Jump to content

sapama

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, ponovno pokrećem ovu temu jer imam dodatno pitanje... Naime, PU je pokušala upisati ovrhu nad stanom, ali joj je to 2007. godine odbijeno, jer stan u ZK nije na firmi. PU se žalila i na e-izvatku je pisalo da je rok za rješenje žalbe 26.10.2009. Tek krajem 11. mjeseca se na e-izvatku pojavilo da je spis na parafu kod suca, a danas piše da je žalba poslana na Županijski sud. Je li vi možda imate dojam što se događa (je li to normalan postupak ili se sad slučaj šalje na višu instancu; ili je i rješenje odbijeno)? Hvala!
  2. Imam još pitanja, oprostite na tome... Je li znate, je li se moguće dogovoriti sa PU (ako upišu ovrhu na stan) da moja kćerka otkupi taj stan od njih? Je li moguće da se onda ona i upiše kao vlasnik tog stana? Te je li moguće da za kupnju tog stana digne stambeni kredit? PUNO HVALA!
  3. Nismo se mogli upisati jer je u kupoprodajnom ugovoru nedostajao članak o zajedničkim prostorijama. Ugovor je u KPU (a ima ga i porezna jer je plaćen porez na nekretninu)... Ukoliko uspiju upisati ovrhu koji je slijedeći korak? Je li se možemo žaliti ili nešto slično (nekako se dogovoriti sa poreznom jer mi kćerka živi u tom stanu)? Hvala!
  4. Firma je d.. i ima dug prema poreznoj. U 2004. godini je stan kupila ta firma od fizičke osobe, ali se nije uspjela upisati u ZK (u ZK je kao vlasnik navedena još uvijek fizička osoba od koje je stan kupljen i firma se nogdje ne spominje; jedino što postoji kupoprodajni ugovor između firme i te fizičke osobe). Dug prema poreznoj je napravila firma (dug za PDV). Puno hvala na odgovoru.
  5. Pozdrav, imam firmu koja ima određene dugove prema Poreznoj. Porezna je 2007. godine pokušala pokrenuti ovrhu nad stanom za koji imam kupoprodajni ugovor, ali vlasništvo nije upisano u zemljišne knjige. Zahtjev za ovrhom im je odbijen, te su se oni žalili. Uskoro bi trebao isteći rok za žalbu. Moje pitanje je da li će se moći upisati ovrha nad tim stanom na temelju žalbe iako vlasništvo nije upisano u zk? U isto vrijeme nad stanom je i hipoteka. Puno hvala
  6. Pozdrav, imam stan na moje ime. Ukoliko suprug kupuje drugi stan na svoje ime (i to mu je prva nekretnina) je li plaća porez na nekretnine ili je oslobođen? Unaprijed hvala!
  7. Pozdrav, imam d.. kojem je račun blokiran od 2003/2004 zbog duga prema Poreznoj (PDV i mirovinsko). U vlasništvu d.. imam stan ali on u ZK nije prepisan na firmu, već je još na starom vlasniku. Porezna se pokušala upisati na stan, ali im je odbijeno. Žalili su se i sad je to još u tijeku (od listopada 2007.). Zanima me je li mogu ikako izvući ili kupiti taj stan, te također kada nastupa zastara za ove dugove? Puno hvala na odgovoru!
  8. znači ništa od kupnje... a je li porezna uopće može upisati ovrhu ako u ZK firma nije upisana kao vlasnik? je li moguće poništiti ugovor između upisanog vlasnika i firme, te npr. napraviti darovni ugovor od upisanog vlasnika i nas? HVALA PUNO!
  9. Pozdrav, imam par problema pa vas molim pomoć. Otac ima firmu (d..) i dug prema poreznoj cca 1 mHRK... (a možda i više računajući kamate - mislim da je dug od 2002). Ima stan koji je kupio na firmu, ali vlasništvo nije prepisano na firmu već je u zemljišnim knjigama još na starom vlasniku. Porezna je dala zahtjev nad ovrhom nad tim stanom, ali im je to odbijeno. Porezna se žalila na odbijenicu (zadnje u 2007), te je sad još to u radu. Moje pitanje je, je li postoji način da taj stan prepišemo na nekog od obitelji, ili da ga kupimo od firme (spremni smo i na to), ali pod uvjetom da se ovrha ili zahtjev za ovrhom briše sa tog stana... PUNO HVALA!!!
  10. Pozdrav, imam par problema pa vas molim pomoć. Otac ima firmu (d..) i dug prema poreznoj cca 1 mHRK... (a možda i više računajući kamate - mislim da je dug od 2002). Ima stan koji je kupio na firmu, ali vlasništvo nije prepisano na firmu već je u zemljišnim knjigama još na starom vlasniku. Porezna je dala zahtjev nad ovrhom nad tim stanom, ali im je to odbijeno. Porezna se žalila na odbijenicu (zadnje u 2007), te je sad još to u radu. Moje pitanje je, je li postoji način da taj stan prepišemo na nekog od obitelji, ili da ga kupimo od firme (spremni smo i na to), ali pod uvjetom da se ovrha ili zahtjev za ovrhom briše sa tog stana... PUNO HVALA!!!
  11. pozdrav, otac mi ima firmu (d..) i veliko potraživanje (cca 1mHRK) prema fizičkoj osobi za obavljene građevinske radove. Slučaj je na sudu ali se dužnik ne pojavljuje i sada to već traje više od pola godine (dužnik ne preuzima pozive za sud). kako bi mogli ubrzati cijelu stvar; je li se može pokrenuti kakvo založno pravo/ovrha ili slično ili sudska rasprava bez prisutnosti dužnika ako postoje ugovori, računi i sl.? Puno hvala!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija