Jump to content

missLilly

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je missLilly objavio

  1. Lijepi pozdrav svima. Učiteljica sam po struci, no iako sam vec blizu četrdesete i dalje nemam stalni posao već radim na zamjenama. Na zadnjoj zamjeni koja je trajala skoro cijelu školsku godini morala sam otvoriti komplikacije u trudnoći zbog hematoma i krvarenja. Ugovor mi je istekao 21.6 ali pošto sam zadovoljila sve uvjete i dalje imam naknadu sa HZZO do otvaranja porodiljnog. Termin poroda je 13.1. Koliko sam shvatila, 45 dana prije moram prekinuti komplikacije i prijaviti se na HZZ kao nezaposlena osoba i onda dobijem onu minimalnu naknadu cca 2000 kn cijeli porodiljni? Prijateljica mi je jucer sugerirala da se probam zaposliti prije otvaranja porodiljnog kako bih za vrijeme porodiljnog dobivala punu plaću. Bojim se da će sa suprugovom plaćom, minimalnom naknadom i bebom biti jako teško izgurati mjesece koji dolaze. Zna li itko kako to funkcionira? Koliko prije se moram zaposliti? Moram li predati i tu novu platnu listu? Mogu li se uopce prekinuti komplikacije kad je riječ o visoko rizičnoj trudnoći?
  2. Hvala na odgovoru. Da, krivo sam se izrazila. Ugovor je istekao i to je u redu. Razumijem poslodavca i ne ljutim se na njega samo me zanimao taj dio trebam li se javiti i na HZZ budući da sam se vec javila na HZZO.
  3. Postovani, Od prosle godine mijenjam uciteljicu koja je na porodiljnom . Budući da nisam strucna potpisivala sam ugovor na 5 mjeseci i nakon isteka tog ugovora ugovore na određeno do 6o dana. Ove godine krajem 3. mjeseca mi je istekao ugovor na 5 mjeseci i potpisala sam ugovor do 60 dana. Prosli tjedan sam zbog jakog krvarenja zavrsila na hitnoj. Utvrdili su da sam u 5.tjednu trudnoce i da imam hematom zbog kojeg krvarim. Propisali su mi lijekove i strogo mirovanje i odmah otvorili komplikacije. U petak sam predala na HZZO prosjek plaće i sto je trebalo da bi dobila naknadu za komplikacije. Danas su me zvali iz skole da mi je ugovor na određeno istekao i da me moraju sa danasnjim datumom odjaviti jer me mijenja druga uciteljica. Kazu da nema osnove da mi produzi ugovor kada se zna da se ne mogu vratiti na posao i da Ce mi pripremiti papire da se javim na zavod za zapošljavanje. Mozete li mi objasniti sto sad ovo znaci za mene? Mislila sam da cu sada dobivati manju naknadu sa HZZO-a zbog komplikacija i poslije ako sve bude u redu otvoriti porodiljni i dobivati bolju naknadu, u vrijednosti plaće. Ugovor mi je prekinut, moram li se javiti na Zavod za zapošljavanje? Kako to dalje izgleda? Hocu li dobivati neku minimalnu naknadu, hocu li dobivati naknadu uopce? Pojma nisam imala da sam trudna niti bi ikad namjerno ostala doma , doktori su mi odredili strogo mirovanje i stvarno se ne mogu vratiti na posao. Komplikacije su mi otvorili 26.5, a ugovor mi se prekida danas 5.6.
  4. Predmetni sam učitelj s položenim stručnim ispitom ali trenutačno radim u produženom boravku u školi kao nestručni učitelj. Imam li pravo na veću plaću zbog položenog ispita iako ne predajem svoj predmet?
  5. Jutros sam opet zvala HZZ i dobila oprečne odgovore. Jedna djelatnica kaže da se ne može ići na SOR ako nije moja struka, druga kaže da može ako se dobro sastavi ugovor i opis posla koji ću obavljati. Sutra ću opet na razgovor sa poslodavcem pa ćemo sastaviti ugovor i vidjeti hoće li to biti u redu. Sada me zanima kako ide ta procedura. Ja u trenutku sklapanja ugovora moram biti prijavjljena na HZZ kao nezaposlena min.30dana. Poslodavac me izabere i mi sklopimo ugovor za koji onda treba cca 50 dana se odobri. Da li ja u tih 50 dana opet moram biti nezaposlena ili mogu raditi? Radim na zamjenama u školi pa ne znam moram li odbiti ukoliko me ravnatelj bude zvao.
  6. Imam pitanje u vezi stručnog osposobljavanja. Završila sam diplomski studij povijeti prije 3god i nisam uspjela naći posao u svojoj struci. Prijavljivala sam se na oglase za stručno osposobljavanje ali bez uspjeha. Prije par dana me kontaktirala prijateljica s kojom sam studirala i rekla da njezin šef traži nekoga na stručno osposobljavanje. Prijateljicitamo završava stručno u 7mjesecu i jako je zadovoljna osposobljavanjem. Šef joj je privatnik koji se bavi internet marketingom, oglašavanjima, komunikacijom s javnošću, oglašavanjem turističkih lokacija.... ima svoju web stranicu na kojoj oglašava. prijateljica uređuje stranicu, oglašava, analizira oglase, ide na teren...itd. Uglavnom, danas sam bila na razgovoru za stručno koji je odlično prošao i njezin šef je rekao da bi me primio i da će pokrenuti postupak. Međutim, zvala sam HZZ da pitam što mi je potrebno i dobila informaciju da se od ove godine više ne može ići na stručno osposobljavanje za nešto što nije moja struka. Mogu se osposobljavati samo u školi. Prijateljica, sa istim zvanjem je počela raditi prošle godine kad se to još moglo. znate li išta o ovome?
  7. Hvala na podršci Malo sam se sada smirila. Pisala sam ovo pitanje pola sata nakon razgovora s tim pravnikom i baš sam bila izvan sebe. Magistrirala sam povijest prije 5 godina i ne mogu naći posao u svojoj struci. Prošle godine sam nekoliko puta zvana na zamjenu i prihvatim uvijek, neovisno o koliko dana je riječ i o kojem predmetu. Nažalost, još uvijek nisam predavala povijest nego razrednu nastavu ali smatram da svako iskustvo u školi dobro dođe da steknem malo taj osjećaj kako je biti učitelj i kako doprijeti do djece. Hvala još jednom
  8. Zamolila bih Vas da mi pomognete ili date neki savjet pošto se apsolutno ne razumijem u ovu temu. Od 16.04-30. 09. 2015. radila sam kao sezonski radnik, odnosno kao čistačica u kampu. Budući da sam isti posao obavljala i prethodne godine skupila sam dovoljno mjeseci potrebnih za ostvarivanje prava na novčanu naknadu. Tjedan dana nakon završenog radnog odnosa išla sam u HZZ prijaviti se, no na šalteru su mi rekli da su mi potrebni papiri (ugovor o radu,prekid ugovora, platne liste...) te da se dođem prijaviti s tim papirima. Budući da moj poslodavac isplaćuje plaće 15.10. Navedena dokumentacija nije bila još spremna i nisam je mogla podići. U međuvremenu 9.10. dobila sam poziv da dođem na zamjenu u jednu osnovnu školu. Radilo se samo o jednom danu. Prije nego što sam pristala zvala sam HZZ i pitala hoće li mi to ikako narušiti novčanu naknadu koju trebam dobiti. Djelatnica je uzela moje podatke , provjerila i rekla mi da to ne bi trebalo utjecati i da donesem potrebnu dokumentaciju kad završim tu zamjenu. Prošli tjedan i dalje nisam imala potrebnu dokumentaciju budući da su radnice u računovodstvu bile na nekom seminaru i opet sam prošla do HZZ i pokušala se prijaviti, no opet su mi rekli da dođem sa svim potrebnim papirima. U utorak 20.10 dobila sam sve papire, međutim opet sam dobila poziv da mijenjam učiteljicu razredne nastave 21.10-28.10. (puno radno vrijeme) Pristala sam računajući da mi to ne može utjecati na naknadu. danas, 23.10. opet sam prošla do HZZ-a jer mi je usput i donijela sam sve potrebne papire. Da bi mi djelatnica na šalteru rekla kako sam se dobro zeznula što sam počela raditi bez da se prijavim na biro jer sad neću imati naknadu 70% od zadnje tri plaće već minimalnu. Ja sam rekla da mi nisu bili gotovi papiri i da sam već dolazila prijaviti se ali da nisam mogla bez tih papira. Rekla sam i da sam telefonski zvala prije nego što sam pristala mijenjati učitelja 1 dan i da su mi preko telefona rekli da to neće utjecati. Onda me ona poslala pravniku koji nije baš imao razumijevanja za moje jadikovke, imam osjećaj da me želio samo zbrzati. Rekao mi je da trebam završiti radni odnos u kojem sam sada ( jer još mijenjam u školi 21.10-28.10) i da ako se dođem prijaviti do 29.10 imat ću novčanu naknadu. Sad više ništa ne razumijem. Hoću li imati tih 70% od zadnje tri plaće ili ću imati minimalnu naknadu? Krenula sam pretraživati po forumu, ali mozak mi ne radi uopće. Baš sam se razočarala i rastužila. Nikad ne bih pristala mijenjati na 1 dan ili na tjedan dana da sam znala da ću zbog toga izgubiti tu naknadu. Mogu li se ikome žaliti?
  9. ima li slučajno netko primjer prigovora na prekršajni nalog? naime, moji roditelji imaju malenu firmu (d..) i sad su dobili ogromnu kaznu jer je državni inspektor primjetio da im ime tvrtke nije bilo istaknuto u obliku u kojem je upisano u trgovačkom društvu, a navodno nije bio ispostavljen ni neki predračun i potrošaću se uručio nepotpisani radni nalog. kažem navodno, jer moji roditelji nemaju pojma na što se to odnosi i tvrde da nikad nisu uručili nikakaV NEPOTPISANI RADNI NALOG, a zanimljivo je da je taj isti inspektor za prvu stavku rekao da će ih taj put samo upozoriti, da bi sada godinu dana poslije stigla kazna od 40 000 kn. sada bi trebalo što brže napisati taj prigovor, pa ako neka dobra duša slučajno zna kako se to radi neka pomogne
  10. drago mi je što je netko odgovorio, prestrašilo me samostalno kopanje po noom zakonu, svugdje nailazim na različite podatke. sa tolerancijom,na žalost. sutra ide na policiju po vozačku pa ćemo vidjeti kakva kazna će uslijediti, nadam se da neće biti nešto strašno, ako bude javit ću vam se. zahvaljujemna savjetu
  11. ljudi, molim vas pomagajte! u subotu/nedjelju u 1 ujutro, zaustavila me, točnije mog dečka i mene policija, i on je napuhao 0,58. nije da smo nešto pili, išl smo u malu šetnjicu morem, predvečer i na terasi jednog kafića svirao je neki bend, tako da smo sjeli i popili svatko 3 deca bijelog vina. najgore od svega što je to more udaljeno 200m od kuće, tako da je bilo glupo što smo uopće uzeli auto, ali eto, mislili samo prošetati, ispalo skroz spontano da smo sjeli i popii nešto. još se on cijelo vrijeme žalio na žgaravicu i otezao s tim vinom, tako da je posljednji dec popio baš prije nego što smo krenuli, što znači da od tada do puhanja nije prošlo svega pet minuta. i 70m ispred kuće zaustavila nas policija, on je odmah pristao na testiranje, i ostao iznenađen što je toliko napuhao. policija je sastavila zapisnik, on je potpisao, i pošto je stvarnobio potpuno priseban i nije izgledao nimalo pijan, policija nas je pustila da se odvezemo doma i rekla da dođe u srijedu po vozačku. sutradan sam ja malo istraživala po internetu i otkrila da je kazna minimum 2000kn i da se gubi vozačka na 3mjeseca. da li ima smisla ikakvu žalbu ili prigovor ulagati? on je svjestan da je kriv, inače smo i jedno i drugo baš protiv vožnje pod utjecajem alkohola, ali eto ovo se baš zalomilo. nije mu problem platiti kaznu, (mada je u lošoj financijskoj situaciji,plaća mu je 3000kn, otplaćuje kredit za auto..) ali vozačka mu je jako potrebna, posebice za posao. da li itko zna što nam je činiti? postoji li ikakva mogučnost prigovora da barem ne izgubi vozačku, li da to ne bude 3 mjeseca, nego manje? može li mi itko poslati formu kako bi trebala izgledati žalba, tražila sam na forumu, ali uglavnom su slane na p.m. nikad nisam bila u sličnoj situaciji, stoga mi treba što više informacija. unaprijed zahvalna!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija