Jump to content

bojan79

Korisnik
  • Broj objava

    183
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Rješavati tužbom u kojoj se mora pojasniti čitav taj pravni slijed od upisanih u zk do Vas (ugovori, svjedoci...). Ako su ljudi upisani u zk umrli, potrebno je tužiti njihove nasljednike (npr. Mate Matić pok. Ante kao nasljednik upisanog Ante Matića pok. Ive).
  2. Ja isto očekujem ovršni postupak. Platio sam parking SMS-om dva puta po sat vremena, ali sam ukucavao svoju staru reg. oznaku (nedavno sam bio promijenio registraciju) tako da mi je uredno s računa skinuto 16 kn, ali zbog krivog reg. broja sam dobio i kaznu. E sad, ja sam platio parking, skinuto mi je 16 kn, što znači da Zagrebparking nije oštećen za tih mojih velikih 16 kn, pa nek pokrenu ovrhu - pisati ću prigovor!
  3. Pretpostavljam da pitate koliko će koštati sastav ugovora? Obično je po tarifi sastav ugovora oko 1,25% kupoprodajne cijene.
  4. mpotocki, to je standardna odvjetnička punomoć i ne vidim gdje su tekstu našao da: "Kancelarija može prodati stan i drugu imovinu,podizati novac s računa...", jer to jednostavno ne proizlazi iz gornjeg teksta punomoći. Ako nemaš povjerenja u tog odvjetnika daj nekom drugom, ali će te i tamo dočekati ista punomoć.
  5. A ja ne razumijem kakve veze ima tvoj drugi post s onim prvim? Tvoji upisi su kao tijek svijesti: Otkaz punomoći, odvjetnik, neizvještavanje o ročištima, Europa, korupcija, "rukovanje", odgovornost sudaca??? Naslov teme je etika???
  6. Možeš mu otkazati punomoć u svakom trenutku, ali po tvom upisu vidim da u glavi kuješ nekakve teorije zavjere, kao mog odvjetnika plaća druga strana i sl. Shvati, tvoj predmet je njemu jedan od tisuću, nema on vremena za kovanje zavjera sa drugom stranom, a to što su bila 4 ročišta ne mora ništa značiti, zato si i uzeo odvjetnika da te zastupa, da ne moraš ti ići na svako ročište već on kad ga već plaćaš, a da je bilo što bitno za što bi mu eventualno trebala tvoja pomoć sigurno bi te kontaktirao.
  7. Zato jer je HRT pristojba - naknada za posjedovanje TV prijamnika, a ne naknada za gledanje HRT-a.
  8. Ja sam slušao dva puta i nakon toga sam položio. Kako sam imao malo vremena za učenje zadnjih mjesec dana sam učio SAMO po pitanjima, što mi je smanjilo oko 70% materije i SVI su me pitali isključivo ono što se nalazilo u pitanjima. Istina, prvi dan na pismenom sam saznao da mi se promijenio jedan ispitivač (umjesto Markovića - Komadina ili nešto tako), pa sam imao samo dva dana da preletim nova pitanja, ali bilo je uspješno - položio sam!
  9. Ako postoji nedostatak suglasnosti o uknjižbi (tabularna izjava) nedostatak je nepopravljiv, obzirom na smrt primatelja uzdržavanja. Ne postoji prečac za uknjižbu, nego preostaje samo čekati da se riješi žalba. No, ja bi pokrenuo parnicu i tužio bi upisane zk vlasnike, a ako je upisana u zemljišniku pokojna primateljica uzdržavanja, onda bi tužio njezine nasljednike i tvrdio bi da sam trenutkom smrti primatelja uzdržavanja postao vlasnikom nekretnine, kao dokaz bi priložio ugovor i naveo bi da je formalni nedostatak u ugovoru razlog zašto je odbijena uknjižba, čime bi dokazao pravni interes za tužbu. I to bi pokrenuo odmah, pa ako se usvoji žalba na Z rješenje povlačiš tužbu, a ako prije dobiješ presudu nego što se riješi po žalbi - povlačiš žalbu.
  10. Stan se može normalno kupovati, prodavati, knjižiti i bez uporabne dozvole. Banke dozvoljavaju kredite i na stanove u zgradi bez uporabne dozvole, jer mogu normalno upisati hipoteku i, ne daj Bože, prodati stan ako do toga dođe.
  11. ta 62 m2 se odnose na zemlju "pod kućom", tj. ne upisuje se ukupna stambena površina kuće već samo onoliko koliko kuća zauzima zemljišta (62 m2), a ostatak otpada na dvorište oko kuće (49m2)
  12. Biston, provjereno više puta, moguće!
  13. ako vam je mat. šteta 3 puta veća nego što osiguranje nudi, i ako za tu štetu od 45.000,oo kn imate dokaze da ste ju platili ili da popravak toliko košta (računi ili predračuni auto-servisa sa specifikacijom dijelova i vremena rada), a sigurno se može navući i nešto za strah i trzajnu ozljedu vrata barem, onda ne vidim zašto bi prihvatili trećinu stvarne štete! Tužite osiguranje, kamate teku od dana podnošenja vansudskog zahtjeva, pa nek oni odugovlače...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija