Jump to content

Nalyada

Korisnik
  • Broj objava

    253
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.marketing-centar.com

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Trebam odvjetnika koji bi u moje ime uložio zahtjev za reviziju presude, Kolika bi cijena bila okvirno?
  2. Molim odgovor i hvala unaprijed. Da li je uobičajeno u Hrvatskoj da na ročištu na kojem je parnica okončana, odvjetnik tuženog nakon što na ročištu izjavi da traži trošak , troškovnik sastavlja tek nakon završetka ročišta, ostavši sam u sudnici sa sutkinjom?
  3. Bilo bi dobro za vas da napravite ugovor o stanovanju i u njemu napišete sve detalje koje ste dogovorili. Ugovor o stanovanju je bez najamnine, dakle nije isto kao i ugovor o najmu.
  4. Molim znalce za mišljenje! Živjeli su u izvanbračnoj zajednici 11 godina. Prije 8 godina on je zatvorio svoj obrt a ona je prodala svoj stan i s tim novcem su otvorili zajedničku firmu koja nije uspjela. Oboje su se zaposlili kao zaposlenici. Kada su saznali da je se njemu država uknjižila na nekretnini založnim pravom, zbog duga njegovog obrta, oboje su podigli kredite kako bi to zajednički riješili iako je nekretnina samo njegovo nasljedstvo. Međutim, kako je u PU došlo do otkrića da se neki dugovi na karticama ne slažu, pokrenuli su proces protiv PU koji je uspješno okončan prošle godine rješenjem o otpisu polovine iznosa. Međutim, te godine 2009. kada su podigli kredite ona je radila cijeli dan po svaki dan pa je uzela kredit u gotovini iz svoje banke, kupila dolare i dala njemu da ih oroči kako bi do kraja spora sa PU zaradili na tečaju. Međutim, te godine u ljeto, udavala se njegova kćer. On joj je poklonio novce i od svog kredita i od njenog kredita, a da to ona nije ni znala. Kada je saznala, na kraju godine, bilo je gotovo. Sada ona ima plaću 2700 kn a kredit 1300. On ima plaću 4500 kn, prihod od iznajmljivanja kuće 2000 kn, kredit 1300 kn i on želi raskid izvanbračne zajednice. Prema čl 217 i 222 ona ima pravo na 1 godinu pomoći od uzdržavanja, međutim samo godinu dana. Da li je moguće, sudski tražiti izvještaj iz banke (pretpostavljam da je transakcija napravljena preko banke) i povrat novca od kredita????
  5. Znam za taj članak, zato mi je i palo napamet da to navedem u tužbi no ne znam jeli pametno,.... kako bi oni to shvatili??? (da im neki laik soli pamet što trebaju po službenoj dužnosti)??...
  6. Molim struku jedan savjet! Smije li se u tužbi Upravnom sudu tražiti ekscepcija ilegalnosti ?? Radi se o tužbi za poništenje rješenja drugostupanjskog Upravnog tijela a rješenje se bazira na totalno neustavnom članku akta gradske uprave..
  7. Nema uvjeta za azil, prema zakonu o azilu ne postoji niti jedno opravdanje za azil. Izvukao joj je masu novaca koji u njenoj zemlji vrijede puno više. Radila je tamo i njega je upoznala kao poslovnog partnera. Lažima i obmanama ju je naveo na dolazak. Prema zakonu o strancima obavezan je uzdržavati je do kraja boravka, odnosno dok joj ne istekne viza. No, ne znam da li može tražiti produljenje zbog tog sudskog postupka. Znimljiv je podatak o njegovoj prijateljici sa mupa-a koja radi na odjelu za strance. Njega sam osobno viđala i prije u društvu "rođaka" iz njegove matične zemlje. Djevojku je prijavio na sasvim drugu adresu od one gdje ju je smjestio kod poznanice koja je nije htjela prijaviti a da policija to nije otkrila, jer znamo da policija provjerava da li stranac zaista živi na toj adresi. Malo ronije: (sad bi mogao naplaćivati jamstveno pismo i više od 3000 eura pošto smo u eu). Ne ide mu u prilog ni ponašanje pri posjeti njenom sadašnjem stanodavcu.. U policiji su mi rekli da bi ga se moglo optužiti za trgovanje ljudima da joj i jednom uzeo putnu ispravu. Međutim, nije, pa je to izgleda ključno. Ali je definitivno iskorištio njezino stanje i status. to govore papiri. ili je lud ili ima motiv koristoljublja.....
  8. http://stari.obracun.rs/
  9. Idemo po redu: 1. Napravio joj je jamstveno pismo u kojem je lagao da joj je rođaka (on je također njen zemljak sa hrvatskim državljanstvom). Ona mu nije ništa u rodu, Njoj je rekao da će joj napraviti radnu vizu i da će je zaposliti u svojoj firmi. Po vizu je morala ići i hrvatsko vleposlanstvo u susjednoj zemlji i u našem veleposlanstvu nitko ne priča njen jezik niti su joj rekli kakva je viza, vjerojatno nisu mislili da treba. A on...zašto je njemu bilo važno da ona dođe u RH i još da daje krive podatke u policiji? Motiv??? 2. Napravio je 2 ugovora o najmu upisujući lažne podatke, Na jednom ugovoru je ona kao najmoprimac a na mjestu potpisa njegov potpis. Drugi ugovor je sa nekim trećim za stan u sasvim drugoj županiji. Sve ovjereno kod javnog bilježnika. U policiji ju je prijavio na adresi na kojoj nikad nije stanovala. Motiv tih obmana????? 3. Budući da ne zna hrvatski sve te papire je donio njoj izvlačeći novce koje je ponijela sa sobom. Tražio je od nje da mu ugovara poslove preko interneta za laži da će raditi u njegovoj firmi. ISKORISTIO JE TO ŠTO NE ZNA HRVATSKI I NE POZNAJE NIKOGA OSIM NJEGA I NJEGOVIH POZNANIKA, DAKLE-ONA JE BILA OVISNA O NJEMU I NIJE IMALA DRUGOG IZBORA NEGO SE OSLONITI NA NJEGA I NJEGOVE LAŽI. Kada je upoznala neku curu na tečaju hrvatskog jezika, ova ju je nagovorila da preseli kod nje kao cimerica. Tada je srela i druge ljude koji su joj rekli pravo stanje stvari. Međutim bilo je malo kasno jer je on već izvukao skoro sve novce koje je još imala i tada je počeo da joj se prijeti, nudio joj je da će je odvesti u Italiju i išao u MUP - tražio da joj ukinu vizu. Ona je dobila vizu 6 mj., znači vrijedi joj do 9 mj. Prema zakonu o strancima, on je dužan plaćati njene troškove i uzdržavti je dok je ovdje sa vizom jer joj je jamac. Međutim on joj se prijeti, traži te papire, traži da joj ukinu vizu, napada njenog stanodavca i traži od njega da je izbaci iz stana. Motiv??? Ono najinteresantnije što sam danas saznala: Prijetio se prevoditeljici koja je prevodila njen iskaz, posjetio je ponovo njenog stanodavca i rekao da je pročitao iskaz. Stanodavac kaže da ga je vidio sa jednom djelatnicom MUP-a koja je supruga njenog prijatelja. Ako je on zaista pročitao zapisnik i to mu je dala ta supruga njegovog prijatelja koja radi u MUP-u, onda imamo i korupciju i kako može u tom slučaju teći istraga!?
  10. Djevojka me je zamolila za pomoć i došla kod mene sa dokumentacijom Ona je strana državljanka koju je doveo hrvatski državljanin. U njenoj zemlji uzeo joj je 3000 eura pred roditeljima i braćom, uz obećanje da će je zaposliti u svojoj firmi u RH. Došla je u 2 mj. sa turističkom vizom za koju je on poslao jamstveni list. Prije toga ju je pokušao prevesti preko Beograda bez vize pa nije uspio. Kada je došla, smjestio ju je kod poznanice mjesec dana a stanarinu je morala ona platiti od novaca koje je donijela sa sobom. Sljedeći mjesec ju je doveo u drugi stan koji je isto ona morala plaćati. On je izvlačio od nje novce na razne načine, sitne prijevare kao npr. kada je morala prevesti dokumente rekao joj je da je prijevod 100 eura a on je zapravo platio 80 kuna. Išla je na tečaj hrvatskog jezika koji je ona platila a pored svega radila mu je posao na svom laptopu (budući da je njena struka međunarodna trgovina, ugovarala mu je posao za njegovu firmu). U školi je upoznala djevojuku koja ju je odvela u drugi stan izvan kruga njegovih poznanika i tako su joj novi poznanici rekli da ona ustvari ima turističku vizu i da je on obmanjuje da bi izvlačio novac što ona nije znala jer svi dokumenti i ugovori su bili na hrvatskom. Kada sam vidjela dokumentaciju, rekla sam "Ovo je za kriminalisičku policiju": Imala je dva ugovora o najmu stana istog datuma, sa nepoznatim adresama i nepoznatim ljudima, na jednom je taj dotični prevarant se potpisao kao najmoprimac sa njenim imenom, u policiji ju je prijavio na adresi na kojoj nikada nije bila...i td. Kada joj je izvukao sve novce počeo joj se prijetiti i tražiti od nje te papire. Odvela sam je u policiju da bi podigla kaznenu prijavu. Žao mi je djevojke, sama je i došla je iz Afrike. Ima li ona kakvih prava za povrat svog novca jer nema nikakav pismeni ugovor da mu je dala novce osoim što na tim ugovorima o najmu na kojima je on krivotvorio podatke piše da je najam plaćen unaprije 6 mj. Budući da od nje nije uzeo putovnicu, može li se to definirati kao trgovina ljudima na bazi prijevare i obmane??? Da li vrijedilo svjedočenje njenih roditelja i braće u policiji njihove zemlje???
  11. Nisam znala točno gdje bih objavila ...pa sam izabrala "Pitanje za stručnjake".... Prijedlog za ovrhu je bez datuma. Računi kao vjerodostojne isprave - valuta plaćanja 30.06.2007. Pečat javnog bilježnika o zaprimanju 12.07.2007. Datum rješenja o ovrsi javnog bilježnika 30.07.2007. Ovršnost rješenja 16.05.2013. Pitanje za stručnjake: Kako se može dokazati da javni bilježnik nije ove godine pisao rješenje a napisao datum iz 2007. kako bi izbjegao zastaru???? Kako je moguće da od datuma rješenja za ovrhu pa do njegove ovršnosti prođe 6 godina???
  12. Zakoni RH se mijenjaju iz mjeseca u mjesec tako da se više ni odgovori ne uklapaju u nove Zakone.... Nisam ovdje bila već jako dugo i od onda znam da su se, gotovo svi glavni Zakoni, promijenili.
  13. Pa zar niste shvatili da sam ja to napravila u mom slučaju ovrhe zbog duga vipu!?. Kopirala sam rješenje navedenog Županijskog suda u ukolopila ga u svojoj žalbi na ovrhu. Uspješno! Svaki puta kada ljudima sugeriram isti potez vi me poklapate bez konstruktivnog objašnjenja da se zaista radi o upravnom sporu, jer to rješenje i nisam našla pod upravnim sporovima nego u gomili rješenja o ovršnim postupcima...Nažalost, nema više web stranice.
  14. Onda bi vam bilo najbolje da uplatite odnah tih 420 kn duga i do 20.01. pošaljete prigovor uz navod da ste uplatili dug. Možtete reći i da te račune niste primili i niko vas nije kontaktirao iz telekoma.Ja bih tako napravila... Neće vam oni pristati na obročnu otplatu, ne vjerujem. Ako od njih tražite bilo kakve ustupke, iskorištavaju da bi dbelo naplatili...
  15. Svaka banka ima mjesto sa gotovim obrascem za upis pritužbi i prigovora. Prigovorite nezakonitost opomene prema Zakonu o obveznim odnosima. Dužni su vam odgovoriti u roku od 14 dana po Zakonu o potrošaćima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija