Jump to content

karmen73

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je karmen73 objavio

  1. A što ako bi se od tog novca kupila nova nekretnina? Kako se to onda tretira?
  2. Pokušala sam razgovarati i upozorila sam ga, međutim on tvrdi da ima pravo. Čak mi je i rekao neka slobodno pokrenem ovrhu. Mene samo zanima gdje pokrećem ovrhu?
  3. Što trebam učiniti da bih dobila punu alimentaciju za ta dva mjeseca? Da li sa sudskom presudom idem direktno na FINU i ovrhu ili preko odvjetnika, tužba sudu, CZSS? Molim Vas savjet.
  4. Jučer sam primila Ovršni prijedlog Odvjetničkog društva Hanžeković.... radi pljenidbe imovine u korist HRT-a. Naime radi se o dugu iz 2009.-e godine. Na ovršnom prijedlogu stoji datum 26.01.2010. Mogu li se žaliti na Ovršni prijedlog budući sam ga dobila nakon 6 godina? Da li ovo ide u zstaru ili moram platiti troškove?
  5. Bivši suprug je tijekom prošla 2 mjeseca uplatio na moj račun pola iznosa alimentacije. Kada sam ga pitala zašto je tako, rekao je da on ima pravo jednom godišnje ne uplatiti alimentaciju. Da li je to tako ili imam pravo na punu alimentaciju za ta dva mjeseca?
  6. Poštovani, Moj problem je slijedeći: Majka je prošle godine imala srčani infarkt te se nikako ne može pomiriti s tim i nastaviti s normalnim životom. Naime, živi sama i najmanje dva puta tijekom tjedna je na hitnoj (ili je hitna kod nje) gdje joj naprave obradu, ustanove da je sve u redu i pošalju ju kući. Međutim, problem je u tome što je posljednji put na hitnoj inzistirala da doktorica koja je vršila obradu „porazgovara“ sa mnom o tome kako ona ne može živjeti sama i da će morati (na majčino inzistiranje) obavijestiti Centar za socijalnu skrb da se ja o njoj ne brinem. Na to sam doktorici odgovorila da imam svoju obitelj, obilazim mamu koliko mogu, pritječem joj u pomoć koliko mogu, odlazim s njom na hitnu, liječniku itd... Majka ima 61 godinu, pokretna je, u mirovini. Šta mogu očekivati od Centra za socijalnu skrb ukoliko me pozovu?
  7. Draga samohrana_majka28, prvo vam želim napomenuti da niste samohrani, već ste roditelj s kojim je sud odredio djetetov život. Strašno me žalosti činjenica da mislite da možete manipulirati s nama kad kažete da trogodišnje dijete uviđa kako ju je otac iznevjerio nevjerom. Dozvolite svom djetetu da viđa svog oca koji pokazuje interes za to jer nije dijete biralo vas dvoje, kao što se vas dvoje niste rastali od djeteta već jedno od drugog. Vjerujte, dijete će vam jednog dana biti zahvalno a za vas će biti bolje ukoliko to što prije shvatite. Vjerujte svi smo mi i ljuti i ogorčeni nakon rastave ali vrijeme je lijek za sve!
  8. Molim Vas za savjet. Naime, prijateljica plaća alimentaciju za dijete koje u prosincu navršava 18 godina. Može li sama otvoriti račun djetetu i djetetu uplaćivati alimentaciju budući da je punoljetno ili mora to negdje službeno sprovesti? Sud, CZSS ...
  9. 2009.-te godine zbog preseljenja na novu adresu (zbog razvoda braka) odjavljujem pristojbu HRT-u i ulazim u kućanstvo u kojem se već plaća RTV pristojba. Međutim, prekjučer mi kćer od oca donosi Ovrhu HRT-a naslovljenu na moje ime za neplaćanje pristojbe za 04, 05 i 06 mjesec 2009. godine. Zvala sam odjel pristojbe HRT-a gdje mi tvrde da sam odjavljena tek 2010.-e godine u 02. mjesecu. Nije li po Zakonu o obveznim odnosima nastupila zastara (godinu dana)? Hoće li mi blokirati račun putem FINA-e? Što mi je činiti?
  10. Zahtjev za sporazumni razvod predan je 22.07.2011. godine i do danas nije održana prva rasprava. Bila sam u sudskoj pisarnici gdje su mi dali broj predmeta i ime sutkinje koja je na predmetu. Također sam informirana da ukoliko mi se žuri da pišem požurnicu. Budući da nemam odvjetnika, može li mi tko dati kakav primjer takve požurnice i zanima me da li nakon godinu dana od podnošenja zahtjeva predmet ide u zastaru?
  11. I moje vlastito životno iskustvo me naučilo da sam trebala puno ranije razmišljati o imovinsko pravnim odnosima. Muž je naslijedio trošnu kuću za koju smo oboje podigli kredit u istom povećem novčanom iznosu da bi ju renovirali. Tada mi nije bilo bitno na koga imovina glasi. Pa na kraju muž i žena smo. Danas smo ja i kćer podstanari jer je sve njegovo (po njemu). Otišle smo jer me neprekidno maltretirao i tjerao iz kuće, a zbog materijalnih stvari nisam više mogla ostati. Ostavila sam mu sve osim dječje sobe. Zato ću u budućnosti jako dobro razmisliti s kim ću i u što ulagati. Bez vlastitog krova nad glavom više pod ničiji krov ne idem!
  12. Molim za savjet. Planiram se iseliti iz suprugove kuće koju je naslijedio za vrijeme trajanja braka no sve od pokretnina što je u kući kupljeno je za vrijeme trajanja braka. Moje pitanje je mogu li samovoljno (bez dogovora sa suprugom jer se on ne slaže oko iznošenja stvari) iznijeti pola stvari iz kuće? Može li me tužiti i kako da dođem do nužnih stvari s kojima planiram započeti novi život sa djetetom?
  13. U brakorazvodnoj sam parnici i spremam se napustiti kuću koju je za vrijeme trajanja braka naslijedio suprug dohranjivanjem daljnje tete. U kuću je zajednički ulagano i sve što je u nju od najmanje do najveće stvari je kupljeno zajednički. Moj problem je slijedeći: moj bijesni još uvijek suprug mi ne dozvoljava da pri izlasku iz kuće ponesem neke osnovne stvari npr. perilicu rublja. Dozvoljava mi uzeti isključivo moje osobne stvari. Što mogu učiniti po tom pitanju? Mogu li samovoljno iznijeti neke stvari iz kuće tj. može li me nakon toga prijaviti npr. Policiji? Što da radim?
  14. Prvenstveno sam za to da djeca imaju pravo biti sa oba roditelja jer kako god mi mislili, njima su oba roditelja ISTO važna. Ja sam sa uskoro bivšim suprugom tako dogovorila i vidim da je to na sreću prvenstveno našega djeteta. Zaista se ne isplati prepucavati preko malenih, jer oni nisu krivi za naše nesuglasice iako ponekad u tim malim, zgodnim, pametnim glavicama misle da je tako. Pozdrav od mame koja zna da njeno dijete isto toliko voli i tatu koliko voli i mene.
  15. Može li mi netko reći postoji li neka uredba ili zakon koji uređuje maksimalni mogući iznos alimentacije? Tj. do kojeg postotka plaće može ići alimentacija?
  16. Pogledaj ovdje: http://www.osvz.hr/tuzba_radi_razvoda_braka.doc
  17. Ma znam ja da ako iselim iz kuće da sam ni na nebu ni na zemlji i to još s kreditom od 2000 kn na 7 godina ali situacija je u kući nepodnošljiva. Zagorčava mi život i rekao je da će mi zagorčavati život dok se ne iselim. Pa se onda pitam je li ta kuća vrijedna mojeg zdravlja, živaca i mog mira?
  18. Molim za savjet. U postupku sam sporazumnog razvoda braka no nismo se uspjeli sporazumjeti oko imovine.Situacija je slijedeća: suprug i ja smo za vrijeme braka dohranjivali njegovu tetu (treće koljeno) no ugovor o dohranjivanju nismo uspjeli napraviti jer je teta iznenada preminula. Najbliži tetini rođaci su se na ostavinskoj raspravi odrekli kuće u muževu korist jer su znali kakva je situacija. Kuća je bila u izrazito derutnom stanju te smo ju prije nego što smo uselili kompletno renovirali. Kakva su moja prava jer suprug uporno inzistira da se iselim, no ja ne želim jer se bojim da ću ostati "kratkih rukava". Krediti koje smo dizali za adaptaciju su bili gotovinski. Jedan je na meni, jedan na njemu. Koja su moja prava u ovom slučaju? Zaista bih se htjela što prije iseliti iz te kuće jer u njoj nemam mira a opet se bojim da ću sa djetetom završiti bez ičega tj. sa kreditom na ulici.
  19. Evo primjera za Sporazumni razvod, nadam se da će pomoći: PREDLAGATELJI: TI i ONA REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKI SUD U ___________ adresa PREDMET: Prijedlog za sporazumni razvod braka. Predlagatelji suglasno podnose Naslovu slijedeći PRIJEDLOG ZA SPORAZUMNI RAZVOD BRAKA Predlagatelji su brak zaključili _____________. godine u _________, koji je evidentiran sukladno priloženom vjenčanom listu. U braku je rođeno _____ dijete, maloljetna______________, rođena_____________. godine u Zagrebu. Prilog: rodni list. Predlagatelji su živjeli zajedno u ________________, što im je i posljednje zajedničko prebivalište. Bračni odnosi između predlagatelja već su duže vrijeme poremećeni pa je zbog različitih naravi predlagatelja došlo do poremećaja u braku te je faktična bračna zajednica prekinuta prije šest mjeseci. Nema nade da se ponovno uspostavi jedna normalna bračna zajednica te se predlagatelji ne žele pomiriti. Predlagatelji su se složili da maloljetna ________ živi sa majkom, postigli su dogovor da se susreti i druženja oca i djeteta odvijaju sukladno očevim mogućnostima i željama maloljetne ____________ uz prethodni dogovor predlagatelja. Predlagatelji su postigli dogovor da suprug doprinosi za uzdržavanje djeteta mjesečno 10% svoje plaće što iznosi oko 600,00 kuna. Slijedom navedenog predlagatelji su došli do spoznaje da su bračni odnosi između njih toliko ozbiljno i trajno poremećeni da se ne mogu ponovno uspostaviti i normalizirati te sporazumno predlažu Sudu da donese presudu o razvodu braka predlagateljice _____________, rođena _________. godine u _________, od oca __________ i majke _________i predlagatelja ____________ iz _________, rođenog ___________ godine u _________, od oca ________ i majke _______, zaključen _______________. godine u ________ i upisan u matičnu knjigu vjenčanih kao u prilogu. U ____________, _______________. godine. PREDLAGATELJI: Potpis PRILOZI: - vjenčani list - rodni list djeteta
  20. Nakon par mjeseci gnjavaže, suprug i ja smo se dogovorili da idemo na "lakši" način razvoda braka tj.sporazumni. Sporazumili smo se da skrbništvo nad kćerkom ostane meni no da mu ne ograničavam susrete s njom već da se viđaju po njenoj želji i njegovim mogućnostima. Oko alimentacije smo se također dogovorili no ostaje sporna imovina. Moje pitanje je: moramo li se kod sporazumnog razvoda braka unaprijed dogovoriti i oko zajedničke imovine ili to ne mora biti riješeno? Možemo li prije podnošenja zahtjeva za sporazumni razvod braka "sporazum" iznijeti na papir i negdje potvrditi?
  21. Šerijatu napominjem da me i te kako maltretira (verbalno i psihički) i da je i on u ljubavnoj vezi sa donedavnom kućnom prijateljicom koja ima muža i ne misli se razvesti. No mužu je servirano kako sam ja sve izmislila kako bih opravdala sebe.
  22. Moj problem je vrlo sličan svima koje sam do sada pročitala. Naime, ja i muž smo u "liberalnom" braku 18 godina. Liječila sam neplodnost te smo nakon 10 godina dobili prekrasnu kćer koja sada ima 8 godina.Uredno sam se brinula i skrbila o njoj, pružala joj svu svoju ljubav i pažnju te mogu reći kao njena majka da je čak i razmažema (kada bi mi to rekao netko drugi vjerovatno bi me uvrijedio). Danas se želim rastati. Volim drugog muškarca i s njim želim započeti novi život. Moj sadašnji suprug to zna i evo zapravo u čemu je problem: prijeti mi da će mi oduzeti dijete na sudu, da će ići džonom na mene, da će reći na CZSS da sam zapostavljala dijete, da sam ju ostavljala kod svoje mame kako bih se ja mogla nalaziti s drugim itd. Napominjem da je dijete u školi izvrstan učenik, da ju učiteljica opisuje kao izuzetno moralnu i pažljivu osobu, kao uzor drugima itd.itd. Iako znam da sve te činjenice koje on navodi nisu istinite, ja se upravo zbog njih ustručavam pokrenuti rastavu i otići iz straha da mu ne pripadne dijete.Posjeduje "veze" na Sudu i na CZSS te mi je otvoreno rekao da je "dobio upute" što treba raditi da bi ostvario svoj cilj. Smatram da mu je u cilju prvenstveno osveta a ne dobrobit djeteta jer ja sam ta koja kuha, sprema, radi sa djetetom domaći uradak itd. Moram li se bojati da cu izgubiti dijete ili stisnuti zube i krenuti u postupak? Što da činim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija