Jump to content

novi1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.hotelimota.blogspot.com
  1. 1. Na temelju sudske nagodbe sklopljene pred Općinskim sudom u Imotskom Poslovni broj: R1 - 43/07 od 15. veljače 2008. godine, određuje se ovrha što će sudski ovršitelj udaljiti ovršenika iz poslovnog objekta zgrade hotela "Imota" ident.č.zgr. 3992 i č. zem. 3898 K.O. Imotski - Glavina i predati ga slobodnim od osoba u posjed i na slobodno raspolaganje ovrhovoditelju. Osobama koje budu ometale ovrhu sud će temeljem čl. 16. u svezi s čl. 226. OZ-a izreći novčanu kaznu ili kaznu zatvora. Kao ovršni sud postupat će Općinski sud u Imotskom Popis troška: sastav prijedloga po OT više 22% PDV pristojba po određenju suda ___________________________________________________________________ REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKI SUD U IMOTSKOM Broj: ___________Ovr - 150/09 RJEŠENJE O OVRSI Sud određuje predloženu ovrhu. Ovrhovoditelju se odmjeruje trošak u iznosu od kuna: _____1620,00 Poziva se ovrhovoditelj da u roku od 8 dana od dana dostave ovog rješenja na račun ovog suda broj ______-__________ položi predujam u iznosu od _________ kn. kojim će se namiriti troškovi ovrhe, jer će u protivnom sud postupak obustaviti. U Imotskom, dana 03.06.2009. Sudac: ANTE KNEZOVIĆ UPUTA O PRAVNOM LIJEKU: Protiv ovoga rješenja može se izjaviti žalba, koja se podnosi ovom sudu od 8 dana od dana primitka rješenja. Žalba ne odgađa provođenje ovrhe. _____________________________________________________________
  2. Hitno vas molim za savjet. Sudac odgodio ovrhu do odgovora Županijskog suda zbog žalbe ovršenika iako su zadovoljeni svi uvjeti za ovrhu od strane ovršitelja. U riješenju o ovrsi (03.06.2009.)stoji da onaj tko bude ometao ovrhu podliježe kazni zatvora ili novčanoj kazni, a u pravnom lijeku da se ovršenik može žaliti u roku od 8 dana ali da žalba ne odgađa ovrhu. Ovršenik se žalio da će on i dvoje zaposlenih ovrhom ostati na ulici.Naknadno je ovršeniku financijska zatvorila objekat zbog ne plaćanja obveza. Duboko sam uvjeren da se radi o krivičnom djelu zbog pogodovanja ovršeniku jer ne postoje nikakvi razlozi za odgodom ovrhe. Preko općinskog suda ovršenik se žalio Županijskom sudu u Splitu ali od njih odgovora nema već četiri(4)mj. Molim vaša razmišljanja i komentare. Možete pisati i na: e-mail: imotskaposla@gmail.com više na: www.hotelimota.blogspot.com P.S. Općinski sud u Imotskom je odbio ovršitelju prošle godine zahtjev za ovrhom ali je županijski stvar ispravio i naložio općinskom da uopće nije smio tako postupiti ali je predmet opet vratio prvostupanjskom sudu na ispravak. Tada je točno nakon godinu dana općinski sud donio riješenje o ovrsi (očito samo kako bi zavarao županijski sud) ali sada ga očito ne žele provesti !!!
  3. www.hotelimota.blogspot.com Skoro godinu dana čekamo na ovršni nalog ali ništa. Stvar je još više komplicirana iz raloga što je ovršenik jako dobar prijatelj odnedavno bivšeg predsjednika općinskog suda u imotskom koji i nakon "državne smjene" pronalazi načine da ometa postupak. Zanima me da li postoje načini za ubrzavanjem postupka i koji su ,te da li ima svrhe žalba min. pravosuđa?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija