Jump to content

misha

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I novi informator također pretraži par brojeva prije donošenja zup-a i sve brojeve iza donošenja, onda se informiraj o cards projektu, već spomenuti Vedran Đulabić sudjeloval u tom projektu
  2. Imaš u časopisu Hrvatska javna uprava članak Vedrana Đulabića o novom ZUP-u; nisam sigurna, provjerit ću, prof.Koprić je također objavio neki članak vezan uz novi ZUP
  3. Ako ti pomogne informacija, Pravilnikom o studiju,(kojeg možeš pročitati na www.pravo.hr), uređena je opcija "gost student", to može biti redovni ili izvanredni student drugog visokog učilišta, najduže može trajati jednu akad.godinu.Al vjerojatno za to mora postojati neki ugovor između zg i st, i pitanje je bi li u tu opciju ušao tvoj interes, upis i kolokviji u st, predavanja u zg.
  4. Nenoraju se ravnati, u anglosaksonskom pravnom sustavu postoji sustav presedana, ne i kod nas. Narodne novine objavljuju odluke Vrhovnog suda u posebnim publiakcijama, ali ne u svrhu da bi se u sličnim slučajevima moralo odlučiti na isti način nego toliko da se ima uvid kako najviša sudbena instanca udluči u pojedinom slučaju, sucu nižeg suda to može biti samo kao određena smjernica u odlučivanju.
  5. Pogledajte Zakon o izborima općinskog načelnika, gradonačelnika, župana i gradonačelnika Grada Zagreba, NN 109/07, članak 9. uređuje nespojivost dužnosti. Također i Zakon o sprječavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti, NN 163/03, 94/04, 48/05, 141/06, 60/08, vezano uz posljednje pitanje.
  6. Poslala sam ti nekoliko informacija pm-om...
  7. Na www.drustveno-veleuciliste.net - forum možeš pronaći sve potrebne informacije o ovom predmetu
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija