Jump to content

Veki_40

Korisnik
  • Broj objava

    35
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Lijepi pozdrav! Molim pomoć.Zaposlena sam u državnoj firmi. Od prije dva mjeseca postavljena mi je dijagnoza artroza oba koljena. Radim kao administrativni referent a jedan dio mog posla je i odlazak po poštu na drugi kat po stepenicama i tako više puta dnevno. U prosjeku nekih 400-500 stepenica a sada više ne mogu hodati po stepenicama te je šef taj dio posla dao mojim kolegama i tu počinju problemi. Nisam 100% sposobna za posao upravo zbog toga, kolege se bune.Dobila sam na znanje da tako ne može dugo a drugog radnog mjesta nema. Zanima me koja su moja prava. Mogu li mi dati otkaz zbog toga sa obrazloženjem da nema adekvatnog radnog mjesta za mene? Što da radim? Kako da se zaštitim? Ne znam ništa o svojim pravima. Hvala svima koji mi odgovore.
  2. Lijepi pozdrav! Molim informaciju. Prije rastave braka bila sam suvlasnik u pola dijela stana koji smo prodali a isti nam je bio prva nekretnina na koju nismo platili porez.Ako bih sada kupila stan da li mi se to računa kao druga nekretnina iako je ono bilo suvlasništvo, te da li plaćam porez kod kupovine iste? Hvala na odgovoru.
  3. Lijepi pozdrav! Molim Vas za informaciju.Imam gluhonijemog brata koji je završio samo osnovnu školu, roditelji ga nisu dalje htjeli školovati.Danas ima 41 god.nezaposlen je i živi u maloj sredini.Jedina primanja koja on ima su 500 kn koja dobije kao gluhonijema osoba.Kome se obratiti za novu procjenu radne sposobnosti da bi ostvario barem neka primanja za normalan život? Hvala unaprijed!
  4. Da, to je ugovor o podjeli bračne imovine.On je od mene tražio da dijelimo nešto što je njegov trošak, ali da, u pravu ste.To nije vrijedno natezanja po sudu.Neću propasti za tih par tisuća kuna. Hvala na uloženom trudu i savjetu.
  5. Lijepi pozdrav1 Potpisali smo ugovor u kojem stoji da se odriče korištenja stana.Naravno da sam sve ove godine ja plaćala pričuvu ali zar nije to bila i njegova obveza kao suvlasnika jer to je novac koji ide za održavanje zgrade a ne režije?
  6. Lijepi pozdrav! Molim informaciju. Bivši i ja smo poslije rastave braka suvlasnici stana, svaki u 1/2 dijela.On se odselio, ja sam ostala sa djecom živjeti u tom stanu.On se odrekao uživanja u svojoj polovici stana na 5 godina. Za to vrijeme sam mu uplaćivala moju polovicu rate kredita za otplatu stana kao i sve tekuće račune. Da li je i on dužan plaćati polovicu iznosa od pričuve za održavanje zgrade s obzirom da je i on vlasnik stana u svom dijelu jer on naime smatra da je to moja dužnost s obzirom da živim u stanu. Hvala.
  7. Hvala na informaciji Da imam novac za odvjetnika onda bih to već i napravila a ovako se pokušavam snaći sama koliko god je to moguće Znate li možda gdje mogu "skinuti" sa neta kako izgleda taj predugovor?
  8. Lijepi pozdrav! Prodajem stan pa me zanima koje su sve moje obveze oko toga.Na koji način da tražim kaparu od kupca da znam da je ozbiljan kupac? Napisati nešto kao ugovor?Što ako kupac isplati kaparu a nakon nekog vremena odustane od kupnje i traži povrat novca? Novac se vraća ili ostaje prodavatelju? Nemam iskustva u ovome pa vas molim pomoć. Unaprijed hvala..
  9. Lijepi pozdrav! Molim Vas za pomoć.Imam prijatelja kojem bivša supruga brani sve kontakte sa kćeri pa čak i telefonske bez obzira na sudsku presudu.Kćer nije vidio niti čuo već mjesecima.Što da radi? Centar za socijalnu skrb mu naravno nije pomogao.Kome da se obrati? Kako da zakonski ostvari svoje pravo koje mu bivša supruga oduzima? Hvala na pomoći..
  10. ...ma pitaju općenito.. ..nabroji jedinice LS i nešto o njima..poslovi predstavničkog tijela..financiranje..što je to statut..referendum..što znaš o euru..parlament i koliko ima članova..vijeće EU sve što znaš..proširenja..pravni izvori (primarni i sekundarni)..uglavnom pitanja koja kruže ovim forumom.. Sretno
  11. Lijepi pozdrav svima! ..u petak sam bila na ispitu i zaista nije tako strašno..učiti se mora a pitanja su sva ova koja kruže ovim forumom..ispitivači zaista pomažu i da,položila sam ..sretno svima koji čekaju ispit
  12. Sutra polažem ispit i molim vas ako mi netko može razjasniti ovo jer ne razumijem baš najbolje.Predstavničko tijelo donosi proračun i u roku od 15 dana dužan ga je dostaviti predstojniku Ureda državne uprave zajedno sa izvatkom iz zapisnika.Da li ga onda on vraća predstavničkom tijelu ili ga on (predstojnik) dostavlja Ministarstvu financija jer u članku 69.piše da se godišnji proračun JLiPS dostavlja u roku od 15 dana nakon njegovog donošenja. Hvala svima koji mi odgovore..
  13. ..ma više ništa ne znam..osporavanje,poništavanje rješenja?..pa zar to nije sve isto?! ..ja sam danas našla da se poništava ako svojim izvršenjem uzrokuje kazneno djelo, ako je protivno načelima pravnog poretka,te ako ga je donijelo nenadležno tijelo?.. ..to je ispravno zar ne?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija