Jump to content

dr_Ek

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dr_Ek objavio

  1. u clanku 181. pise da je potrebno uzeti uzorak krvi i urina..meni je uzet samo uzorak krvi..dokazano je da se THC u krvi zadrzava duze nego u urinu...caka je u tome da sam se tri dana prije nesrece vratio iz amsterdama..zanima me jos da li je iz jedne ampule krvi moguce provesti i alkotest i test na opojne droge....i kako je moguce da 4. mjeseca nakon prvog nalaza stigne i ovaj drugi..ili je to samo jos jedan dokaz efikasnosti nase policije?...
  2. ovako..imao sam prometnu pocetkom 10. mj...novcano sam kaznjen za izazivanje nesrece,kasko je isplacen jer je sa vjestacenja stigao nalaz kako nisam bio pod utjecajem alkohola..sada,6 mjeseci nakon nesrece i 4 nakon odredivanja kazne stize mi poziv na sud....u pozivu pise da sam vozio pod utjecajem THC-a..zanima me da li je moguce osporiti takvo naknadno vjestacenje...i sta se desava u slucaju potrazivanja osiguravajuce kuce(mislim na kasko)...
  3. ali..ako policija nije zatrazila,odnosno niije dala nalog za pretragu nicega osim alkohola..znaci,postojao je nalog samo za alkohol u krvi..jel moguce da osiguravajuca kuca ne zeli isplatiti kasko..
  4. da,ali ako meni policija nije uzela uzorak urina,a krv je poslana na analizu samo sa nalogom za analizu alkohola u krvi..da li je moguce da osiguravajuca kuca moze odbiti isplatiti kasko..
  5. jedno pitanje..nakon prometne nezgode napuhao sam 0,0 na alkotestu i vadena mi je krv..zanima me je li dovoljan negativan nalaz za pokretanje isplate stete kasko osiguranja..jer sam cuo da iz osiguranja trazi svakakve nalaze..a meni je nakon prometne vadena krv samo po nalogu za provjeru alkohola u krvi..
  6. hvala na pomoći..a još jedno pitanje je ostalo neodgovoreno,pa ako nije problem još da vas zagnjavim time..nisam razumio ono uračunavanje kazni(u slučaju da i u prekršajnom i u kaznenom postupku dobijem novčanu kaznu)..da li se te kazne zbrajaju ili se uračunavaju jedna u drugu i platim onu veću kaznu?..hvala još jednom na pomoći
  7. krivo sam protumacio..sud izda kazneni nalog,pa ne trebam na sud..a zapravo sam mislio pitati za koliko otprilike mogu očekivati pravomoćnu presudu(ukoliko se ne žalim,i ukoliko se žalim na presudu)?..znači u oba slučaja..hvala na pomoći..
  8. hvala na objašnjenju..samo još nešto,ako sam dobro razumio, u slučaju da u kaznenom postupku osuda bude također novčana kazna,te dvije novčane kazne(prekršajna i kaznena) se ne zbrajaju nego se jedna uračunava u drugu?..par tisuća kn- od dvije nadalje?..imam 23 god,u kaznenom nalogu je sadržana presuda općinskog suda?
  9. imam jedan problem,a vidim da nisam usamljen..prije par dana "pao" sam sa 0.9 g mješavine marihuane i duhana..zanima me kakav je postupak pred preksršajnim sudom,a kakav pred općinskim sudom u slučaju kaznene prijave..koliko sam shvatio za posjedovanje se izlazi pred općinski sud..i kolika je minimalna kazna u prekršajnom postupku..zanima me da li se u slučaju novčane kazne u kaznenom postupku(ukoliko ne bude odbačena prijava zbog beznačajnosti djela) zbraja sa kaznom u prekršajnom postupku..i još jedno pitanje,može li se u prigovoru kao olakotna okolnost navesti da sam student,ne baš dobrog financijskog stanja,da joint nisam kupio već dobio(nisam platio,dobio od frenda),te koliko otprilike traje postupak u slučaju kaznene prijave.. P.S. molim samo savjete,ne trebaju mi moraliziranja..hvala unaprijed..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija