Jump to content

aske

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. kod odustajanja kupnje kupac se odriče kapare, a ako prodavač odustne od prodaje vrača kupcu duplu kaparu, jedino ako nije drugačije dogovoreno, prije davanja-uzimanja kapare.
  2. ako je 0 kn, onda to nije najam mora imati svoju cijenu tržišnu (minimalnu).
  3. mislim kad utipkaš npreko googla zakon o trgovačkim društvima da imaš neke koje se mogu preesti na engleski, meni je nedavno tribao zakon o igrama na sreću i našla sam s prevodom na engleski. Pokušaj tako mislim da postoji i komplatni zakon o trgovačkim društvima.
  4. Slažem se s tobom da je to uzas, ali drgui put pazi jer do 30.04. tekuće godine plaćaju se akontacije po obračunu iz predhodne godine, k tome dodaj kamate kašnjenja naravno da si dobila manju svotu razlike. Nerijeto se dešava da je netko prošao bez kamata,
  5. Gospođa u poreznoj ti je dobro objasnila. Kod nas godina traje od 01.01.-31.12. dok kod njih je godina od 01.05.-30.04.slijedeće godine tako da ti nisi pogriješila iznos koji si upisala u pozernz prijavu, već si bila dužna uplaćivati do 30.04.2008 iznos akontacije od 2006 godine dok od 31.05. si dužna uplaćivati akontaciju od 2007 godine. obračunatom cijela obveza iz 2007 podjeljeno s 12 dobije se iznos akontacije. Što se tiče kamata tu si u pravu jer imaju najjače kamate.15% do nedavno a sada 17 % kako sam negdje pročitala. Nadam se da sam ti usjela objasniti i pomoći.
  6. mislim da nemaš, R-1 je račun za pravne osobe i fizičke-obrtnike. Građani su krajnji potrošači.
  7. Ako je umjetnica i fizička osoba prilikom prodaje slika dužna je izdati račun koji može a ne mora biti s izraženim PDV_om.Ako je na računu izražen PDV dužna ga je platiti državi. Kako god ti moraš to "provući" kroz knjige da bi prodaja bila legalna tako i ona je dužna na kraju godine prijaviti prihod koji je ostvarila od prodaje.Sve da je i komisijska prodaja, znaći da u svom skladištu imaš tuđu robu robu mora pratiti neki dokumenat inače je to prodaja na crno, tj. nelegalna Mislim da ti ovo može pomoći u tvom slučaju.
  8. Hvala puno, naravno da pomaže, u ovako nečemu više ljudi zna nego jedan sam. Ovo je stranica koju če definitivno posjećivati redovno, ovdje se puno toga naučiti.
  9. HVALA TI VELIKA sutra ću napisati pa ću ga tebi dostaviti na PP ( neznam točno što ti to znači, pomoć!!!!). Ugalvno sam i misila tako nešto slično, više me interesira forma pisanja, ali ja ću pokušati pa ću ti posalti. Nemaš pojma koju ogorčenost je ovo sve unijelo u mene. HVALA JOŠ JEDNOM, KAO DA JE PAO MI KAMEN SA SRCE, osječala sam sa kao Pavle sam na svijetu.
  10. Saznala sam 01.08.2008, te sam odmah reagirala i otišla te dala usmeni otkaz. Ponovo da li netko zna gdje na internetu postoji stranica ili link s kojeg mogu skunuti primjer izvarednog otkaza. Havala
  11. Otkaz sam dala 01.08.2008.Još uvijek idem na posao pa vas molim što hitniju pomoć. Bavila sam se mišlju da odem na bolovanje. Što mislite o tome? Hvala.
  12. Nakon obrčuna plaće za ovaj mjesec išla sam odmah na obrazloženje i zahtjevala da mi se plati moj rad, međutim kao odgovor dobila sam da je to tako i da se tu ništa može napraviti. To sam išla kod financijskog driektora koji je RUS, te kao njegovo obražloženje kako je Hrvatska kaotična i da mi pojma nemamo, ali je isto tako tražio od mene da firmu pkrijem zakonski, kao oni če dati obrazlženje da je kriva kolegica koja je radila obračun. Zatim sam s platnom listom otišla kod glavnog direktora i rekla da zbog oduzimanja mojih radnih sati i neisplaćivanja plaća ja dajem otkaz. On mi je predložio da ja odradim još ovaj mjesec dana jer nemaju zamjene i kao kompenzacija za moj gubitak u ovom mjesecu da nakon odrađenog mjesec oni će mi isplatiti punu plaću za kolovoz i bonus od 2000,00 kuna za uredno predane papire i uvođenje novog knjigovođu u posao. Još je zahtjevao da otkaz dam u pismenoj formi. Pitanje: dali mi neko može pomoći gdje na internetu ili negdje drugo mogu vidjeti otkaz kojim bih mogla napisati sve prije i gore navedeno, ali u pravnoj formi??? Bilo bi mi od velike pomoći. Gdje ih mogu prijaviti i kako??? HVALA
  13. Radim kao knjigovođa u tvrtki s 67 zaposljenih i 20 zaposljenih, da vodim dvije tvrkte. U lipnju sam imala prekovremenih sati 37 koje su obračunati i isplaćei. U ovom mjesecu glave se sjetile da sam imala puno prekovremenih, te su na ovoj plati oduzeli razliku od 37 prekovremenih obračunatih po koeficijetu 1,5 a oni sad su mi uzeli od plaće razkili od tih 0,50 kojim je uvečan prekovremeni rad. To me je ukupno stajalo 53 redovna sata u ovom mjesecu.Nakon toga dala sam otkaz, ali oni traže otkazni rok od 1 mjesec, što ja ne želim odratiti. Pitanje: Dali neko ima iskustva s ovako nečim, jer bih savjet što napraviti?Unaprijed se zahvaljujem....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija