Jump to content

bojan501

Korisnik
  • Broj objava

    32
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. mislim da nemate pravo na godišnji a ni novčano potraživanje za isti jer niste bili u radnom odnosu dužem od 6 mjeseci
  2. prošle godine dobio sam inzvaredni otkaz te sam sad na sudu sa poslodavcem pa me zanima jedna stvar.naime,utvrdio sam da se na izvanrednom otkazu nalazi pečat poslodavca i ime vlasnika firme napisano na kompjuteru ali je potpis druge osobe jer vlasnik nije u hrvatskoj.utvrđeno je na ročištu da ta osoba je samo savjetnik vlasniku te nema nikakav ugovor niti punomoć s istim.ta osoba radi u nekoj trećoj firmi.zanima me da li je taj ugovor o otkazu pravovaljan s obzirom tko ga je potpisao. hvala
  3. inače imam odvjetnika,nego se malo raspitujem ovdje a možda nekom i pomognem.Sa Krka sam zašto pitate?
  4. Zaposlen sam u na neodređeno vrijeme od 01.06.2009.g.kao šef tehničke službe.Prije dva dana došlo je do incidenta u istom na način da je došlo do izljevanja fekalija iz jame ( u 21.00)sati).U to vrijeme na licu mjesta se nalazi tehničar koji radi u drugoj smjeni,a mene su zvali na mobitel na koji sam se javio u 21.50 sati.Tražili su od mene da hitno dođem u hotel,na što sam im odgovorio da sam spriječen i da ne mogu doći.Taj dan moje radno vrijeme kao i obično trajalo je od 08.00 do 16.00 sati.U to vrijeme na licu mjesta nalazi se drugi tehničar i on poduzima sve što bih i ja poduzeo.U ugovoru mi ne stoji da se moram javiti u svako doba nakon radnog vremena niti da moram dežurati.Nadalje je uslijedilo šikaniranje,prijetnje otkazom,te ignoriranje u svakom pogledu obavljanja zadataka i odlučivanju te potom je uslijedila i preraspodjela radnog vremena i to da ću raditi u mjescu srpnju 236 sati,kolovozu 260 sati, rujnu 260 sati i listopadu 260 sati odnosno 60 sati tjedno.U ugovoru mi stoji da je moje radno vrijeme 40 sati djedno i jedan slobodan dan.Nakon desetak dana dali su mi da biram sporazumni ili izvanredni otkaz.Nisam potpisao niti jedan i uručili su mi izvanredni sa gore rečenim obrazloženjem .Tražim od Vas savjet i koji su prekršaji učinjeni od strane poslodavca i što mi je dalje činiti.Da li imam šanse na sudu.Zahtjev za zaštitu prava sam poslao prepoučeno ali još nema odgovora ni nakon 15 dana. Evo neki dan sam imao prvo ročište vezano za ovaj otkaz.Oni se sada izvlače da sam u telefonskom razgovoru sa direktorom rekao da neću doći,čak je nagovorio još jednu stalno zaposlenu osobu da kaže da me je ista zvala u nedjelju ujutro te da sam ponovo odbio doći ,a neznam zašto sam onda istu nedjelju došao u 10 sati. Vidim da namjerno odugovlače jer mislim da nemaju ništa konkretno u svoju korist. Volio bih čuti neko stručnije mišljenje o ovom događaju i ishodu. Zahvaljujem
  5. sačekaj da ti se javi cigo ili mario ili im pošalji poruku oni su tu stručnjaci
  6. najbitnije je da ništa ne potpisujete što se tiče ozkaza ma kakav on bio.ne šaljite zahtjev za zaštitu prava radnika ako niste još dobili otkaz.
  7. Zna li tko iz prakse koliko vremena prođe od podneska tužbe sudu do poziva za ročište.Radi se o povredi prava radnika.Hvala.
  8. ako je potpisao bilo kakav otkaz znači da se slaže s tim što je poslodavac naveo,to je problem
  9. ne može ti prebiti godišnji odmor.ako ga nisi iskoristio mora ti ga platiti.ja imam isti problem,između ostalog sam podnio tužbu sudu.imaš u zakonu o radu baš taj članak o godišnjem.
  10. koliko znam ali vidi u zakonu o radu ako ti je istekao ugovor na određeno a i dalje radiš,bez obzira ako nisi potpisao novi znači da se smatra da imaš ugovor na neodređeno.dokaz tome i sam navodiš ,uplačuje ti plaću mirovinsko i socijalno
  11. prijavi na policiji gubitak radne knjižice,zatim moraš objaviti u narodnim novinama i ako se u određenom roku ne nađe napraviš novu.Na policiji će ti sve objasniti.To ti je bolje nego se natezati sa poslodavcem.
  12. kako ne znaš da li radiš na crno?Da li si predao radnu knjižicu,da li si potpisao ugovor o radu,da li te je poslodovac prijavio na socijalno i mirovinsko,moraš dobiti prijavu za isto kao i jedan primjerak ugovora.kad si počeo raditi jer poslodavac ima rok za prijavu,ako je to sve prošlo zovi inspekciju rada neka provjere poslodovca ili pošalji online prijavu državnom inspektoratu.
  13. Ovisi o tome da li si znao da ćeš raditi na crno i koliko dugo već radiš.Inače to pitaš radi sebe ili radi sankcioniranja poslodavca?
  14. mislim da možeš podnijeti prijavu inspekciji rada ali prvo traži od poslodavca rješenje o korištenju godišnjeg odmora ,a za nadoknadu štete privatna tužba uz zahtjev za zaštitu prava radnika koji pošalješ poslodavcu zatim odvjetnik pa na sud.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija