Jump to content

zimogrozna

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Tata je skrivio laksu prometnu nesrecu pod utjecajem alkohola. Prekrsajni sud je presudio da je kriv te mu je izrekao novcanu kaznu od 7000kn + 1500kn troskova postupka. Ima pravo zalbe Visokom prekrsajnom sudu u roku od 8 dana. Svjestan je da je kriv i slaze se sa visinom kazne, ali nije u mogucnosti platiti jer je nezaposlen, mama je na bolovanju skoro godinu dana, ja sam studentica... Uglavnom, htjeli bi to tako i srociti u Zalbi/Molbi kako bi mu se kazna preinacila u rad za opce dobro ili cak u zatvorsku kaznu. E sada nisam sigurna da li je jos na snazi ta shema sa radom za opce dobro, kako se to inace sprovodi, da li da navede svoje kvalifikacije...? Takodjer sto se tice zatvora, da li se u praksi zatvorska kazna provodi, ili neprestano dobivate pozive, a nikada nema mjesta u njima, ili eventualno provedete nekoliko dana? Ima li takva zalba kakvog smisla, postoji li neki bolji nacin, bilo kakav savjet je pozeljan...? Molila bih vas da sto prije odgovorite jer je sutra zadnji dan za zalbu. Hvala unaprijed svima voljnima pomoci! p.s. ukoliko su potrebni detalji prometne nesrece, lako ih navedem...
  2. Zanima me da li mi mogu naplatiti TV pristrojbu ako koristim TV karticu na kompu?
  3. Tata je skrivio laksu prometnu nesrecu pod utjecajem alkohola. Dobili smo regresni zahtjev od osiguravatelja na ime odstete za vozilo te odstete za povrede(stavili su naravno okovratnike ) Osiguravatelj se nagodio sa Ostecenikom i osigurao mu finu naknadu. Buduci da je nastala totalka na nasem autu odjavili smo ga sto je dovelo i do prekida suradnje sa nasim Osiguravateljom. Odsteta za vozilo je 3,3 puta veca od one obavljene na licu mjesta. Cini mi se prilicno ocigledno da je Osiguravatelj platio u potpunosti sto je trazeno od strane Ostecenika te da rijeci "nagodba" nema mjesta u regresnom zahtjevu jer zapravo tata vise nije ni bio njihova stranka te im nije bilo u interesu da se za njega "bore". Sta se moze poduzeti u svezi glede toga? Moze li se ikako smanjiti regresni zahtjev? Moze li se uloziti zalba na rjesenje? Da li su uopce smjeli isplatit novac prije nego sto smo o tome bili obavijesteni? Ocigledno je bilo odmah u startu da ce doci do regresa pa po tome da li su oni uopce mogli sklapati nagodbu u tatino ime za nas novac? Moze li se nekako dogovoriti otplata u ratama? Vjerovatno se nekih vaznih pitanja nisam niti sjetila... Inace jos nismo ni bili na prekrsajnom sudu pa mi je malo blesavo da se ovo prvo rjesava... Puno hvala svima koji mi odluce pomoci!
  4. Tata je pod 1,50 promila skrivio laksu prometnu nesrecu u kojoj nije bilo tjelesnih ozljeda vec samo veca materijalna steta na oba vozila. Nisam iz prometnih zakona mogla iscitati koju bi novcanu kaznu mogao dobiti po novom zakonu, pa bih molila da mi netko napise koji su sve clanci prekrseni i o kojim se iznosima radi. Takodjer me zanima proces zastare, kako najlakse izbjeci placanje te kazne. Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija