Jump to content

zrixy

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje, Molim savjet ako je netko voljan? Tata je umro 2013. Mama je s njim imala ugovor o dosmrtnom uzdržavanju. Njoj je sada došlo od suda da je dužna 4300kn za struju. Prije toga joj elektra ništa nije slala. Do tatine smrti stan je glasio pola na mamu, pola na tatu. Dug je iz 2018. godine. Ima 30 dana za očitovanje. Što napraviti u ovoj situaciji? Unaprijed hvala na odgovoru.
  2. Imam pitanje u svezi bolovanja dužeg od 90 dana. Naime, 07.02. sam imala ozljedu na radu. Dislokacija gležnja i ruptura ligamenata. 07.05. će mi biti 3 mjeseca kako ću biti na bolovanju. Obzirom da mi je priznata ozljeda na radu (100%) da li ja imam pravo na onu naknadu od 2500kn koja je namjenjena radnicima na bolovanju na dužim od 90 dana? Ne znam je li to uopće jedno s drugim povezano ili nije. Napominjem da radim u gradskoj firmi koja ima važeći TKU. Hvala.
  3. Poštovanje, stradao sam u saobraćajnoj nesreći kao suputnik pa me zanima od kojeg datuma se obračunavaju kamate na odštetu od osiguravateljske kuće? Da li je to od datuma podnošenja zahtjeva za odštetu? Sve skupa je sada na sudu već skoro 3 godine pa me zanima taj podatak. Unaprijed hvala.
  4. Ja mogu govoriti o svom slučaju... Moj muž je kupio stan 2000. i tada je po ondašnjem zakonu platio 1% pp nekretninama. S obzirom da nije iskoristio pravo na oslobođenje od poreza na promet nekretnina, sada kod ove zamjene, mi kao 3-člana obitelje imamo pravo kupiti (ili u našem slučaju zamijeniti) stanove i biti oslobođeni poreza na 80m2. Dakle platili bismo porez na 8m2 kolika je razlika u kvadraturi od one dozvoljene za tročlanu obitelj. Nadam se da sam barem nekome malo pomogla!
  5. Dok sam čekala odgovor, koji nije stigao na ovom forumu, saznala sam sve i sama. Thanx for nothing!
  6. Poštovani! Imam jedno pitanje ako mi netko može odgovoriti. Muž ima stan od 33m2 u kojem živimo on, naća kćer i ja. Svekar i svekrva imaju stan od 42m2 (glasi na svekra)u kojem žive njih dvoje. Mi bismo ta dva stana zamijenili za jedan veći, konkretno od 87m2. E sad, da li plaćamo porez na sve kvadrate, ili samo na dio (razliku), i ima li veze na koga će glasiti taj veći stan. Ako bude glasio na svekrvu kojoj bi to bila prva nekretnina jer nije u suvlasništvu ove u kojoj sada živi, plaća li ona onda manji porez? Molim odgovor i savjet! Hvala!
  7. Mene zanima sljedeće. Ja i muž imamo stan od 33m2, koji je muž kupio prije našeg vjenčanja. Kako imamo kćer stan nam je postao premali. Svekar i svekrva imaju također manji stan 42m2, i oni bi svoj stan prodali, mi bismo digli kredit i kupili veći stan, a kada se preselimo, prodali bi mužev, i vratili kredit. No problem je u sljedećem. Na knap smo s novcima, pa gledamo kako platiti što manje poreza. Je li moguće da kredit podignem ja i da stan glasi na mene, a da ga ja poslije darujem muževom tati ili mami (oni inzistiraju da nekretnina bude na nnjihovo ime). Možemo li na taj nači izbjeći plaćanje poreza? Unaprijed hvala!
  8. zrixy

    razvod

    Imam ja jedno pitanje. Kolegica je otišla od muža. Maltretirao ju je, varao itd. Kako nema kamo, morala je u podstanare. Naime u Zagrebu joj živi majka ali je alkoholičarka, i živi u kući bez struje. Kako kolegica ima dvoje djece (9g. i 4g.) nije ih iz jedne nezdrave sredine htjela odvesti u drugu. Svoju je plaću još za vrijeme dok je živjela s mužem opteretila kreditima (naravno uz suprugovu suglasnost, auto itd.),a on joj sada ne želi pomoći. Prošli joj je mjesec za djecu dao 200 kuna. Ona nije u mogućnosti (financijskoj) uzeti odvjetnika jer ga nema odkuda platiti. Suprug joj je rekao da će to on obaviti ali ona i nema previše povjerenja u njega. Zanima me ima li kod nas neka dobra duša koja bi pro bono uzela njezi slučaj? Gdje da se obrati? Unaprijed se zahvaljujem u ime jedne majke koja u životu nije imala sreće, ali bori se za dobrobit svoje djece!
  9. Pozdrav svima! Moja kolegica s posla je otišla od supruga jer se nisu slagali, varao ju je i otvoreo joj rekao da je ne voli, čak je bilo i fizičkog zlostavljanja u nekoliko navrata (koliko ja znam, i koliko mi je rekla) . Imaju dvoje djece (9 i 4 g). Ona je sada otišla u podstanare. Ima li šase da sud njoj dodjeli djecu s obzirom da je ona podstanar? Napominjem da njezin muž živi kod roditelja, dakle nema svoj stan. Zanima ju kolika bi joj mogla biti alimetacija. Muž joj je policajac i zarađuje oko 4500kn. I još nešto...da li je bolje za nju da ona zatraži razvod ili da to prepusti njemu? O naime kaže da će to obaviti on kada mu se odvjetnica vrati (valjda je na GO). Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija