Jump to content

LotDog

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.kotacic.com
  1. U 7 mjesecu napravio sam prometni prekršaj (ma da nisam al to je već druga priča) za kaznu od 500kn Ovdje ste me savjetovali da ništa ne činim i da će mi doći prjedlog da to obavim radom za opće dobro... no nije stiglo to nego obavijest o ovrsi ako ne uplatim u roku od 8 dana???????? zašto??? oću rad za opće dobro, a ne plaćanje/ovrhu!!!
  2. pa baš to, nigdje nema izričitog članka... može se primjeniti i čl 72. ... a gdje se nalaze informacije o tome na koliko ti mogu uezt vozačku? prije je to pisalo u svakom članku za svaku kaznu, a sad nigdje toga...
  3. Zanima kolika je kazna (točni članak iz nn) za pretjecanje preko pune?
  4. Ovako, djelatnik sam jednog hrvatskog rent a car poduzeća. Radi se o poduzeću koje ima franšizu svjetskog rent a car poduzeća i u skladu s time, posluje i s drugim rent a car poduzećima koje imaju istu franšizu. Uglavnom dešava se sljedeće; netko renta auto u slovenskom rent a caru i ostavi ga u npr. Dubrovniku. Mi, prema rpeuzetim obvezama franšize, prebacimo slovencima auto do zagreba. Pritom automobil vozi hrvatski vozač. Upoznat sam od policajca da dok vozim slovenski auto činim carinski prekršaj, unatoč tome što se radi o automobilu firme, za koji posjedujem potvrdu o tome da smijem voziti dotično vozilo i za koji posjedujem putni list sa svojim imenom. Moje pitanje je da li je to točno? Naime, prema tome, strani rent a car ne bi smio hrvatskim građanima rentati automobil ako ga misle voziti u hrvatskoj, jer bi i oni činili carinski prekršaj???
  5. Situacija je sljedeća; Vozio sam auto starom cestom prema ZG, i iza zavoja negdje usred ničega, zahaltalo me, s time da su stajali neposredno nakon zavoja. Na laseru je pisalo 91kmh, a udaljenost više od 221 metara iako je vidljivost u smjeru iz kojeg sam ja došao, možda nekih 50ak metara... dok je na drugoj strani vidljivost nekih 300 metara. U tom trenutku, na drugoj strani je bio vozač manjeg kombija, koji je meni na očigled dao mito policajcu. Od mene nisu izričito tražili mito, već su mi rekli kolika mi je kazna nakon čega je uslijedila tišina i njihovo pitanje, i što sad. Na moje da nemam ni kune kod sebe, rekli su... 'aha.. tako znači' i napisali mi kaznu. Još ću samo napomenuti da su u trenutku pisanja kazne što je radio stariji policajac, mlađi snimao promet, te je snimio opel astru h koja je prolazila sa 143kmh i pokušao je zaustaviti, no ova je samoprodužila.. a on se okrenuo kao da se ništa nije dogodilo. Mene zanima sljedeće. Ja sam 100% siguran da nisam vozio 91kmh nego nekih 75-80 , s time da je tamo, navodno, ograničenje 70, mada je van naselja ( a lik zaokružio naseljeno mjesto, mada od naselja nema ni n). Kazna 500kn, bez bodova. Sad me zanima koji je najbezbolniji način da riješim ovu situaciju. Naime, prekršajni nalog i zapisnik o brzini sam potpisao, tj. potpisao sam njihov primitak. Dali mi i uplatnicu na 500kn. Pitanje je , da li da idem u žalbeni postupak, imam li uopće šanse obzirom da će ovi garant gurat svoju priču da si zaštite guzice, a moja riječ protiv policajca je nula bodova. Uz to, ako bi išao na sud , mora bi dolje u dalmatinsko zaleđe, bogu iza nogu, a ja u zg. Uz to, upozoren sam da sam bio u carinskom prekršaju (?!) jer sam vozio slovenski auto, rent a car vozilo iz svjetskog rent a car poduzeća Sixt? Šta ja ne smijem vani rentati auto i dći u hrvatsku s njim? Sve u svemu, da li mi je jednostavnije onda mjenjati za dobrotvorni rad, tako bi najradije... Kako to izvedem, molbom, ili jednostavno ne platim kaznu pa pošalju upit kako želim to riješiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija