Jump to content

iDR

Korisnik
  • Broj objava

    153
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.legalis.hr

Postignuća

  1. Sue, ma gle obožavatelja Svaka ti čast, čestitam! Ako se sjećaš ove skakutavce si i ti meni stavila kad sam položila, koji je to bio osjećaj, a sad si ga i ti doživjela. Nisam dugo bila na forumu, i jutros sam se sjetila da si trebala polagati početkom 7-og, pa sam svratila da se uvjerim da su moja očekivanja ispunjena jer naravno nisam uopće sumnjala u uspjeh. Inače, dragi ljudi, Sue je po još nečemu najjača, bila je na forumu kad sam se ja pojavila u 11 mjesecu, već sa nekih 100 i nešto objava, a da ne govorim sad koliko ih ima. Ona je topic majstor Uživaj, pleši, pjevaj, skači, vrišti, sve što ti srcu dođe! Veliki pozdrav!
  2. Slažem se za hotel Ilicu, najjeftiniji je i najbliži
  3. iDR

    Ispitivači

    Maja2304, ja sam odgovarala kod Damjanović, žena je skroz ok, istina da puno pita, i ide dosta u detalje, te također da stvarno pita ono što drugi ne pitaju, i to je naravno ono što smo svi vjerojatno preskakali tokom učenja (pogotovo iz trgovačkog). Međutim, moj dojam na ispitu je bio i više nego pozitivan što se tiče konkretne ispitivačice, jer se ona zadovolji ako joj se kaže glavno pitanje, a ako se ne zna podpitanje ona ga sama obrazloži i kroz razgovor krene na sljedeće pitanje, tako da nije strašno kao kad gledaš u njena pitanja i čudiš se što sve može postaviti. Moj savjet je da ponavljaš dosta njena pitanja, jer su stvarno specifična, a iz trgovačkog bi bilo poželjno da naučiš povećanje i smanjenje temeljnog kapitala malo detaljnije iz zakona jer to voli pitati. Evo konkretno, ja sam trgovačko učila iz skripte, i kad sam saznala da mi je ona u komisiji, pola dana (kvalitetnog učenja) sam nadopunjavala i učila podosta pitanja iz zakona koja se u skripti niti ne spominju, tako da nema beda. Sve u svemu bila je ljubazna i pristupačna, eto, to su moji skromni dojmovi, nadam se da će i tebi biti tako! SRETNO!
  4. Samo preko suda, ne na kućnu adresu!
  5. Dragi ljudi, nemojte se zamarati sa tim kome je bolje, jer od toga nemate ništa, učite koliko možete i ja vam želim svima puuuuno sreće!!!
  6. Draga Sue, evo svratih opet malo! Nadam se da ću vam odgovoriti na pitanje koje je i meni bilo nejasno sve dok nisam otišla slušati, pa je Jug ili Vičić ( nisam sigurna koji od njih dvojice, jer sam jedino njih slušala, pa ne može biti nitko drugi ) pojasnio kolegici koja je odgovarala taj treći razlog za reviziju: Revizija se može podnijeti ako je drugostupanjski sud (prilikom preinačavanja prvostupanjske presude) svoju presudu utemeljio na posredno izvedenim dokazima, dakle na dokazima koje je našao u spisu (čl. 373. a.), te ako je drugostupanjski sud donio presudu nakon održane rasprave(jer u pravilu, on o žalbi odlučuje bez održavanja rasprave)(čl. 373. b.). Rekao je da sebi maksimalno pojasnimo te malo zbrkane odredbe, pa sam ja tako i naučila! Puno je pomogao jer ovako stvarno ima smisla.
  7. Sue, ja sam dobila iz građanskog predmet sa elementima trgovačkog, zato ponesi i ZTD, i to sam dobila spis iz 1992.g. tako sam trebala primjeniti Z. o poduzećima, ali naravno kako ga nitko nije imao, primjenila sam ZTD, jer je tužiteljica tražila povrat novca od nekog poduzeća, zaboravila sam ime, ali radilo se o d..-u! Ali moju nisu ni čitali! Mislim da ti je najvažnije zadovoljiti formu, a ako te pitaju zašto niste primjenili taj zakon, pozovi se na to da je spis jako star, i da se to ne može sve ponijeti, mislim pa tko bi to sve mogao imati...trebalo bi ministarstvo osigurati sve materijale. I btw nemojte zaboraviti ponijeti trgovački papir, jer vam ga neće podijeliti. Ja to isto nisam znala, ali sam srećom prije ispita pročitala negdje na forumu... SRETNO!!!
  8. Ja sam isto vježbenik na općinskom sudu, pa ti mogu reći iz svog iskustva. Ja nisam morala ići na županijski, ali sam željela pa sam ipak išla mjesec ipo dana, ali to nije bilo obavezno. S obzirom da sam ja položila po starom, ne znam sad kako je, da li ćeš ti morati, jer tebe hvata novi zakon pa se raspitaj kod predsjednika suda, najsigurnije je!
  9. Drage kolege, znam dobro kako se osjećate, sve sam i ja to prošla, na početku sam imala osjećaj da ne znem čak ni iz čega učiti a kamoli tko će to sve i naučiti, ali s vremenom sam čula koje su skripte dobre i počela. Jedna cura mi ih je poslala na mail i tako sam počela. Ovim joj putem i zahvaljujem. Neke sam poslala Sue, a ona je vidim sve objavila. Moj savjet vam je da građansko materijalno ostavite za kraj, bar sam ja tako napravila, jer ima masu podataka i ako ga se uči prvoga do ispita se sve zaboravi, a meni je pred ispit bio najsvježiji i imala sam ga samo ponoviti, bar se meni to činilo logičnim, i hvala Bogu uspjelo je!! Drugo, ja sam sve učila iz sktipti, čak i građansko, a ne po Klariću, iako ne znam nikoga tko je učinio kao ja. Ja sam učila po skripti koja ima 230 str.(čini mi se), koja mi je ustvari bila samo vodič, jer sam prošla cijeli zoo i zv, tako da sam sve definicije učila direktno iz zakona jer neki ispitivači ne vole da se uči po Klariću, ali mnogi to rade, tako da je to sve individualno... Uglavnom ti usponi i padovi tokom učenja su svima poznati, i nemojte se puno opterećivati, koliko ide taj dan ide, drugi će biti bolji, i tako vrijeme prolazi, ali na kraju se ipak isplati, naravno uz malo sreće, jer mi je jako žao npr. odo i somuch, očito nisu imale ni malo sreće. Vama želim veliki uspjeh i SRETNO!!
  10. iDR

    drzavni inspektorat

    Da li netko zna kakve su plaće u državnom inspektoratu?
  11. Ja sam dobila obavijest o datumu polaganja 3. veljače, a stavili su me za 4. ožujka, dakle, može se saznati mjesec dana prije, ali samo ako ti uvaže želju za kraj roka, tj. početak srpnja.
  12. Da, da, dobro se sjećaš, ta sam Ja se sjećam da te je pitala ograničenja prava vlasništva, a ti si malo zablokirala, ali si se zato trgnula na trgovačkom vjerojatno je trema bila u pitanju, a to si i sama rekla...To je logično da te ne bi trebao ispitivati isti ispitavač, ali eto primjera kad se to dogodilo, mislim da je to suvišno komentirati A ja sam polagala 4.3. kod Markovića, Mikšića, Svedrovića, Damjanovićke i Đurovićke...bili su ok! Još jednom čestitam i odmaraj sad! Zaslužila si
  13. Lemy, mislim da sam te ja slušala u 12 mj., bio je Vičić i Lovrićka koja je bacila jednu curu samo gp, zato mislim da si ti Imaš dugu plavu kosu Inače, svaka čast, čestitam od srca Samo bih te htjela malo ispraviti glede promjene ispitivača, jedna cura koju ja znam je pala gpp kod Mikšića isto negdje u 12, i isti dan je odgovarala kad i ja, opet kod Mikšića, popravak, tako da ta promjena ne ovisi o tome.
  14. Ne se s tim previše zamarati, svi znamo kakav je Ovršni zakon, tko bi ga cijelog učio. Iz mog iskustva treba naučiti skripticu od 12 str. naravno uz neke male izmjene i kad se dobije komisija koncentrirati se na ispitivačeva specifična pitanja iz tog dijela. A Sue je sve skripte fino objavila, malo si pronjuškaj Koliko sam primjetila ispitivači većinom traže razlikovanje postupanja između rješenja o ovrsi na temelju ovršne isprave (sud) i rj. o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave (j. bilj.)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija