mene, a novi sam kupila odmah drugi dan. Jer preprodavac je u biti meni odmah i isplatio pare, a ne nakon sto ga je prodao. Puno hvala na odgovoru, ovaj forum je za mene bas pravo otkrice, na svako pitanje dobijem pravni odgovor, super
  6. Hvala na odgovoru. Kontam ja sad da ja odgovaram jer sam tad jos bila vlasnik vozila. Ali nisam ja upravljala vozilom nego preprodavac, znaci li to da i kada vas snime zbog prevelike brzine i posalju kaznu vlasniku vozila, jel vlasnik i tada odgovara iako nije on upravljao vozilom? Plasim se da mi ne stigne jos koja kazna koju je on pocinio, jer u njega je bio auto otkako smo sklopili taj ugovor o zastupanju.
  7. Ovako preprodavatelju sam prodala auto i potpisala ugovor o trgovinskom zastupanju, a kasnije je taj auto prodan, pa sam dobila jos jedan ugovor. za vrijeme dok je moj auto bio kod preprodavatelja, znaci jos nije bio konacno prodan, napravljen je prekrsaj-parkiranje, i ta kazna je stigla meni. Tablice sama nisam odjavila, dogovorili smo se usmeno dok se auto ne proda da ostanu. E sad imam li se ja pravo zaliti ako prilozim ovaj ugovor o zastupanju ili moram ja platiti tu kaznu? (U ugovoru nista ne pise o tablicama) Unaprijed hvala!
  8. Joj i ti zakoni, da izlude covjeka, 100 zakona, 100 iznimki, 100 izmjena. Nikad ne bih bila odvjetnik. A di mogu tocnu informaciju dobit? U policiji pitati?
  9. Ovak vidim da se tu o tome prica, evo jedno pitanje. Brat mi je dobio vozacku 31.07.2008. Isao je u skolu za vozaca i sada ima vozacku i c kategorije. on Ima 20 godina sada. Da li on smije upravljati autom jacim od tih granicnih 75kw? Planira kupiti auto od 170 KS, da li on to smije voziti? Unaprijed hvala na odgovoru
  10. E ovo se zove pravi odgovor. Hvala puno!!!
  11. Znaci dijete cim postane punoljetno samo mora tuziti ako zeli alimentaciju? A zakonska prava koja ima roditelj na alimentaciju vrijede do punoljetnosti?
  12. Ovako sud je mami donio presudu da joj tata za brata mora placati alimentaciju od 800 kn sve dok za to postoje zakonska prava. E sad znam da se i nakon zavrsenog redovnog skolovanja ima pravo na alimentaciju 1 god ako ne nadjes posao. Sad tata je mami plaćao za brata do punoljetnosti i prestao.Brat ga nije sam tuzio nakon punoljetbosti. Sad vas pitam da li mama ima pravo tuziti tatu da joj isplati to sto zakon propisuje i nakon punoljetnosti ili od toga nista nema jer ga brat nije sam tuzio nakon punoljetnosti? Unaprijed hvala
  13. Joj mene sam zanima kolika je najmanja alimentacija za dijete. Nešto sam čula kao oko 840 kn. Bez obzira jel čovjek radi ili živi od socijalne skrbi. Jel to istina? eto jedno konkretno pitanje
  14. Razumijem to da se uzima postotak od plaće kod određivanja alimentacije. Ali što je kada je roditelj koji mora plaćati alimentaciju nezaposlen i nema nikakvih primanja.
  15. Ovako, vodio se spor oko podjele bračne stečevine, donesena je presuda. Kako je sve podjeljeno pola pola, stranke su se na kraju dogovorile i urediće to nizvansudskim ugovorom. Zanima me sad, presuda nije još pravomoćna, ali je donesena, može li se sad povući tužba s obije strane(bila je tužba i protutužba)i da sud onda poništi presudu, tj da ne može postati pravomoćna? Unaprijed hvala!
  16. Ovako, mama i tata su dobili presudu o diobi bračne stečevine. Ona još nije pravomoćna. Pošto je puno stvari podjeljeno na pola tj suvlasnički, dogovorili su se da mama odustane od 1/2 strojeva i ostavi to njemu, a da on odustane od 1/3 nijene kuće.Sad me zanima kako pravno urediti taj dogovor, naime kako da budem sigurna da on ne ode kasnije s tom presudom u katastar i prepiše kuću na sebe. Zanima me najjeftinije rješenje.Da li se može uvesti neka zabilježba u katastru da su se dogovorili nakon presude? Predložite mi nešto. Molim vas!
  17. Kad trazim to sudsko razvrgnuće suvlasništva, da li se opet ide na ročište ili samo dobijemo presudu. Tko to traži, tata ili mama ili oboje zajedno? Presuda još nije pravomoćna, kada je najbolje zatražiti to razvrgnuće? Prije nego postane pravomoćna ili poslije? Hvala vam na odgovoru, već sam pomislila da mi nitko neće odgovoriti
  18. Ovako, mama i tata su rastavljeni, napokon je donesena presuda o diobi bračne stečevine. Sad kako je sve podjeljeno na pola, pa tako i pokretnine (poljoprivredni strojevi), tj. mama ima pola svakog stroja. To je malo sada čudno i neizvedivo da na pokretninama budu suvlasnici pa su odlucili nagoditi se poslije već donesene presude. Može li se to pravno tako urediti da mama ostavi tati strojeve, a on njoj 1/3 kuće što je pripalo njemu. Jel to moguće nekim ugovorom urediti. Kako onda spriječiti da jednog dana tata ne ode u katastar s tom presudom i prepiše dio kuce na sebe. Jel moguće napravit neku zabilježbu u katastru da je postignuta nagodba poslije presude? Molim vas, odgovorite mi!!! Unaprijed puno hvala.
  19. Ovako, mama i tata su rastavljeni, napokon je donesena presuda o diobi bračne stečevine. Sad kako je sve podjeljeno na pola, pa tako i pokretnine (poljoprivredni strojevi), tj. mama ima pola svakog stroja. To je malo sada čudno i neizvedivo da na pokretninama budu suvlasnici pa su odlucili nagoditi se poslije već donesene presude. Može li se to pravno tako urediti da mama ostavi tati strojeve, a on njoj 1/3 kuće što je pripalo njemu. Jel to moguće nekim ugovorom urediti. Kako onda spriječiti da jednog dana tata ne ode u katastar s tom presudom i prepiše dio kuce na sebe. Jel moguće napravit neku zabilježbu u katastru da je postignuta nagodba poslije presude? Molim vas, odgovorite mi!!! Unaprijed puno hvala.
  20. Ovako, moja mama i tata su se rastali, donesena je presuda o diobi bračne stečevine. u vezi nekih pokretnina (poljoprivredni strojevi, ima ih više) donesena je presuda tako da su navedeni svi ti strojevi i presuđeno je da su oni suvlasnici u 1/2 dijela. E sad Strojevi su kod tate u posjedu, kako sad da mama uzme polovicu svakog stroja? Što da radi? Kako da se to podjeli, pošto sud nije podjelio onako taj i taj je tvoj stroj, a taj i taj tvoj. Očigledno će biti problema oko podjele.Da li mama može nekako postići da se to proda (iako tata ne želi prodati) i podjeli novac? I kako to ostvariti? Unaprijed hvala
  21. 1) Ovako, Prije negdje 8 godina sestra je kupila poljoprivredno zemljište i na njega nije platila porez ( pod uvjetom da ga ne smije prodati 10 god, ta je olakšica valjda bila jer smo u području posebne državne skrbi: Baranja). Sada bi ona tu zemlju darovala svojoj majci ali još nije prošlo 10 godina. E sad da li se tih 10 godina odnosi i na darivalje. Što bi bilo kad bi ona to darovala, jel bi morala platiti porez zato što nije čekala 10 god? 2) Još jedno pitanjce Sestra i majka planiraju još poništiti darovni ugovor. Riječ je o darovnom ugovoru u kojem je mama darovala sestri poljopriredno zemljište (neko drugo, nevezano za prvo pitanje). Pa me sad zanima jel trebaju još neki papiri kada budu išle kod javnog bilježnika osim tog darovnog ugovora, izvadaka iz zemljišnje knjige i osobnih iskaznica. Jel treba možda rodni list da se vidi da su u srodstvu majka-kćer, mislim zbog poreza, da ne plate?
  22. Da taj čovijek plaća najam, onda ću tako i navesti kako ste mi rekli. Hvala puno!
  23. Hvala na odgovoru. Evo jos jedno pitanje. Naime sestra je dala tu zemlju u zakup jednom čovjeku na 5 godina, mama bi nakon raskida darovnog ugovora ispoštovala taj ugovor o zakupu jer još 5 godina nije prošlo, pa me zanima da li može u raskidu ugovora dati izjavu da preuzima sestrinu obvezu što se tiče zakupa, ili će morati s tim čovjekom ponovo praviti novi ugovor o zakupu. Naime ne bi sada ako ne moramo ponovo zamarali čovjeka odlaskom kod javnih bilježnika.
  24. Ovako, moja je majka sestri darovala bice uskoro 3 godine poljoprivredno zemljište, sada bi ona vratila to zemljište na sebe, tj obje su strane sporazumne da se ugovor raskine. Pa me zanima, kako nisu plaćale porez zbog srodstva porez, kada bi sad raskinule ugovor pa kada bi mama prepisivala tu zemlju na sebe u zemljišnoj knjizi, da li se i onda ne bi plaćao porez? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija