Jump to content

zara

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U samoj citiranoj odredbi stoji da se ugovor može "otkazati" uz pridržavanje otkaznog roka od 7 dana. Budući vam ugovor ističe ne postoji razlog niti mogućnost odrađivanja otkaznog roka, vaš ugovor jednostavno prestaje vrijediti istekom roka na koji je sklopljen. Pretpostavljam da osim usmene informacije nećete dobiti ništa drugo niti je poslodavac u obvezi dati vam nesto drugo. Pozdrav
  2. Udajom za hrvatskog državljanina može raditi u RH bez radne dozvole, trebati će joj dozvola za privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji, treba se javiti u najbližu Policijsku upravu.
  3. Pozdrav! I meni bi trebale presude pa ako nije problem da mi ih netko posalje na e-mail martina.grbic@zd.t-com.hr Unaprijed zahvaljujem!
  4. U upravnom sporu povučen je tužbeni zahtjev zbog dogovora stranaka tj. sklapanja nagodbe, međutim ista nije sklopljena. Pitanje: Može li se ponovo podnijeti ista tužba ili sam propustio rok od 30 dana?
  5. Ovako! Da bi ti dobila dokaz o slobodnom bračnom statusu treba ti tvoj rodni list a ne njegov! On za svoj dokaz o slobodnom bračnom status treba sve gore navedeno prevedeno sa pečatom apostile... Prijevod kod ovlaštenog sudskog tumača, a apostille na općinskom sudu. Sve se plaća i to dosta. Ne moraš prevesti jedino internacionalni rodni list niti ti na njemu treba apostile. Nakon ženidbe s tobom mora zatražiti privremeni boravak, a budući da je u braku s hrvatskom državljankom može raditi na teritoriju RH i ne treba mu radna dozvola. Nadam se da sam bila od pomoći!
  6. Zanima me da li je moguće da ja kao fizička osoba (investitor) sklopim ugovor o djelu za obavljanje građevinskih radova sa drugom fizičkom osobom koja nema registriran obrt? Zahvaljujem unaprijed!
  7. da li je dopušteno da u prekršajnom postupku okrivljenika pravnu osobu zastupa zaposlenik (dipl. iur.) na temelju punomoći ILI mora pristupiti direktor osobno? Hvala unaprijed!
  8. ukoliko odvjetnik ne prijavi Ugovor o pružanju pravne pomoći u paušalnom iznosu odvjetničkoj komori koje su posljedice? da li je Ugovor ništav?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija