Jump to content

advokat

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.advokat-prnjavorac.com
  1. Otpust iz HRVATSKOG drzavljanstva doticna osoba trazi vjerovatno iz razloga sto mnoge drzave svojim ustavom uskracuju mogucnost DVOJNOG DRZAVLJANSTVA (drzave tipa: Austrije, Njemacke, Danske...) i doticnom gospodinu vjerovatno treba otpust/odricanje/ispis iz drzavljanstva Hrvatske, kako bi stekao mogucnost da pribavi drzavljanstvo one zemlje u kojoj trenutno ima prebivaliste/boraviste. Pored garancije da ce biti primljen u drzavljanstvo te drzave potrebne su jos mnogi doumenti. /ukratko/
  2. Da rezimiram: Potpuna sloboda svih da se koriste nematerijalnim dobrima koja su rezultat tudeg rada dovela bi do afirmacije "parazitskog" ponasanja u privrednom zivotu, eliminisala bi podsticaj za kreativni intelektualni rad i ugrozila postojanje citavog niza profesija i privrednih grana u oblasti kreativnog intelektualnog rada i njegove komercijalizacije.
  3. zato postoje vrhunske stranice od 50€ za koje se posteno plate strucnjaku u svojoj struci da ih prilagodi novom posjedniku: http://www.templarts.com/web-templates/law/interfaces,34EN0.html Ili se jednostavno plati 2.400 EUR jednoj od mozda ukupno 15 pravih web design tvrtki u Hrvatskoj koja Vam onda napravi full flash site sa 4 podstranice http://www.euroart93.hr/ ili npr 300-400 EUR nekoj firmi koja ce Vam uraditi strnicu u html-u tipa www.webdesignstudio.ba itd...
  4. Samo sto je razlika, sto se za sastav tuzbe mora zavrsiti pravni fakultet, nakon toga poloziti pravosudni ispit, nakon toga proci staz, nakon staza platiti odredjenu pristojbu za ulaz u Odvjetnicku komoru (Odvjetnicku djelatnost), nakon toga kupiti poslovni prostor od 50.000 € ili vise, nakon toga placati sve racune, i troskove poslovanja, placati drzavi porez, a nakon svega toga valjda i zaraditi koji € od svog rada ?
  5. U odnosu na "template", orginalni templati se skidaju sa neta kostaju oko 50-70 dolara za pravo koristenja ili par hiljada dolara ($2.000 - $4.000) za ekskluzivno-iskljucovo pravo na njima. Svaka web design kompanja ima pravo da naplati koliko zeli njihovu prilagodbu krajnjem korisniku. u odnosu na web stranice za odvjetnike: U Bosni i Hercegovini odvjetnici smiju imati licnu prezentaciju svoje djelatnosti na netu (bez samo-hvale, samo-reklamiranja i sl), odnosno samo sa osnovnim podatcima o sebi, dok kolege u Hrvatskoj to isto pravo sticu za mjesec-dva clanak preuzet sa LEGALIS.hr "ZAGREB, 14. lipnja 2008. (Hina) - Hrvatskim odvjetnicima i odvjetničkim društvima uskoro će se prvi put omogućiti postavljanje vlastitih internetskih stranica na kojima će objaviti osobne podatke, sliku, stručne radove i opis dijela profesije kojim se bave. Izrada vlastitih internetskih stranica, kojima će se moći pristupiti preko glavne stranice Hrvatske odvjetničke komore (HOK), omogućena im je današnjom odlukom Skupštine kojom će se nadopuniti Statut i Kodeks odvjetničke etike. Očekuje se da će odvjetnici svoje internetske stranice moći postaviti za mjesec dana, do kada Upravni odbor HOK-a treba prihvatiti prijedlog pravilnika kojim će biti definirano što smije a što ne smije biti njihov sadržaj, rekao je danas novinarima predsjednik HOK-a Leo Andreis. Naime, za razliku od SAD-a, europska tradicija ne dopušta reklamu odvjetnika, a izmjenom Kodeksa odvjetnicima će se omogućiti postavljanje stranica u skladu s pravilnikom. Andreis smatra da će odvjetničkim stranicama najviše dobiti stranke koje će imati veću paletu podataka na temelju koje će moći odlučiti o izboru odvjetnika. Odvjetničke je stranice ocijenio logičnim nastavkom nakon što su nedavno izmijenjene stranice HOK-a koje sada, uz popis odvjetnika, sadržavaju odluke Komore, sudsku praksu, linkove drugih komora i pravnih sustava. U vezi s Prijedlogom izmjena Zakona o odvjetništvu, kojim se propisuje način određivanja odvjetničkih tarifa, Andreis je rekao da će, umjesto prijedloga po kojem bi HOK pri donošenju tarifa trebao dobiti suglasnost Hrvatskoga sabora, najvjerojatnije suglasnost davati Ministarstvo pravosuđa. No, smatra da u biti to ništa ne mijenja jer se HOK-u, bude li morao imati suglasnost pri donošenju tarifa, oduzima sloboda da ih samostalno donosi, što im, tvrdi, jamči Ustav. Na HOK-ovoj skupštini uručene su plakete "dr. Ivo Politeo" predsjedniku Odvetniške zbornice Slovenije Mihi Kozincu za razvoj odvjetničke suradnje te odvjetnicima Srećku Obrovcu i Tomislavu Sabljaru za unaprjeđenje odvjetništva. Ivo Politeo je 30-ih godina prošlog stoljeća izradio Kodeks odvjetničke etike, a njegov je nacrt istodobno prihvatila Međunarodna unija odvjetnika. (Hina)"
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija